Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Kirjoittaja

Aihe: AA-Offtopic

(336 viestiä)
Barksi
Kaikille Ankisteille suosittelen näitä:

http://ankkalinnake.blogspot.com/2009/1 ... tanne.html

Jokaisen ankistin pakollinen lisä kokoelmaan... ;)
Barksi
Kari Korhosen Nummisuutari-Akusta vähän lisätietoja:

http://ankkalinnake.blogspot.com/2009/1 ... iteos.html
Barksi
Italialaiset osaavat, taas se nähtiin!:

http://ankkalinnake.blogspot.com/2010/0 ... ialla.html
Kääk13
Värimaailmat ankkasarjoissa vaihtelevat maittain. Monissa maissa toki julkaistaan esim. Tanskassa tai Italiassa väritettyjä sarjoja sellaisenaan, mutta kun värikynän varteen laitetaan vaikkapa Ranskalainen, saa hahmo usein toisten maiten versioista poiketen omanlaisensa värityksen. Useimmat päähahmoista pysyvät maakohtaisesti melko saman värisinä, mutta ainakin yksi suuri poikkeus on, ja se poikkeus on Roope Ankka.

Roopen väritys eroaa valtavasti kustannusyhtiöstä riippuen. Useimmiten nuttu on punainen, mutta poikkeuksiakin löytyy.
Varsinkin italian tapaus Roopen värityksessä on mielenkiintoinen. Siellä hahmo saatetaan nähdä kaksissakin väreissä.
Syy siihen, miksi juuri Roopen väritys vaihtelee maittain niin paljon, ei ole minulle selvinnyt. Voi toki olla, että kukin kustantamo haluaa tuoda omaa näköään hahmoon, mutta on kai asiaan jotain painavampaakin sanaa sanottavana..?

Tein kahdeksan esimerkkiä Roopen värityksestä muittenkin vertaltavaksi. Väritykset ovat pääasiassa ulkomuistista tehtyjä joten eroavaisuuksia "virallisiin" versioihin saattaa olla.
Kirjasin myös jokaisen värivaihtoehdon alle maan nimen jossa sitä käytetään.

http://i46.tinypic.com/bhisz.jpg

Mitä mieltä muut ovat näistä värivaihteluista ja mikä on porukan suosikkivaihtoehto vai puuttuuko se linkistä?
Padi
Ihan mielenkiintoinen puheenaihe, ei ole tullut ite koskaan mietitty että minkälaisia värejä eri maat käyttää. Mielestäni ei voi oikein yleistää silti, eikö nämä värit riipu enemmän värittäjästä kuin maasta? Mielestäni on tuo USA:n tai Italian punanuttu paras väritys, eihän niissä muissakaan ole mitään vikaa muttamutta.. Pelkkä punainen on kyllä aika tylsä.
akuankka1313
Itsekin olen mietiskellyt eri maiden väritystä, vaikkakin vain Inducksissa olevien ruutujen perusteella. Itse käytän piirroksissani lähinnä Italian punanuttu-Roopea, mutta myös yksinkertaisemmat versiot miellyttävät silmää.
Ankka313
Minunkin mielestäni Usa ja Italia ovat parhaat. Kyllähän nuo kaikki oikeastaan ihan menettelevät, Saksalainen varmaan huonoin.... Eipä ole oikein ennen tullut kauheasti mietittyä noita värijuttuja, aika suuret erot kuintenkin näkyy olevan.
souffleur m
Itse en ole sen suuremmin paneutunut hahmojen värityksiin, vaikka erityisesti Roopen sininen nuttu italialaisissa sarjoissa onkin välillä silmään pistänyt. Kaiken kaikkiaan henkilökohtaisesti pidän paljon tuosta pohjoismaisesta värimaailmasta, sillä Roopen viininpunainen vaatekerta näyttää sopivan asialliselta ja paljon vakavasti otettavammalta verrattuna esimerkiksi saksalaiseen versioon, joka ainakin tuossa kuvassa näyttää omaan silmääni turhan räikeältä. Tosin ymmärrän ihan hyvin, miksi jotkut pitävät sitä tylsänä, ja täytyykin sanoa - oli päässäni sinivalkoiset lasit tai ei - että suomalainen Roope on tanskalaista hienompi.
Barksi
Päivän uutisankka:

http://ankkalinnake.blogspot.com/2010/0 ... ankka.html

Helsingin Sanomien pilapiirtäjä Henrik Karlsson vitsailee päivän pilapiirroksessaan suomalaiselle politiikalle. Kuten tiedetään, Aku Ankka on koko kansan suosikki myös vaaliuurnilla. Olisiko Akusta eduskunnan puhemieheksi, sitä on hankala sanoa. Mitäköhän puoluetta hän edes edustaisi? Ilmeisen liberaaleja arvoja hän kuitenkin näyttää kannattavan, onhan hän kulkenut housuittakin jo yli 70- vuoden ajan!
souffleur m
Oho, Akkarin nettisivuilta voi nyt viikon ajan lukea sekä Barksin, että Rosan Kääpiöintiaanitarinat. Tosin vähän tahmeaa tuo lukeminen hitaalla tietokoneella on... Silti ihan mukava yllätys mielestäni.

http://www.akuankka.fi/ajankohtaista/10 ... en_mitalla
akkaridekkari
Itseäni ei noiden sarjojen julkaisu netissä mitenkään erityisemmin ilahduttanut, olenhan molemmat sarjat jo moneen kertaan lukenut ja omistankin ne. Erittäin positiivista kuitenkin, ettei Toimitus mennyt julkaisemaan niitä Akkarissa! :) Säästyi tilaa uusille sarjoille.
Jatkossakin etenkin näitä Rosan "klassikkoja" voisi mielestäni julkaista netissä, niin ei hyvää uusien sarjojen lehtitilaa menisi hukkaan.
Barksilla nyt on varmasti jonkin verran sellaista ainestoa, jota en itse eivätkä monet muutkaan ole vielä lukeneet, joten hänet otan suopeammin Akkarin sivuilla vastaan, mutta Rosan tarinoita ei kiinnosta lukea sitä kolmattakymmenettä kertaa - tai jos kiinnostaa, kaivan opuksen mieluummin kirjahyllystä.
Frodo
http://www.merkurius.net/merkurius/index.jsp?c=product&id=300038&mbook=true

Nyt on julkaistu taas taskarista numero 1 uusi painos, joka siis juhlistaa Taskarin 40-vuotista taivallusta. Näköjään jos oikein ymmärsin, numerot 2 ja 3 olisivat molemmat samassa taskarissa tässä painoksessa.
Meinaako joku ostaa? Tietääkseni nuo saa vain tuolta Merkurius-kirjakerhosta.
Barksi
Ankantekijät sarja jatkuu! Enempää en varmaan saa kertoa, mutta tämä riittänee ainakin näin alkuun... Syksyllä ilmestyy, joten ties vaikka piirtäjätkin tulisivat Suomeen... ;)
Kääk13
Nyt menit kyllä paljastamaan, että tekijöitä on useampi vai onko tuossa kirjoitusvihre? ;) ;)
Lainaus käyttäjältä: BarksiAnkantekijät sarja jatkuu! Syksyllä ilmestyy, joten ties vaikka piirtäjätkin tulisivat Suomeen...
Tulikohan sittenkin paljastettua liikaa? :)
Barksi
Ei tämä ilmeisesti mikään salaisuus olekaan, monet muutkin tästä jo kuulemma tietävät. Mutta pidetään silti jännitystä yllä, joten jätän kertomatta kirjan tekijäkaartin...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23