Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Salwer1st/
Lähetetään voittajaruno aa.fi:n ylläpitoon, niin että siitä tulee akuankka.fi:n uusi tunnus!

Tai myydän voittajaruno ja lähetetään kaikki rahat (50snt) sävelkorvattomien pianonvirittäjien tukiyhdistykseen!
Niketin
Hyvä idea! Tai siis eka idis oli hyvä, toka joutaa roskikseen.
Oon jo alkanut kyllästyy siihen "Pim - olet hypnotisoitu!" -hommeliin, joka tungetaan nykyään kaikkialle. Olis siistii, jos siihen tulis joku hieno ankka-runo.

Sori offtopic... :-[
Akuhullu97
Juu, pakko sanoa tosiaan, hienosti on runoja saatu tänne! Kohtahan alkaisi tulla tarvetta "Runot"-topicille.. ;D
Toke
Kai äänestysaika on vielä voimassa? En ole ehtinyt vielä äänestää..

E: Mutta nyt olen.
Aku Vankka
Pahoittelen todella paljon, että tämä luku venyi näin myöhäiseen, puolesta tunnista kiinni, että edes ehti tämän päivän puolella. Huomenna yritän tosissani rustata luukun jo aamulla, koska en illalla paljoa koneella ehdi olla. Pahoittelen, ettei seuraavaan kisaan ole niin hirveästi osallistumisaikaa, mutta toivottavasti se nyt riittää.

Yhdestoista luukku

Kuinka ollakaan, myös yhdentenätoista päivänä ankkojen herääminen venyi kovin myöhään. Eihän pitkään nukkumisessa muuten mitään pahaa olisi, mtuta mitä myöhemmin he heräisivät, sitä vähemmän he ehtisivät ulkona olla, sillä pimeä laskeutuu jo kovin aikaisin, ottaen kaiken lisäksi huomioon, että he siirtyivät päivä päivältä pohjoisemmaksi, jossa päivät olivat vielä entistä lyhyempiä. Kuitenkin, puoli yhdeltätoista ankat heräsivät ja tapasivat hotellihuoneessaan Kalervon, joka oli myöskin herännyt vasta ihan äskettäin. He siirtyivät yhdessä hotellin alakertaan aamiaiselle ja söivät vatsansa täyteen tulevaa päivää varten. Aamiaisen jälkeen Kalervo valotti ankoille heidän tulevista matkakohteistaan:
"Lähdemme tuota pikaa Lappiin kohti Sodankylää, joka on talvisin yksi Suomen kylmimmistä paikoista. Näinä päivinä Sodankylässä pakkasta on päivisin viidestä kymmeneen astetta, öisin hieman enemmän, joten ainakaan toistaiseksi kylmät ilmat eivät meitä haittaa. Säätiedoitus on kuitenkin luvannut koko maahan, erityisesti Lappiin tulevalle viikolle jo todella kylmiä, melkein jopa arktisia mittarilukemia ja mekin saatamme joutua kulkemaan ulkosalla melkein kolmenkymmenen asteen pakkasessa."
"Ko-kolmenkymmenen?!" Aku huudahti kauhistuneena. "Minulle tulee kylmä jo kun edes ajattelen tuollaista. Harvoin meillä Ankkalinnassa noin kylmä on."
"Suomen Lapissa se on ihan tavallista talvisin. Tosin, Suomessa kylmin kuukausi on helmikuu ja on erittäin harvinaista, että joulukuussa on näin kylmää. En muista milloin viimeksi Helsinkiinkin olisi luvattu yli viidentoista asteen pakkasia joulukuussa." Kalervo kertoi. "Noh, meidän täytyy joka tapauksessa nyt lähteä. Emme ehdi millään perille ennen pimeää, sillä Sodankylässä päivä on vain puolentoista tunnin mittainen ja aurinko laskee jo yhdeltä. Olisi kuitenkin mukavaa päästä perille ennen iltaa."

Ankat pukeutuivat, pakkasivat tavaransa, luovuttivat hotellihuoneensa ja lähtivät Kalervon kanssa autolle. He ahtautuivat jälleen takapenkille kaikki neljä, Roope luonnollisesti etupenkille, sillä hän oli heistä vanhin. Matka käynnistyi jouhevasti ja sujuikin suhteellisen nopeasti ainoastaan yhdellä pysähdyksellä. Iltapäivällä he saapuivat Sodankylään, jossa kylläkin oli jo säkkipimeää. Kalervo kertoi heidän majoittuvansa hänen veljensä luo, joka oli Kanarian saarilla tällä hetkellä. Hän oli jättänyt heille avaimen majoittumista varten. he ajoivat pienen omakotitalon pihaan ja kun Aku astui ulos autosta, hänen jalkansa upposivat kokonaan hankeen.
"Täällä on todellakin paljon lunta..." Aku mutisi kahlatessaan hangessa kohti taloa.
"Eikä tämä ole vielä mitään. Parhaimmillaan täällä saattaa olla kolmekymmentäviisi astetta (ja enemmänkin) pakkasta ja lunta jopa metrin verran, jolloin te ankat uppoaisitte aivan kokonaan hankeen."
He astuivat sisään pieneen, mutta lämpimään ja kodikkaaseen taloon. Kalervo näytti ankoille heidän huoneensa, jonne he kantoivat laukkunsa. Tämäkin päivä oli melko tylsä, sillä mitään kummempaa ei nopean pimeäntulon takia ehditty tehdä. Kalervolla oli kuitenkin mielenkiintoisia suunnitelmia seuraavalle päivälle...

Arvostelukisan tulokset:

Arvostelukisan tulokset ovat nyt täällä. Kaikki raadin jäsenet ovat antaneet mielipiteensä ja arvosteluasteikkoa muutettiin siten, että jokainen raadin jäsen sai arvostella arvostelut asteikolla 1-10. Pisteet jaetaan sillä tavalla, että annettujen pisteiden keskiarvo lasketaan ja pyöristetään lähimpään kokonaislukuun, jolloin saadaan selville kunkin kilpailijan pistemäärä.

1. akuankka1313: 8p
=. kirja: 8p
3. Mattiii: 6p

Tässä vielä raadin pienoiset perustelut, miksi juuri se tietty numero, mikä oli hyvää, mikä taas ei; (Kiitos dekkarille perustelujen pääasiallisesta laatimisesta. vaikka itse olinkin aika lailla samaa mieltä kanssasi.)

Mattii: 6 - Hyvä arvostelu, jossa mielipiteet oli perusteltu. Mukana oli myös hyviä huomioita. Pieni yhteenveto koko lehdestä olisi toki ollut kiva, ja lyhyt (lauseen pituinen) esittely sarjasta ei sekään olisi ollut hassumpi. Lisäksi laajuutta olisin ehkä kaivannut hitusen lisää. Kuitenkin oikein mainio.

Kirja: 8 - Todella hieno arvostelu tämäkin. Tarinat on ensin esitelty lyhyesti, ja sitten kommentoitu laajasti: hyvä! Arvostelussasi on erittäin hyviä huomioita, ja olet myös esittänyt mielipiteesi erittäin näkyvästi ja hyvin! Myös hyvän tarinan kohdalla olet keksinyt jotain negatiivista, ja huonojen (joita olikin paljon) kohdalla olet vastaavasti sanonut jotakin positiivista. Välillä joitain asioita olisi voinut sanoa ytimekäämminkin. Ja jotta arvostelua olisi ollut mukavampi lukea, pieni ulkoasuan hiominen olisi ollut tarpeen - rivivälejä tarinoiden väleihin, ja nimet vaikkapa boldattuna tai jotain. Nämä ovat kuitenkin vain mitättömiä ulkoisia seikkoja - arvostelu oli oikein loistava!

Akuankka1313: 8 - Myös tämä oli loistava! Pidän tässäkin siitä, että olet ensin kertonut tarinan sisällön, mukavan ytimekkäästi. Olet tehnyt myös arvostelun ytimekkäästi, pitkittelemättä ja hyvin perustellusti. Se mitä suorastaan rakastin arvostelussasi, olivat loistavat sanavalinnat! Kiitos! Arvosteluasi oli oikein mukava lukea! Vielä vähän laajempaa kommentointia, niin arvostelu olisi ollut täydellinen.

Kokonaistilanne pisteissä tällä hetkellä:

1. akuankka1313: 29p
2. Toke: 27p
3. Peetukka: 19p
4. akkaridekkari: 18p
=. kirja: 18
6. Salwer1st/: 17p
7. Akuhullu97: 16p
=. Mac Ducky: 16p
9. Kreach: 15p
10. Mattiii: 8p
11. Ankka313: 13p
12. Hiidenkirnu: 9p
13. Frodo: 7p
14. Bomber: 5p
=. Karhula: 5p
=. Niketin: 5p
=. Pullasorsa: 5p
=. T@IK@VIITTA: 5p
19. Eltharion: 4p

Joulurunokisan äänestys

Joulurunokisassa kuka tahansa voi siis äänestää. Äänestä omia suosikkirunojasi lähettämällä minulle yksityisviestinä kenen runolle annat kolme pistettä, kenen runolle kaksi pistettä ja kenen runolle yhden pisteen. Pisteet lasketaan jälleen yhteen ja jokainen kisaaja saa sen verran pisteitä kuin muut ovat hänelle antaneet. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 13.12, klo 18:00 saakka!

Sanoita joululaulu (11.12 - 13.12)

Joulukalenterin kuudes kilpailu on nimeltään sanoita joululaulu. Se tarkoittaa juuri sitä. Tehtäväsi on sanoittaa (eli oikeastaan keksiä itse) mieleisesi joululaulu ja laittaa se tähän topiciin esille. Joululaulu saa olla täysin itse keksitty, ankka-aiheinen, tai ei (eli saa olla muunkinlainen joululaulu) tai se voi olla myös muunnelma jo olemassa olevasta joululaulusta, kuten vaikka ankka-aiheiset sanat Petteri Punakuono -lauluun. Myös joululaulujen kohdalla käytetään äänestysmenetelmää, eli äänestetään kolmea parasta, jolloin selviää se lopullisesti paras. Aikaa joululaulun tekemiseen on sunnuntaihin 13.12, klo 18:00 saakka!
akuankka1313
Ihanaa, että kerrankin arvostelustani välitettiin. :)
Että joululaulu... no, kokemusta minulta ainakaan ei puutu, sillä olen sanoittanut euroviisuja Viisukuppilan käännöskilpailuihin jo vuoden ajan. :-X
kirja
Roope Ankka, Roope Ankka,
pihi taakka, vanha kääkkä!
Et kai anna potkuj mulle?
Voin vaikka kumartaa sulle.
Oothan mulle hyvä pomo,
ikinuori, poskissas lommo,
Mullon myös sulle lahja,
pikku porontalja.

Kiitos kiitos sulle vanha ankka,
kun et mulle potkuj anna,
Älä suotta palkkaa alenna,
niin voin työtäin jatkaa hymy naamal.
Hauskaa ois tääl viettää vuosi,
Ehkä jopa pari kolme,
Jos palkkaa lisää saan,
työtäni jatkan, valita en vaan.

:)

~kirja
akkaridekkari
Hyviä ja kiinnostavia ovat tarinasi luvut.
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankka"En muista milloin viimeksi Helsinkiinkin olisi luvattu yli viidentoista asteen pakkasia joulukuussa", Kalervo kertoi.
Ainoastaan tämä kohta jäi ihmetyttämään. Ollaanhan Helsinkiin luvattu ensi viikoksikin luvattu yli kymmenen asteen pakkasia, ja kyllä täällä mielestäni melko usein joulukuussa käväistään 15 asteen yläpuolella... Joten, Kalervolla on kenties huono muisti...? :P
No, joka tapauksessa, ytimekkäitä ja kivoja stooreja.

Laulun kirjoitus? Taidan osallistua. Teen varmaankin ankka-aiheiset sanat johonkin tuttuun joululauluun, se kuulostaa parhaalta vaihtoehdolta. Alankin heti mietiskelemään, kun tässä muuten uhkaa tulla vähän kiire.
akuankka1313
Tämä on oma suomennokseni joulukappaleesta Have yourself a merry little Christmas. Ajan kuluessa saatan vielä muutella joitain kohtia.

Viimein saapuu joulu Ankkalinnaan

Viimein saapuu joulu Ankkalinnaan
jota varrottiin
Mummon luokse
aamuvarhain lähdettiin

Viimein saapuu joulu Ankkalinnaan
Rakkaus muistettiin
Joulusuukko
tehdään alla mistelin

Roope Ankka on kitsas mies
mutta kukaties heltyy
Antaa lahjoja kaikille
joita tämän kaupat myy

Illan tullen
Joulupukki saapuu
antaa lahjojaan
Aku saa golfmailan, Hansu taas ruokaa
Nyt viimein tulla joulu Ankkalinnaan saa
Mac Ducky
Joulupuu on katkaistettu

Joulupuu on katkaistettu,
ankanpojat asialla?
Namusia varastettu,
ompi kuusen oksilta.

Roopen pienet kolikkoiset,
kiiltelevät kauniisti.
Ympärillä kerjäläiset,
nyhjöttävät rumasti.

Kiitos sulle, Akulaisemme,
kallis kääkättäjämme,
kun sää meille akkarit toit,
paras joululahjamme.


Että tälläinen tuli. :D
Ankka313
Tällainen tuli väsättyä, (tämä on siis laulusta Hajamielinen Joulupukki):

HAJAMIELINEN JOULUPUKKI

Innosta nyt ankkain silmät loistaa,
Kun kääröistänsä papereita poistaa,
Mut Hansu-parka vaan saakin kattilan,
Ja Mummolle taas Pukki antaa rokkikitaran,
Iines lahjakseen saa rapumerran,
Ja Aku naistenlehden vuosikerran,

On ollut Joulupukki hajamielinen,

Hän lahjat kaikki jakoi ihan väärin,
Tupun kääröstäkin löytyi kaukosäädin,

On pukin muisti mennyt kertakaikkiaan,
Kun eivät ankanpojat saaneet karkkia,

On ollut Joulupukki hajamielinen,

Vaan riemu nousi kymmenkertaiseksi,
Kun Pellen paketista löytyi pelkkä keksi,

Tais Pukki kepposen tän tehdä tahallaan.
Salwer1st/
Joulu on taas, joulu on taas [V: 2.0]

Joulu on taas, joulu on taas,
paketit täynnä Akui!
Joulu on taas, joulu on taas,
paketit täynnä Akui!
Nyt niitä saa, nyt niitä saa,
papereita päält’ pois repii.
Nyt niitä saa, nyt niitä saa,
papereita päält’ pois repii.

Joulu on taas, joulu on taas,
huusholli täynnä Akui!
Joulu on taas, joulu on taas,
huusholli täynnä Akui!
Nyt niitä saa, nyt niitä saa,
mielinmäärin taas lukee!
Nyt niitä saa, nyt niitä saa,
mielinmäärin taas lukee!

Joulu on taas, joulu on taas,
ankkisteil myös hyvä mieli!
Joulu on taas, joulu on taas,
ankkisteil myös hyvä mieli!
Nyt vain klikataan,
ja Ankkiksessa oollaan
siis äkkiä leiijuumaaan!!

Joulu on taas, joulu on taas,
InDucks-prosentti kohoaa!
Joulu on taas, joulu on taas,
InDucks-prosentti kohoaa!
Nyt sitä saa, nyt sitä saa,
paljon juhliaa!
Nyt sitä saa, nyt sitä saa,
paljon juhliaa!!!!!!!
Akuhullu97
Ja oma lauluni on sitten taas muunnettu laulusta Joulumaa.

Ankkalinnaan matkamies jo moni tietä kysyy;
Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy.
Katso sarjakuvia ja niiden tarinoita,
kokoelmast' etsittävä on mun tänään niitä.

On Ankkalinna suurempi kuin pienenpieni kunta,
Ankkalinna on Akun mielest' rauhan valtakunta.
Ei Ankkalinnaan matka silloin kovin kauan kestä,
jos vain sarjiksia on, niin mikään ei sua estä!

Ankkalinnast' kuvitellaan paljon kaikenlaista,
Kuinka toiveet toteutuu ja on niin satumaista.
Voi, jos jokaiselle voisin antaa Aku Ankkaa,
Se estäis lapsii varmasti, tekemästä pahaa.

kertosäe:
Ankkalinna on muutakin kuin pelkkää toiveunta,
Ankkalinna on ihmismielen rauhan valtakunta.
Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
jos Ankkalinna jokaiselta löytyy saejiksista.

Ankkalinnast' uskoo moni onnen löytävänsä,
ja sarjakuvan ladattua, myöskin kännykkäänsä.
Sarjiksia mikään mylly valmiiksi ei jauha,
se on harmi, eikä sitä, kukaan koskaan halua!
Karhula
Oma lauluni on oma versio laulusta Taas toivotus hyvän joulun.

Taas toivotus Aku Ankan,
taas toivotus Aku Ankan,
taas toivotus Aku Ankan,
hyvän mielen se luo.

Taas toivotus Aku Ankan,
taas toivotus Aku Ankan,
taas toivotus Aku Ankan,
sarjakuvia, hän tuo.

:D
akuankka1313
^Hieman harmittavaa se, että monen tekstit ovat miltei kopioita alkuperäisestä ja vain joitain kohtia on muuteltu ankkamaisemmiksi. Mielestäni joululaulun sanoittaminen merkitsee kyllä itse tehtyä sanoitusta. :P Omat äänestyskriteerini taitavat muuttua melkoisesti.

No, mutta tapoja on erilaisia...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20