Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Kirjoittaja

Aihe: AA-Offtopic

(336 viestiä)
TKal
Kun tällainen aihe näytti saavan Offtopicissa suosiota, päätin sitten tehdä sen. Aihe toimii samalla tavalla kuin offtopic, mutta keskustelun tulisi liittyä jollain tavalla Aku Ankkaan.

//MUOKSIVIIKATE Muutin aiheen pysyväksi, jos on jotain valitettavaa, nuriskaa vapaasti tai poistakaa topic. -July
Aku-fani13
Tuolla ATL topicissa on kiista siitä että minne Calisotasta lähtevä rautatie päättyy. Eli onko kenelläkään tarkkaa tietoa asiasta?
EmRA
Erma iz @ sql woo.
Tarvitsisin esitelmääni Calisotan paikkoja Englanniksi.
Ankkalinnaa, peikonhammasta ja mustametsää en tarvitse, mutta hanhivaarat yms. tarvitsisin. kts.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: EmRATarvitsisin esitelmääni Calisotan paikkoja Englanniksi.
hanhivaarat yms. tarvitsisin. kts.

Hanhivaara lienee Goosetown ja käsittääkseni Sorsakylä on St. Canard. Tarinassa Puhuva koira Aku yrittää uida Vääksyyn, eli Catalinaan.
Mirkku
No jatketaan sitten täällä siihen mihin jäätiin tuolla aa.fi-topicissa. Lainaus käyttäjältä: Ankka313...joita en lue, esim. Nahkakantinen Ankantekijät 4, koska se on aivan mintti ja avaamaton, ei sellaista viitsi pilata, ja muoveissa tuo tietysti on. Voin lukea tuon kirjan tarinat tavallisesta Ankantekijät 4:stä ;) Ja huippikuntoisia huippuharvinaisuuksia en tietenkään sorkkisi ;) Esim. jos saisin hommattua Onnea Aku Ankalle erik.nron (hyväkuntoisen, painos 120kpl), se pysyisi taatusti kaapissa!Mutta mitä hienoa ostaa kalliilla julkaisuja, joita ei kuitenkaan lue? Kokoelman takiako? Mutta mitä niillä tekee? Kyllähän minä sen tajuan, että voisi olla hienoa omistaa kaikkia ankkajulkaisut, mutta sellaiseen keräilyyn tuskin ryhtyisin, menisi tolkuttomasti rahaa, ja iloa siitä ei olisi paljoakaan, kun lehdet ja kirjat jököttävät muovikoteloissa hyllyllä. Ehkä jonkun verran saisi julkisuutta, mutta siihen se loppuisikin.
Ankka313
Lainaus käyttäjältä: MirkkuNo jatketaan sitten täällä siihen mihin jäätiin tuolla aa.fi-topicissa. Lainaus käyttäjältä: Ankka313...joita en lue, esim. Nahkakantinen Ankantekijät 4, koska se on aivan mintti ja avaamaton, ei sellaista viitsi pilata, ja muoveissa tuo tietysti on. Voin lukea tuon kirjan tarinat tavallisesta Ankantekijät 4:stä ;) Ja huippikuntoisia huippuharvinaisuuksia en tietenkään sorkkisi ;) Esim. jos saisin hommattua Onnea Aku Ankalle erik.nron (hyväkuntoisen, painos 120kpl), se pysyisi taatusti kaapissa!Mutta mitä hienoa ostaa kalliilla julkaisuja, joita ei kuitenkaan lue? Kokoelman takiako? Mutta mitä niillä tekee? Kyllähän minä sen tajuan, että voisi olla hienoa omistaa kaikkia ankkajulkaisut, mutta sellaiseen keräilyyn tuskin ryhtyisin, menisi tolkuttomasti rahaa, ja iloa siitä ei olisi paljoakaan, kun lehdet ja kirjat jököttävät muovikoteloissa hyllyllä. Ehkä jonkun verran saisi julkisuutta, mutta siihen se loppuisikin.
Itse en kyllä tippaakaan mitään julkisuutta kaipaa... Ja kokoelman (sekä myös lukemisen ilon) takiahan nuo julkaisut ostetaan. Ankkojen keräily on toinen harrastuksistani. Divareissa ja kirppareilla on mukava kierrellä metsästämässä kokoelman puuttuvia osia.:)
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: Ankka313Itse en kyllä tippaakaan mitään julkisuutta kaipaa...
No, se olikin vähän niin kuin että mitä keräilystä on hyötyä, tai mitä siitä aiheutuu ;)Lainaus käyttäjältä: Ankka313Ankkojen keräily on toinen harrastuksistani. Divareissa ja kirppareilla on mukava kierrellä metsästämässä kokoelman puuttuvia osia.:)Ymmärrän. Harrastuksia on monenlaisia. Niinkuin sanoinkin olisi varmasti hienoa olla kokoelma, mutta jotenkin se vain tuntuu vähän turhalta... Samahan se on suunnilleen kuin vaikka postimerkkien keräily. Mitä "konkreettista" hyötyä siitäkään on? Tuottaa iloa...
wierii2
No, itse en postimerkkejä keräile rahoja kylläkin. Rahoista sen verran, että kyllä sitten kun jonkun arvorahan saa niin se kyllä lämmittää mieltä, ja niiden asioiden takia jaksaa panostaakkin niiden keräilemiseen.
Kreach
On vähän sama asia kerätä kirjoja, joita ei lue, kuin keräillä postimerkkejä, joiden kuva on muovin peitossa. Itse en ymmärrä, mitä hienoa on ostaa edes 5€ kirja jos sitä ei lue.
Crosby
Olen tainnut aiemminkin tästä asiasta puhua, mutta kerrotaan nyt uudemman kerran vielä oma suhteeni sarjiksiin ja keräilyyn.

Olen keräilijäluonne, mutta en sellainen, joka jaksaa nähdä mielettömästi vaivaa asioiden kunnossapitoon tai että maksaisin, vaikkapa ankkasarjojen ykköspainoksista enemmän. Sarjikset ja muut pidän toki mahdollisimman hyvässä kunnossa, enkä osta roskaa vaikka halvalla saisin. Kohtuullinen kunto pitää olla omistamillani tavaroilla, mutta mikään mint tai edes near mint sen ei joka tavaran kohdalla pidä olla.

Omassa käytössäni kohtelen sitten tietysti eri tavalla kovakantisia kirjoja esimerkiksi ja muita arvokkaampia juttuja ja akkarit + taskarit sun muut sellaiset joutuvat vähän kovempaan kohteluun välillä. Ruuanmurusia, pieniä tahroja ehkä joitain repeytymiäkin tulee, mutta en toki niitäkään palasiksi revi ja huonoimmillaankin ne ovat edelleen kelvollisessa kunnossa.

Ostan/käytän myös kaikki mitä ostan sillä sijoitusmielessä tai pelkästään omistamismielessä en ainakaan tavaraa tyyliin sarjakuvat halua/raaski/viitsi ostaa. Sarjiksen pitää olla kiinnostava niin että sen haluan lukea sitten tulee bonuksena harvinaisuus, jos on tullakseen.

Tässä tärkeysjärjestys sarjisten ostossa:

1. Kiinnostavuus
2. Hinta ja kunto
3. Harvinaisuus ja keräilyarvo

Kaksi ensimmäistä kohtaa jos täyttyy kaupat tulee tehtyä. Viime vuosina on tullut onneksi melko lailla jo karsittua mitkä jutut edes kiinnostaa, ettei tule hukuttua turhaan roinaan.

Loppuun pitää toki sanoa, että meitä on erilaisia ja jokainen tehköön niinkuin hyvältä tuntuu. En minäkään silti ymmärrä niitä, jotka tuhoavat ostoksensa tai ostavat turhanpäiten ja kummaksun jonkin verran myös niitä, jotka vain lyövät ostoksensa kaappiin muoveissa.
Barksi
Itse olen viimevuosien aikana kiinnostunut erittäin paljon osakesijoittamisesta ja uskaltaisin väittää, että Disney-sarjakuvilla pystyy pienellä rahalla tekemään paremmat voitot kuin osakkeilla. Harvoin osakkeet Suomen olosuhteissa nousevat lyhyessä ajassa yli 100 %, Disney-sarjakuvilla niin saattaa käydä - ja monesti on käynytkin. Siksi en omaan kokoelmaani huonokuntoisia huoli, ne kun eivät tee voittoa jos niistä joskus päätän luopua. Ja hyväkuntoinen lehti on muutenkin katu-uskottavampi, huonokuntoisten lehtien keräilijöitä ei arvosteta. Ei sillä, että Disney-harrastajia muutenkaan arvostettaisiin, mutta jos joku sanoo omistavansa ihka ensimmäisen Aku Ankan huonokuntoisena, ei se minusta olisi mitenkään merkittävää. Kyllähän noita liikkuu jonkinverran, hyväkuntoisenakin. Ja itse en ole pitkiin aikoihin ollut enää kiinnostunut ostamaan taskukirjoja, Roope-setiä tai edes vanhoja Aku Ankkoja, olen siirtynyt ennemminkin Disney-elämäkertoihin ja muuhun Disneystä kertovaan kirjallisuuteen ja muihin erikoisempiin julkaisuihin sekä lisäksi alkuperäistaiteeseen.

Eli Mirkun kysymykseen vastatakseni:

Lainaus:Mutta mitä hienoa ostaa kalliilla julkaisuja, joita ei kuitenkaan lue? Kokoelman takiako? Mutta mitä niillä tekee? Kyllähän minä sen tajuan, että voisi olla hienoa omistaa kaikkia ankkajulkaisut, mutta sellaiseen keräilyyn tuskin ryhtyisin, menisi tolkuttomasti rahaa, ja iloa siitä ei olisi paljoakaan, kun lehdet ja kirjat jököttävät muovikoteloissa hyllyllä. Ehkä jonkun verran saisi julkisuutta, mutta siihen se loppuisikin.
Rahaa saattaa mennä, mutta kun joskus kokoelma lähtee, saat melko varmasti omasi takaisin (paitsi ehkä joistain perusjulkaisuista)... Ja ennen kun kokoelmasta luopuu, saa viettää hauskoja hetkiä hauskojen tarinoiden parissa.

Ja mitä tulee tuohon, että lehdet jättää lukematta. Itsekään en aina lue taskukirjoja sun muita, mutta kyllä ne tuolla tallella ovat. Joskus vielä luen, vannon sen... Itsellänikin muutama nahkakantinen kirja on, mutta en niitä ole lukenut (omistanhan niistä myös nahkattoman version). Yleisesti ottaen, jos luulet jonkun lehden hinnan nousevan, mutta et raaski lukea lehteä, kannattaa ostaa useampi kappale kyseistä julkaisua.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: Crosby...tai ostavat turhanpäiten...
Minuakin on ihmetyttänyt se, että kun menee antikvariaattiin, voi löytää muutaman kuukauden vanhoja taskareita. Miksi jotkut ensin ostavat, lukevat ja myyvät? Eihän siinä kuin häviä rahaa. Voihan olla, että divarit saa halvalla "jämiä", mutta kun ne taskarit kuitenkin näyttävät luetuilta.
TKal
Itse sain kerran lahjaksi kolmelta henkilöltä saman Taskarin. Tuli sitten nuo kaksi ylimääräistä vietyä divariin. ::)
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: TKalItse sain kerran lahjaksi kolmelta henkilöltä saman Taskarin. Tuli sitten nuo kaksi ylimääräistä vietyä divariin. ::)
Paljon sait noista? Jos joskus on liikaa jotain taskaria tai haluat myydä muuten vain, suosittelen huutonettiä.
Crosby
Lainaus käyttäjältä: The Aku ManLainaus käyttäjältä: TKalItse sain kerran lahjaksi kolmelta henkilöltä saman Taskarin. Tuli sitten nuo kaksi ylimääräistä vietyä divariin. ::)
Paljon sait noista? Jos joskus on liikaa jotain taskaria tai haluat myydä muuten vain, suosittelen huutonettiä.

Kyllä se melko turhaa yksittäistä taskaria on huutonettiin laittaa. Et siitä varmastikaan enempää saa kuin jos veisit divariin, sillä ei kukaan niistä ylihintaa maksa ja postikulut tulevat ostajalle lisäksi eli ostaja lisää vielä nekin hintaan. Divariin kun viet saat suunnilleen samanverran rahaa, pääset helposti ja vaivattomasti siitä eroon ja voit samalla ottaa sen vain hyvityksenä johonkin muuhun tuotteeseen minkä otat tilalle. Tämä koskee siis uudempia taskareita - vanhemmat taskarit ja taskaripaketit kannattaakin ehkä myydä huutonetissä.

Onko Aku Ankan nettikaupan postikulut muuttuneet? Nopeasti vilaisin alea ja löytyi jotain kiinnostavaa, mutta te keillä on kokemuksia tilauksista kerrotteko miten ne nykyään määritellään?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23