Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Bomber
Olen parempi sanailemaan enklanniksi lauluja..

They all bring it.
They all bring it!
Yes yes, the ducks bring it .. to you

And the iit, it is christmas (of course)
So awesome christmas it is (of course)
Its bringed by ducks (of course)
Just absolute xmas and nothin' more!

Gladdy Gander brings you clover,
Gussy Goose teaches how to sober,
and Donald gives you high five!
Aku Vankka
Kahdestoista luukku

Ankat heräsivät tuttuun tapaan noin puoli yhdentoista aikoihin. Kalervo oli valmistanut heille aamiaisen, mutta oli itse jo syönyt herättyään yli tunti sitten. Hän oli lisäksi käynyt ulkona hieman järjestelemässä heidän tämän päivän ohjelmanumeroaan. Ankat menivät herättyään aamiaiselle, jonka aikana Kalervo kertoi ankoille heidän lähtevän jälleen kerran pihalle.
"Hrr! Siellähän on kylmä!" Aku huudahti katsottuaan lämpömittaria. "Kymmenen astetta pakkasta!"
"Ei se ole mitään, ensi viikolle on luvattu jopa kolmenkymmenen asteen pakkasia." Kalervo sanoi. "Sitä paitsi siinä hommassa jota tänään teemme tulee varmasti lämmin."

Ankat pukeutuivat ja menivät Kalervon kanssa pihalle. Pihalla heitä odotti kaksi lumesta tehtyä ''bunkkeria'' ja molempien niiden vieressä iso kasallinen lumipalloja.
"Varmasti siellä Amerikassakin tiedetään, mitä kunnon lumisota on. Myös Suomessa lumisotia käydään talvisin todella paljon ja niin myös me teemme nyt. Olen arponut meidät kahteen joukkueeseen; joukkueeseen A tulee Aku, Tupu ja Lupu, sekä joukkueeseen B minä, Hupu ja Roope."
Kaikki olivcat innoissaan lumisodasta, jopa Roope, sillä olihan hän tullut Suomeen nimenomaan lomailemaan ja pitämään hauskaa. Molemmat joukkueet asettuivat omiin bunkkereihinsa ja sota saattoi alkaa. Valtava sarjatuli lähti heti A-joukkueen tukikohdasta, kun Aku, Tupu ja Lupu käyttivät kerralla melkein kaikki pallonsa, mutteivat osuneet kehenkään. Pian myös Kalervo ja Hupu alkoivat tulittamaan ja saivat Lupun kaadettua maahan pallojensa ansiosta. Roope yritti kaikin tavoin säästellä jäljellä olevia palloja, mutta Kalervo ja Hupu vain heittivät niitä saaden myös Tupun maahan. Lopulta jäljellä oli enää yksi pallo, jonka Roope päätti heittää suoraan Akua naamaan ja peli päättyi B-joukkueen selkeään voittoon.

Läpimärät ankat ja heidän oppaansa lähtivät sisälle, vaihtoivat kuivat vaatteet ylle ja menivät keittiöön juomaan kuumaa kaakaota. Samalla Kalervo kertoi, että he viipyisivät Sodankylässä vielä huomisen alkupäivän ja lähtisivät illalla ajamaan kohti uutta kohdettaan.

Aikaa äänestää joulurunokisaan ja osallistua joululaulukisaan on huomiseen, klo 18:00 saakka!
kirja
Haluaisin kritisoida tehtävänantoja.

1.) Unelmien kovakantinen: Tehtävänanto ja äänestyskriteerit (mitä Kreach kertoi) olivat täysin ristiriidassa, ja kukaan ei tiennyt, millä tavalla luoda oma kovakantinen.
2.)
Lainaus:Neljännessä joulukalenterikisassa tehtävänäsi on valita jokin sinulle mieluisa joulujulkaisu ja arvostella se parhaasi mukaan.
Lainaus:Arvostelussa ehdotonta plussaa on se, että omat mielipiteet perustellaan kunnolla, eikä vain sanota tarinan olevan huippu tjsp. Arvostelutyyli on täysin vapaa.
Ja sitten...

Lainaus:Ja jotta arvostelua olisi ollut mukavampi lukea, pieni ulkoasuan hiominen olisi ollut tarpeen - rivivälejä tarinoiden väleihin, ja nimet vaikkapa boldattuna tai jotain.
Eikö tehtävänanto käskenyt lähinnä käyttää mielipiteitä? Miten viestin rakenne ja ulkoasu voivat vaikuttaa pisteisiin? Eikö ideana ollut tehdä mahdollisimman hyvä arvostelu, ei hieno? Minä ja varmaan muutkin olisi(n/mme) muuttan(u/ee)t arvostelu(j)a(mme/ni), jos tuo olisi ollut tehtävänannossa.

~kirja
Aku Vankka
Minä en tiedä, miten Kreach kovakantiset arvioi. Minä en kiinnittänyt mitään huomiota ulkoasuun arvioidessani kovakantisia. Sama pätee arvostelujutussa.
kirja
Virke 1: Hän julkaisi perustelut.
Virke 2: Miten teit arvostelut?
Virke 3: Miksi se on sitten mainittu perusteluissa? Kyse ei ole vain sinusta.

~kirja
Aku Vankka
Arvioin kovakantiset juuri sen mukaan, kuinka hyvin koottuja ne olivat yms. kuten ohjeistus oli. En missään vaiheessa kiinnittänyt huomiota kovakantisen ulkoasuun. Miinusta tuli tietenkin siitä, jos joukkoon oli eksynyt jotain muita kuin joulutarinoita.

Arvostelujutussa kriteerini oli että mielipiteet ovat selkeästi perusteltuja. Tässäkään en ulkoasusta välittänyt.

Perustelut ovat itseasiassa akkaridekkarin kirjoittamia ja hän pyysi minua laittamaan ne topiciin, koska meitä kumminkin vaadittaisiin perustelemaan numerot. Kaikkien meidän kolmen numerot olivat melkein samat ja niiden keskiarvo laskettiin. Pakko myöntää, että luin ne arvosteluperustelut melko nopeasti, enkä edes huomannut noita ''epäkohtia'' niissä, pahoittelut siitä. Minä en kuitenkaan missään vaiheessa arvostellut ulkoasun perusteella.

Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariLainaus käyttäjältä: Aku Vankka"En muista milloin viimeksi Helsinkiinkin olisi luvattu yli viidentoista asteen pakkasia joulukuussa", Kalervo kertoi.
Ainoastaan tämä kohta jäi ihmetyttämään. Ollaanhan Helsinkiin luvattu ensi viikoksikin luvattu yli kymmenen asteen pakkasia, ja kyllä täällä mielestäni melko usein joulukuussa käväistään 15 asteen yläpuolella... Joten, Kalervolla on kenties huono muisti...? :P

Nosiis. En tunne Helsingin ilmastoa hirveän hyvin :D Olen vain aina käsittänyt, ettei se mikään hirveän kylmä paikka ole. Ei meillä ainakaan ole kahden viimeisen vuoden aikana joulukuussa ollut yli viittätoista astetta pakkasta, joten melko lämmintä ollut :P
Kreach
Koska en tiennyt, kumman numeron antaisin kirjalle (oli juuri sillein puolessa välissä), päätin laskea kehnon ulkoasun vuoksi: se oli ainakin erona kanssakilpailijoihisi.

Jotenkin se oli pakko päättää.
kirja
Tehtävänanto:
Lainaus:Neljännessä joulukalenterikisassa tehtävänäsi on valita jokin sinulle mieluisa joulujulkaisu ja arvostella se parhaasi mukaan.
Lainaus:Arvostelussa ehdotonta plussaa on se, että omat mielipiteet perustellaan kunnolla, eikä vain sanota tarinan olevan huippu tjsp. Arvostelutyyli on täysin vapaa.
(alleviivaus ja boldaus lisätty)

= Tehtävänä on arvostella joulujulkaisu, ei tehdä hienon näköistä viestiä joulujulkaisun arvostelusta. Ulkoasusta ei sanottu mitään missään. Tehtävänä oli arvostella julkaisu. Ulkoasu ei liity arvosteluun.

~kirja
Toke
Kirja onko tosiaan noin paljon väliä tuolla asialla?
Toke
Joulupukki=Roope Ankka ja typistin laulun kolmeen säkeistöön.

Roope Ankka, Roope Ankka,
poskiparta, vanha kääkkä.
Eikö taakka, paina selkää?
Käypä tänne emme pelkää!
Oothan meille vanha tuttu,
silinteri, vanha nuttu.
Tääl on myöskin kiltit ankat,
Tupu, Hupu ja Lupu.

Roope Ankka, Roope Ankka,
poskiparta, vanha kääkkä.
Syöhän kaikki kalkkunamme ( :) )
siit' olemme me riemuissamme.
Tervetullut, meille aina.
Käypä tänne anna lahjat.
Tai jos kyökkiin tahdot tulla,
paljon syötävää on sulla!

Kiitos, kiitos, kiltit ankat,
Tupu, Hupu ja Lupu.
Terve sinulle, Aku Ankka
oikein hyvää joulua sulle!
Hauska kalkkunanne oli syödä,
vaan on vielä pitkä retki.
Kuusen luota kuusen luokse ja
mulla maha viel muriseepi.
Karhula
Luukkua ja tuloksia?
Aku Vankka
Yhdeksän jälkeen, kuten aina ;) (yritän hiukan aikaistaa...)
kirja
Toke,
Miten meiltä voidaan ottaa pisteitä pois asiasta, josta emme tienneet mitään ja jonka kanssa ohjeet olivat ristiriidassa? Minä ja varmaan muutkin olisimme tehneet kaiken hienommin, jos olisimme tienneet viestin ulkonäön merkitsevän sisällön lisäksi.

~kirja
Aku Vankka
Kolmastoista luukku

Kuinka yllättävää, jälleen meni herääminen myöhään. Koko reissun aikana ankat eivät ole heränneet ennen kymmentä, lukuunottamatta ensimmäisiä päiviä Helsingissä, kun heillä oli tapaaminen Kalervon kanssa aamukahdeksalta. Roope ja pojat olivat jo syömässä aamiaista, kun Aku vihdoin pääsi ylös sängystä rättiväsyneenä. Kiken lisäksi hän nukahti udelleen - portaikkoon nimittäin. Syötyään aamiaista, Roope ja pojat kävivät herättämässä Akun ja raahasivat hänet keittiöön syömään. Kun Aku oli viimein syönyt ja hereillä, Kalervo ilmaantui ulkoa ovensuuhun ja viittoi ankkoja tulemaan - minnekäs muuallekaan kuin ulos. Sama tuttu kaava jo ties kuinka monetta kertaa. Ankat pukeutuivat ja menivät pihalle.

Ulkona Kalervo kertoi, mitä he tekisivät tämän noin tunnin ajan kun vielä oli valoisaa.
"Varmasti kaikki ankkalinnalaislapset ovat talvisin tehneet lumiukkoja ja lumilyhtyjä." Kalervo sanoi. "Niin tehdään myös täällä Suomessa ja niin teemme nyt mekin."
Kalervo jakoi porukan kahteen ryhmään; ensimmäiseen ryhmään menivät Roope, Aku ja Kalervo ja toiseen ryhmään Tupu, Hupu ja Lupu - siis lapset ja aikuiset omissa ryhmissään. Aikuisten ryhmä alkoi työstää lumiukkoja ja pojat alkoivat koota lumilyhtyjä. Lumiukontekijät jakoivat hommat ja Aku sai hommakseen pyöritellä pallon. Roope halusi säästää lunta ja ehdotti minilumiukon tekemistä, mutta Aku päätti pyörittää niin valtavan pallon, että sen saamiseksi paikoilleen tarvittiin kaikkien aikuisten voimia ja silloinkin se onnistui juuri ja juuri.
Kalervon urakka oli myös melko paha; hänenkin tuli pyörittää lumesta suhteellisen iso pallo ja kaiken lisäksi saada se vielä Akun jättipallon päälle. Kun se urakka oli tehty (vartissa) Roopen tuli vielä saada myös melko suuri pää jo valmiiksi talon kokoisen lumiukon päälle. Yksi heitto ja täysosuma. Porkkanan ja hatun sekä nappien laittamiseen tarvittiin jo tikkaita.
Lopulta kun yksi jättilumiukko oli valmis, ankanpojat olivat saaneet tehtyä neljätoista lumilyhtyä. Osia vaihdettiin ja lumiukkojen ja lumilyhtyjen rakennusta jatkettiin pitkälle päivää saakka pimeästä huolimatta.

Illalla kuuden aikoihin he lähtivät ajamaan kohti uutta kohdettaan, joka tälläkin kertaa olisi yllätys, sillä ei kai Kalervo nyt kertoisi etukäteen, mihin he ovat menossa.

Joulurunokisan tulokset:

1. Salwer1st/: 8p
2. Akuhullu97: 7p
=. Pullasorsa: 7p
4. akuankka1313: 6p
5. Mac Ducky: 5p
=. T@IK@VIITTA: 5p
7. Ankka313: 3p
=. Peetukka: 3p
9. akkaridekkari: 1p
=. Bomber: 1p
=. Karhula: 1p
=. Niketin: 1p
13. Eltharion: 0p
=. kirja: 0p
=. Kreach
=. Mattiii
=. Toke

Maailmankirjat ovat sekaisin. Sorsa sijoittui toiseksi kahden rivin tyngällään! : D Tällä hetkellä kamppailu joulupukktittelistä näyttää seuraavanlaiselta:

1. akuankka1313: 35p
2. Toke: 28p
3. Salwer1st/: 25p
4. Akuhullu97: 23p
5. Peetukka: 22p
6. Mac Ducky: 21p
7. akkaridekkari: 19p
=. kirja: 19p
9. Ankka313: 16p
=. Kreach: 16p
11. Pullasorsa: 12p
12. T@IK@VIITTA: 10p
13. Hiidenkirnu: 9p
=. Mattiii: 9p
15. Frodo: 7p
16. Bomber: 6p
=. Karhula: 6p
=. Niketin: 6p
19. Eltharion: 5p

Joululaulukisan äänestys
Joululaulukisaan äänestys alkaa nyt. Jälleen kerran lähetät minulle yksärin, jossa annat 3p parhaalle joululaululle, 2p toiseksi parhaimmalle ja 1p kolmanneksi parhaalle. Pisteet lasketaan yhteen ja jokainen saa kisasta sen verran pisteitä kuin muut hänelle antavat. Aikaa äänestää on tiistaihin 15.12, klo 18:00 saakka!

Joulutarinakisa (13.12 - 15.12)
Tässä tulee suosikkikisani. Joulukalenterin seitsemännessä kisassa tarkoituksena on kirjoittaa jouluinen ankkatarina. Tarinan pituudella ei ole väliä, kunhan se nyt yhteen viestiin mahtuu. Pääasia on, että tarina on jouluinen ja ankka-aiheinen. Jälleen kerran käytetään tuttuä äänestystä parhaan ratkaisemiseksi. Aikaa joulutarinan kirjoitukseen on tiistaihin 15.12, klo 18:00 saakka! Ja valmiit tarinat topiciin!
Akuhullu97
Jes! Hyvin meni runokisa. Olisin jo päälle 30 pisteessä, jos olisin ehtinyt kaikkiin osakilpailuihin osallistua. Mutta ei kun ei. Kelpoasetelmissa olen kuitenkin. (:
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20