Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Salwer1st/
Jes tarinoista nolla ja kielistä toisiksi vähiten eli 9. Kyllä menee hyvin. :-P
Sivistyssanoista tulee korkeintaan kolme, jee.
akkaridekkari
Jaahas, jaahas... Ei mikään ihan surkea tulos kielivisassa, mutta keskikastiin jäin. Tutuimmat kielet tiesin mainiosti (suomi, ruotsi, englanti, islanti, saksa, tanska, espanja, ranska, italia, viro), ja pari taisi mennä veikkaamalla, en muista mitkä. Lisäksi merkkien avulla taisin päätellä arabian ja kreikan. Venäjä meni väärin. :(
No mutta mutta siis, ei huono tulos.

Sitten vain sivistyssanojen pariin!

Aa1313:lla meni kyllä melkein epäilyttävän hyvin, nythän hän on jo melko ylivoimaisessa johdossa.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariAa1313:lla meni kyllä melkein epäilyttävän hyvin, nythän hän on jo melko ylivoimaisessa johdossa.
Kuitenkin japanilaista syntyperää eli osaa varmasti paljon eri kieliä. Turha tässä on syytellä, onnittelut hänelle.
akuankka1313
Iso käsi menestyksestäni menee kuitenkin euroviisuille, jonka kautta olen oppinut monien kielien perusasioita. ;D Muutamia (kuten tsekki & slovakia sekä valkovenäjä ja ukraina) laitoin vain sen perusteella, että kyseiset kielet ovat hyvin samanlaisia, mutta täysin eri asia onkin se, miten ne sattuivat menemään oikeille kohdilleen.
Tässä vielä omat veikkaukseni:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus käyttäjältä: akuankka1313Tuo kymri jäi vähän mietityttämään... Itsehän laitoin vastaukseksi walesin kieli, koska en muistanut tarkkaan sen oikeaa nimeä. Mutta käytännössä nehän ovat täysin sama asia?
Ai ovat vai? Tuota en tiennytkään..

Walesin kieli on toiselta nimeltään kymriä, vaikka ensinmainittu ei kielen virallinen nimi olekaan.
Aku Vankka
Tässä vaiheessa ''tarinaa'' mukaan pitänee liittää ''hieman'' satua, ettei ihan liian vakavaksi faktailuksi mene :)

Kahdeksastoista luukku

Matkaa tehtiin koko yön ajan. Ankat nukkuivat suurimman osan ajasta, paitsi Roope, joka piti Kalervolle seuraa jutellen tämän kanssa. Aku ja pojatkin olivat kahden aikoihin hereillä noin varttitunnin ajan, mutta he jatkoivat sen jälkeen uniaan. Noin puoli tuntia ennen päämäärää myös Roope simahti ja Kalervo oli enää ainoa hereillä oleva. Neljältä yöllä he saapuivat perille ja Kalervo pysäytti auton pimeässä ja rupesi itsekin nukkumaan.

Aamu valkeni heidän matkansa viimeisessä määränpäässään ja ankat sekä Kalervo heräsivät kymmenen aikoihin, Kalervo hieman muita aikaisemmin. Ankat tiedustelivat heidän olinpaikkaansa ja Kalervo ohjasti heitä nousemaan autosta.
"Tervetuloa Korvatunturille!" hän sanoi. "Tunturin laella sijairsee Joulupukin paja ja sinne itse Joulupukki on meitä pyytänyt majoittautumaan, kun kerroin hänelle kiertomatkastamme. Viivymme siellä matkamme loppuun saakka ja tutustumme paljolti suomalaiseen jouluun, erilaisiin jouluruokiin ja -perinteisiin."
Ankat, erityisesti Tupu, Hupu ja Lupu, olivat innoissaan päästessään majoittautumaan itse Joulupukin luokse näin joulun alla. He lähtivät kapuamaan noin neljäsataa metriä korkeaa rinnettä ylöspäin ja sen tehtyään he näkivät rakennuksen, joka oli kuin suunnattoman iso mökki. He koputtivat ovelle ja oven tuli avaamaan punaiseen asuun sonnustautunut tonttu, joka ohjasi heidät Joulupukin huoneeseen. Huoneessa Joulupukki istui työpöytänsä ääressä ja luki suurennuslasin kanssa viimeisiä toivelistoja. Kun hän huomasi vieraat, hän sanoi:
"Tervetuloa ystäväiseni, tervetuloa!" Hän nousi pöytänsä äärestä ja lähti välittömästi ohjaamaan ankkoja heidän huoneeseensa. Ankoille varattu ''vierashuone'' sijaitsi pajan yläkerrassa ja oli melko iso ja oikein kodikas; siellä oli sängyt kaikille kuudelle, iso pöytäryhmä, WC-tilat ja pesutilat, sekä keskellä huonetta iso takka.
"Täällä te saatte nukkua seuraavat yöt aina matkanne päättymiseen saakka. Pääsette tulevina päivinä tutustumaan pajani eri osastoihin ja ehkäpä auttamaankin joissain hommissa, tänä vuonna kirjeitä on nimittäin tullut ennätysmäärä ja lahjatoiveita sitäkin enemmän. Voitte tämän päivän ajan kierrellä pajalla ja tutkia paikkoja vapaasti, mutta huomenna sitten esittelen teille pajan oikein kunnolla, tänään minulla on hieman kiireitä."

Kun Joulupukki oli lähtenyt huoneesta, ankat ja Kalervo jättivät tavaransa huoneeseensa ja lähtivät kiertelemään ympäri pajaa, joka todellakin oli valtava ja näkemistä riitti. Pojat yrittivät avata isoa ovea, mutta se oli lukossa. Sen takaa sensijaan kuului paljonkin meteliä, joten ainakaan mikään ylisuuri siivouskomero ei kyseessä ollut.
Koko päivän paikkoja tutkiskeltuaan matkalaisemme siirtyivät huoneeseensa ja kävivät nukkumaan - huomenna päästäisiin tutustumaan paremmin pajaan.

Aikaa osallistua sivistyssanakisaan on huomiseen, klo 12:00 saakka, mutta joudun ehkä julkaisemaan tulokset jo varttia aikaisemmin, koska aikataulu on todella tiukka. Toivottavasti siis osallistutte ennen sitä.
Niketin
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariVenäjä meni väärin. :(
Heh, mä veikkasin venäjää ehkä viiteen kohtaan ja kyllähän se taisi oikein mennä.

Olen yllättynyt, että sain arabian ja heprean oikein. Tulokseen olen oikein tyytyväinen. Ainakin nousin sieltä viiden sakista, joka piti jumbopaikkoja :)
Aku Vankka
Todella kovan ajanpuutteen vuoksi luukku on pikkupätkä vain ja kilpailu sitäkin yksinkertaisempi :)

Yhdeksästoista luukku

Joulukuun yhdeksästoista päivä käynnistyi iloisissa merkeissä, kun ankat muistivat, että he pääsisivät tänään tutustumaan pajaan oikein kunnolla. He pukivat ja menivät pajan valtavaan ruokailusaliin, jossa oli todella pitkä puinen ruokailupöytä, jonka äärellä mahtui istumaan yli kolmekymmentä henkilöä. Ankoille ja Kalervolle tarjottiin aamiaiseksi puuroa ja sen syötyään Joulupukki tuli jututtamaan heitä.
"Minulla tänä vuonna todella kiire, sillä toivelistoja on tullut todella paljon. Listoja on lukematta vielä yli sata ja aikaa on neljä päivää, sillä 23. päivä aletaan jo valmistautumaan lahjojenjakoreissuun. Jospa te voisitte auttaa minua lukemalla muutamia toivelistoja ja ilmoittamalla lelupajan tontuille, mitä leluja vielä tarvitsee ja kuinka paljon."
"Voi, se olisi mukanaa!" ankanpojat sanoivat iloisesti. He lähtivät Joulupukin perässä kävelemään ja päätyivät pieneen öljylampulla valaistuun huoneeseen, joka oli täynnä pöytiä ja tuoleja. Joulupukki antoi heille kaksikymmentä toivelistaa ja jätti heidät rauhassa lukemaan niitä.

Kun listat oli käyty läpi ja Aku oli merkinnyt muistiin tarvittavat lelut ja niiden määrät, ankanpojat lähtivät kiikuttamaan listoja lelupajan tontuille. He kävelivät ohjeiden mukaisesti sille samaiselle isolle ovelle, jonka yrittivät avata edellispäivänä ja antoivat muistilistan sen edessä seisovalle tontulle, joka laittoi se ovesta sisään ja eteenpäin. Ankanpojat eivät ehtineet nähdä, millaista sisällä oli, mutta he toivoivat pääsevänsä jossain vaiheessa kurkistamaan sinne.
Sitten he ilmoittivat Joulupukille olevansa valmiita ja siirtyivät omaan huoneeseensa tekemään niitä näitä.

Sivistyssanavisan tulokset:

1. Mac Ducky: 10/10p
2. akuankka1313: 9/10p
3. Mattiii: 7/10p
=. Niketin: 7/10p
=. Peetukka: 7/10p
6. Akuhullu97: 6/10p
=. Kreach: 6/10p
=. Toke: 6/10p
9. Bomber: 5/10p
10. Ankka313: 4/10p

Kokonaistilanne pukkitaistossa näyttää nyt tältä:

1. akuankka1313: 77p
2. Akuhullu97: 62p
3. Mac Ducky: 61p
4. Toke: 50p
5. Kreach: 44p
6. Ankka313: 43p
7. Peetukka: 41p
8. Salwer1st/: 36p
9. Mattiii: 34p
10. akkaridekkari: 33p
11. Pullasorsa: 29p
12. Niketin: 26p
13. Bomber: 23p
=. Eltharion: 23p
=. Frodo: 23p
16. kirja: 20p
17. T@IK@VIITTA: 10p
18. Hiidenkirnu: 9p
19. Karhula: 8p
20. Ankkaristi: 3p

Pistepotti (19.12 - 21.12)
Joulukalenterin kymmenes kilpailu on oman vakavan ajanpuutteeni ja poissaoloni takia teille kisaajille varsin yksinkertainen. Kilpailussa ideana on ilmoittautua mukaan topicissa (vai topiciin tehdyt ilmoittautumiset lasketaan!) ja kun kilpailu päättyy, alkaa pistepotin jako, jossa osallistuneille kilpailijoille arvotaan pisteitä sen mukaan, kuinka monta osallistujaa on. Jos osallistujia on 15, niin pääpalkinnon voittaja saa 15 pistettä, seuraava 14 jne. Kaikki pisteet siis arvotaan, joten hyvää tuuria tarvitaan nyt. Aikaa osallistua pistepotin jakoon on maanantaihin 21.12, klo 17:00 saakka!
Bomber
Osallistutaan nyt, ettei unohdu.
Kreach
Mukana...
Mac Ducky
Mitäs hemmettiä täydet 10 pistettä? :D Suurimman osan heitin vaan munkilla, ja laitoin vaan sen vaihtoehdon mikä näytti järkevimmältä.

Ja mukana ollaan.
akuankka1313
Minä olen tietysti mukana. :)
Peetukka
Mukana ollaan.
wierii2
Ollaan mukana. :)
Frodo
Mukana.
Eltharion
Hitto, unohdin osallistua. No, mukana seuraavassa.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20