Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: BomberEi ole totta jos tämä tässä vaiheessa tyssää :D
Enpä usko. Kyllä se sieltä vielä putkahtaa :D Ihmettelen vain, että mikä kestää, sillä aina kun olen tänään ollut täällä, Vankka on ollut myös paikalla
Aku Vankka
Tulossa on ihan hetken kuluttua. Meni hiukkasen myöhäiseksi, kun tuli sitten noiden kisojen kanssa pikku ropleemia.

Kolmas luukku

Aku ja pojat heräsivät myöhään torstai-aamuna. He olivat edellispäivänä joutuneet valvomaan pitkälle yöhön saakka, sillä he joutuivat avustamaan Roopea palaneesta karkkipaperitehtaasta pelastettujen laatikoiden kantamisessa väliaikaiseen varatehtaaseen, joka sijaitsi kilometrin päässä varsinaisesta tehtaasta. Rankan tehtävän jälkeen Roope oli päättänyt ottaa koko porukalle huoneen hänen omistamastaan hotellista tehtaan läheltä.
Roope oli jo pitkään ollut hereillä ja ihmetteli, kuinka hänen sukulaispoikansa saattoivat nukkua niin myöhään.
"Kello on puoli kaksitoista! Aurinko on noussut jo aikoja sitten! Meidän on kiirehdittävä nopeasti koneelle, jotta ehdimme Helsinkiin edes ennen auringonlaskua." Roope sanoi sukulaispojilleen välittömästi näiden herättyä.
"Mu-mutta Roope-setä..." Aku sanoi unisena.
"Ei mitään muttia, nyt äkkiä vaatteet päälle ja lentokoneelle." Sen sanottuaan Roope marssi ovesta ulos ja käveli lentokoneen luo odottelemaan muita.
"..entäs sitten se aamupala?"
Aamupalaa ankat eivät kuitenkaan hotellissa syöneet, mutta päästyään taas lentoon Roope tarjosi muille voileivät, jotka hän oli ottanut matkalle mukaan.
Matka sujui moitteettomasti ja kolmen aikoihin ankat saapuivatkin Helsinkiin. Aku katseli ihmeissään pääkaupungin rakennuksia, patsaita ja muita juttuja - erityisesti Sibelius-monumenttia hän ihmetteli kovasti. Roope kuitenkin kertoi varsinaisen kaupunkiin tutustumisen alkavan vasta seuraavana päivänä, joten he suuntasivat suorinta tietä hotellilleen.
Ankat viettivät jonkin aikaa hotellihuoneessaan jutustellen ja illan tultua kävivät melko aikaisin nukkumaan - sillä huomennahan olisi hyvin mielenkiintoinen päivä tulossa.

Ankkatietovisan (1.12 - 3.12) tulokset

1. akuankka1313: 8/10p
=. Ankka313: 8/10p
=. kirja: 8/10p
=. Salwer1st/: 8/10p
5. akkaridekkari: 7/10p
=. Hiidenkirnu: 7/10p
7. Akuhullu97: 6/10p
=. Mattiii: 6/10p
=. Peetukka: 6/10p
10. Karhula: 5/10p
=. Pullasorsa: 5/10p
12. Bomber: 4/10p
=. Eltharion: 4/10p
=. Mac Ducky: 4/10p
=. Niketin: 4/10p
16. Kreach: 3/10p
=. Toke: 3/10p

Kamppailu ''Ankkiksen joulupukki'' -tittelistä näyttää pisteiden osalta tällä hetkellä tältä:

1. akuankka1313: 8p
=. Ankka313: 8p
=. kirja: 8p
=. Salwer1st/: 8p
5. akkaridekkari: 7p
=. Hiidenkirnu: 7p
7. Akuhullu97: 6p
=. Mattiii: 6p
=. Peetukka: 6p
10. Karhula: 5p
=. Pullasorsa: 5p
12. Bomber: 4p
=. Eltharion: 4p
=. Mac Ducky: 4p
=. Niketin: 4p
16. Kreach: 3p
=. Toke: 3p

Oikeat vastaukset:

1. Minä vuonna ''Minä Aku Ankka'' -jättikirja on julkaistu?
- 1972
2. Kuinka monta osaa ''Aku Ankan juhlasarjat'' -sarjaan kuuluu?
- 10
3. Kuka on piirtänyt Dragonlords -kirjassa ilmstyneen 164-sivuisen fantasiasarjakuvan?
- Giorgio Cavazzano
4. Minkä hahmon italiankielinen nimi on Umperio Bogarto?
- Rankku Kanuunan
5. Minä vuonna julkaistiin Aku Ankka -lehden 2000. numero?
- 1995
6. Minä vuonna Roope Don Rosan mukaan rakennutti rahasäiliönsä?
- 1902
7. Jos Aku Ankan taskukirjat jatkavat samaa julkaisutahtia, minä vuonna ja missä kuussa 400. taskukirja julkaistaan?
- Huhtikuussa 2013
8. Kuinka monta numeroa Roope-setä -lehti on Aku Ankan taskukirjaa edellä?
- 4
9. Minä vuonna Hannu Hanhi teki ensiesiintymisensä?
- 1948
10. Kuinka mones julkaistu taskukirjan teemanumero on ''Munaajan paluu''?
- 16.

Jouluavatarkilpailu (3.12 - 5.12)

Joulukalenterin toisen kilpailun ideana on suunnitella ja toteuttaa oma ankka-aiheinen jouluavatar. Avatar saa olla jokin ankka-aiheinen kuva, joka on tuunattu jouluiseksi, se voi olla oma nykyinen avatarisi joulumuodossa - tai voit tehdä koko avatarin täysin itse. Ainoana sääntönä on se, että avatarin tulee olla ankka-aiheinen ja sen tulee olla jouluinen. Kun avatar on valmis, sinun tulee vaihtaa tekemäsi avatar nykyisen avasi tilalle, jotta se näkyisi kaikille. Jotta olet mukana kilpailussa, sinun tulee ilmoittaa siitä yksärillä tai topicissa, sillä avatarit, joiden tekijät eivät ole ilmoittautuneet, eivät ole mukana kilpailussa. Aikaa jouluavatarin tekoon ja ilmoittautumiseen on lauantaihin 5.12, klo 18:00 saakka.

Kun määräaika umpeutuu, muilla ankkislaisilla (myös niillä jotka ovat osallistuneet kisaan) on mahdollisuus kertoa mielipiteensä avatareista, sillä parhaan avatarin päätätte te. 5.12 alkaa normaalisti uusi kilpailu, mutta samalla alkaa myös äänestys parhaasta jouluavatarista. Jokainen äänestäjä lähettää minulle yksityisviestin, jossa kertoo mielestään kolme parasta avataria järjestyksessä; parhaalle hän antaa kolme pistettä, toiseksi parhaalle kaksi pistettä ja kolmanneksi parhaalle yhden pisteen. Jokainen osallistuja saa kilpailusta sen verran pisteitä, kuin muut hänelle antavat. Periaatteessa yksi kilpailija voi siis saada jopa yli kaksikymmentä pistettä. Jokainen osallistuja saa kuitenkin vähintään yhden pisteen, joten kannattaa osallistua! Tulokset julkaistaan 7.12 yhdessä 5.12 alkaneen kilpailun tuloksien kanssa.

Pahoittelut erittäin sekavista ohjeista, toivottavasti ymmärsitte ja toivottavasti osallistujia tulisi yhtä paljon kuin tietovisaan ;) Avatarkilpailun idean keksi Kreach, joten hänelle sitten kaikki risut ja ruusut kisaan liittyen :)

//Tulokset korjattu - mistäköhän ihmeestä repäisin Kreachille ylimääräisen puolikkaan pisteen? :D
Kreach
Käh. Laskin muistaakseni, että 400. taskukirja ilmestyy maaliskuussa vuonna 2013. Lisäksi Hannu-vuosi heitti 9:llä ja Munaajan paluu:ta veikkasin 14:sta. Siinä ne, joista olisin vielä voinut napata pisteet.

Vankka, pisteselitys hieman heittää tässä alkavassa kisassa..

// Vankka, puolikaspiste siitä, että taskukirjan vuosiluku oli oikein? xD Ja sehän vain heitti yhdellä kuukaudella. -.-

Njooh, minä kirin sitten, kun parempia kisoja itselleni tulee.. Nämä tietovisat eivät ole alaani. Varsinkin, kun aivan varmasti joku aina fuskaa (en syytä ketään). Ainakin itse pelasin rehellistä peliä - siinä tulos. Kolmo pojoa! =)
Toke
Jaha, kolme pistettä. ;D No, tätä aavistelinkin ja olisin voinut saada pisteitä samoista kuin Kreachkin.

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaJokainen äänestäjä lähettää minulle yksityisviestin, jossa kertoo mielestään kolme parasta avataria järjestyksessä; parhaalle hän antaa yhden pisteen, toiseksi parhaalle kaksi pistettä ja kolmanneksi parhaalle yhden pisteen. Ahaa, toiseksi paras siis voittaa? ;D
Ankka313
Damn! Arvelin Hannun ensiesiintymisvuodeksi joko 1947 tai 1948.. Valitsin sitten lopulta sen 1947 vastauksekseni kyseiseen kysymykseen, ja väärinhän se meni:/ Olisi pitänyt muistaa, että Hannun ensiesiintyminen oli tietenkin vasta vuoden myöhemmin kuin Roopella, eikä suinkaan samana vuonna. Tuosta Rosan rahasäiliökysymyksestä mulla ei ollut mitään muistikuvaa, ja siihen en edes lähtenyt heittämään mitään arvausta.. Mutta kahdeksaan pojoon olen ihan tyytyväinen, vaikka yhdeksän pinnaa oli todella lähellä.

Avatarkilpailusta en tiedä osallistunko. Mieli tekisi, mutta kun olen niin surkea näiden tietokoneiden kanssa, niin en tiedä tuleeko siitä mitään. Mutta yritän ainakin, jos ei onnistu, niin sitten ei.
Eltharion
Kantsii siis tehdä hyvä ava mutta silti huonompi kuin paras :D. Omilla tiedoilla tuli pisteet hankittua ja loput tuurilla metsään :)
Aku Vankka
Aina kannattaa yrittää, sillä jos osallistujia ei ole paljon, jaossa on erittäin helppoja pisteitä. Mutta nyt on kyllä jo aika myöhä, ei ihmekään ettei kukaan ole vielä ilmoittautunut :D
Bomber
Ilmoittaudun mukaan.
Ankka313
Vankka muuten, muistatko, tiesikö kukaan oikeita vastauksia tuohon Hannu -kysymykseen tai tuohon rahasäiliökysymykseen? ???
Aku Vankka
Ankka313: Mitään sellaista kysymystä ei ollut, johon kukaan ei olisi osannut vastata oikein, kaikkiin tuli väh. 1 oikea vastaus. Muistaakseni jokainen vastasi kakkoseen oikein, lähes jokainen myös kolmoseen.

Bomber: Ilmoittautumiset yksärillä ;) Tai no, aivan sama. Myös topiciin ilmoittautumiset hyväksytään. Kunhan johonkin ilmoittaa olevansa mukana.

//Vírhe korjattu, parhaimmalle siis kolme pistettä :)
kirja
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankka6. Minä vuonna Roope Don Rosan mukaan rakennutti rahasäiliönsä?
- 1902
7. Jos Aku Ankan taskukirjat jatkavat samaa julkaisutahtia, minä vuonna ja missä kuussa 400. taskukirja julkaistaan?
- Huhtikuussa 2013

Minulla oli 1901 ja maaliskuu 2013..

Mikäli sitten jotain aiheestakin; Minäkin olen osallistumassa.

~kirja
Akuhullu97
Voihan... Minä pistin vahingossa Rahasäiliövuodeksi 1947 ja Hannu Hanheksi 1905... Kun olisi pitänyt pistää toisin päin. Vaan olisihan ne joka tapauksessa ollut väärin. Minä kyllä olisin tuon Hannun muistanut, mutta ajatusvirhe näköjään. :-O En ole tyytyväinen seitsemään pisteeseen. :D

No jaa, ilmoittaudun mukaan avatar-kilpailuun, kyllä kai jotain saan aikaiseksi... :)
Niketin
Hyvä, etten ihan pohjimmaiseksi jäänyt! Roopen rahasäilö ja Hannu Hanhi olivat oikein, samoin kun 400. taskari ja Dragonlords.

En vain jotenkin jaksa uskoa, että joku meistä nössöilisi huijaamalla. Se tuntuu niin typerältä. Kuka haluaa voittaa tän kilpailun niin tosissaan?

Tulen ehkä mukaan avatar-kisaan.

//Sain avatarin tehtyä, joten ilmoittaudun mukaan. Milloin avatarit laitetaan päälle? Laitanko nyt vai äänestyksen alkaessa?
akkaridekkari
Jep jep, ihan hyvä tulos.
Laskuvirhe paholainen sattui, kun mietiskelin tuota 400. taskaria... minäkin laitoin 2013 maaliskuun. :D
Väärin menivät myös Minä Aku Ankka -kirjan ja 2000. Aku Ankan ilmestymisvuodet. Olen huono muistamaan vuosilukuja.
Muut kohdat olivatkin sitten melko helppoja. Sen verran monta kertaa olen kaikista aiheista Viestimaratoniinkin kirjoittanut. :)

Saatan osallistua Jouluavatar -kisaan, mikäli ideaa löytyy.

Luvuissa ei ole mitään valittamista, mallikasta ja mukavaa luettavaa!
wierii2
Unohdin osallistua. :D No, tämäkin kisa jää väliin, nimittäin jouluavatarit eivät ole minun alaani... ;)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20