Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Aku Vankka
Sorsa äkkiä vastaukset piiloon ettei katalat lunttaajat iske. VASTAUKSET YKSÄRILLÄ!
Pullasorsa
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaVastaukset yksärille Vankalle, Pullis.
Ohopsista. Viesti poistoon ja yksäriä Vankalle. :)
Salwer1st/
Jes, 0p. Taitaa olla kisa ohi.
Aku Vankka
Salwukka. Vielä on mahikset neljästä kisasta saada pisteet.. eli kannattaa ihmeessä osallistua.
akkaridekkari
Jep, jopa minulla on vielä teoreettiset mahdollisuudet voittoon! :)

Osallistuin äsken kielikisaan, joka oli muuten ihan hauska idea - mutta myös vaikea. Selkeästi suurin osa meni arvaamalla... mutta eiköhän sieltä selkeästi päälle kymmenen mennyt oikein, kun kuitenkin jonkin verran ulkomaisia kieliä hallitsen. :)
Frodo
Itsekkin osallistuin tuohon kiälivisaan. Osan tiesin, osaan jouduin arvaamaan:D

//Nyt on sitten ainakin kaksi äänestänyt tarinakisaan, sillä laitoin äsken viästiä. Hyviä tarinoita kaikilla, mutta pari oli ylitse muiden, selkeästi.
Aku Vankka
Kielivisaan on osallistunut jo kahdeksan, mutta tarinakisaan äänestänyt vasta kaksi. Nyt äänestäjiä lisää :P
Eltharion
Minäkin osallistuin nyt tuohon kielivisaan, pääsääntöisesti arvaamalla ;D
Aku Vankka
Kuudestoista luukku

Pakkanen oli pysynyt koko illan ja yön kolmenkymmenen asteen tuntumassa ja jatkoi samaa rataa myös kuudennentoista päivän aamunakin. Ankat heräsivät normaaliin aikaan, mitään poikkeuksia ei siinä siis ollut. Aamiainen syötiin reippaaseen tahtiin, koska Kalervo oli edellisenä iltana sanonut ankoille, että heidän aikataulunsa olisi kahtena seuraavana päivänä hyvin tiukka ja että heidän tulisi lähteä aamulla niin nopeasti kun mahdollista. Siksipä ankat pakkasivat tavaransa nopeasti ja ahtasivat ne Kalervon auton takakonttiin.
"Ja sitten kaikki kyytiin, alkaa neljän tunnin ajomatka." Kalervo ilmoitti ja ankat istahtivat autoon ja matka alkoi.

Matkalaiset pysähtyivät ajomatkalla yhdesti. Perille kohteeseensa he saapuivat kolmen aikoihin, jolloin alkoi näkyä jo jonkin verran asutusta.
"Olemme saapuneet Kilpisjärvelle, Suomen ''käsivarren'' luoteisimpaan kolkkaan." Kalervo sanoi. "Ei liene mikään yllätys jos sanon, että olen saanut varattua meille pienen mökin täältä yhdeksi yöksi. Suunnistamme nyt suoraan mökille ja huomenna lähdemme heti aamusta kohti kolmen valtakunnan rajapyykkiä."
"Kolmen valtakunnan mitä?"
"Rajapyykkiä, kolmen valtakunnan rajapyykkiä. Se on kohta, jossa kolmen valtion, Suomen, Ruotsin ja Norjan rajat kohtaavat. Se on erittäin suosittu matkakohde."
He huristelivat autolla pikkumökilleen ja majoittautuivat sinne. Illalla Kalervo kertoi ankoille Suomen korkeimmasta kohdasta Haltitunturilla, koska he eivät itse päässeet käymään siellä, sillä aika ei riittäisi siihen. Hän kuitenkin kertoi tunturista kaiken tietämänsä ja ankat kuuntelivat mielenkiinnolla ennen nukkumaanmenoa.

Aikaa osallistua kielivisaan ja äänestää tarinakisaan (hyvä jumala niitä äänestäjiä lisää!!!) on huomiseen, klo 16:00 saakka!
Aku Vankka
Seitsemästoista luukku

Kilpisjärven pikkumökissä sarasti aamu. Kalervo herätti ankat jo yhdeksältä, sillä heillä oli edelleen melkoisen tiukka aikataulu. Ankat saivat kaurapuuroa aamiaiseksi, mutta hädin tuskin ehtivät lautasensa tyhjiksi syödä, kun heidän piti jo suunnata ulkoilmaan. Kaamoksesta johtuen ulkona oli pimeää koko päivän, joten se ei ihmetyttänyt ketään - tosin, onhan koko maassa tähän aikaan vuodesta aamuyhdeksältä vielä melkoisen hämärää.
"Nyt lähdemme kohti kolmen valtakunnan rajapyykkiä, josta eilen puhuin. Meidän tulee kävellä Mallan luonnonpuiston halki kulkevaa reittiä pitkin, jotta pääsemme määränpäähämme. Koska matkan pituus on noin kymmenen kilometriä, meidän tulee lähteä aikaisin, jotta pääsemme myös lähtemään täältä tämän päivän aikana. Me lähdemme täältä kohti viimeistä määränpäätämme illalla ja saavumme perille aamuyöstä."

He lähtivät kävelemään reittiä pitkin. Kalervo sanoi, ettei reitiltä saisi poiketa. Kävelymatka kesti pitkään. Pojat kuluttivat aikaa lueskelemalla Sudenpentujen käsikirjaa, Roope jutellen Kalervon kanssa niitä näitä. Aku löntysteli perällä ja yritti pysyä muiden perässä. Lopulta matka päättyi ja he saapuivat kohteeseensa. Heidän edessään näkyi iso rajakivi, joka rajasi Suomen, Ruotsin ja Norjan toisistaan.
"Suomella on tämän lisäksi toinen kolmen valtakunnan rajapyykki Norjan ja Venäjän kanssa - se sijaitsee Inarin Muotkavaarassa. Se on koko Euroopan ainoa kolmen alueen rajapyykki, jossa kolme aikavyöhykettä kohtaavat toisensa." Kalervo selitti.
Hetken katseltuaan rajapyykkiä, he lähtivät kävelemään takaisin, sillä heillä todellakin oli kiire.

Paluumatka sujui hieman nopeammin kuin menomatka, mutta silti he olivat perillä pikkumökillään vasta illalla. Ankat pakkasivat tavaransa (Kalervo samoiten) ja istahtivat autoon.
"Kuten jo aiemmin sanoinkin, lähdemme nyt kohti matkamme viimeistä määränpäätä. Viivymme siellä aina kiertomatkan loppuun saakka, sillä siellä riittää kyllä tekemistä. Voitte ottaa pienet torkut autossa, sillä olemme perillä vasta aamuyöstä."
Sitten auto lähti liikkeelle ja ankat päättivät melkeinpä saman tien ruveta nukkumaan.

Joulutarinakisan tulokset:

1. Kreach: 15p
2. Akuhullu97: 7p
=. Pullasorsa: 7p
4. Ankkaristi: 3p
=. Niketin: 3p
6. akuankka1313: 1p
=. Mac Ducky: 1p
8. Eltharion: 0p
=. Salwer1st/: 0p

Kaikille osallistujille kuitenkin se yksi piste.

Kielivisan tulokset:

1. akuankka1313: 29/37p
2. Akuhullu97: 20/37p
3. Mac Ducky: 18/37p
=. Mattiii: 18/37p
5. Ankka313: 17/37p
=. Eltharion: 17/37p
7. Frodo: 16/37p
8. akkaridekkari: 14/37p
=. Toke: 14/37p
10. Peetukka: 12/37p
11. Bomber: 11/37p
12. Niketin: 10/37p
=. Pullasorsa: 10/37p
14. Salwer1st/: 9/37p
15. Kreach: 7/37p

Oikeat vastaukset:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Kamppailu joulupukkitittelistä näyttää tällä hetkellä tältä:

1. akuankka1313: 68p
2. Akuhullu97: 56p
3. Mac Ducky: 51p
4. Toke: 44p
5. Ankka313: 39p
6. Kreach: 38p
7. Salwer1st/: 36p
8. Peetukka: 34p
9. akkaridekkari: 33p
10. Pullasorsa: 29p
11. Mattiii: 27p
12. Eltharion: 23p
=. Frodo: 23p
14. kirja: 20p
15. Niketin: 19p
16. Bomber: 18p
17. T@IK@VIITTA: 10p
18. Hiidenkirnu: 9p
19. Karhula: 8p
20. Ankkaristi: 3p

Sivistyssanavisa (17.12 - 19.12)
Joulukalenterin yhdeksäs kilpailu ei ole jouluinen, eikä liity mitenkään ankkoihin, mutta koska se on niin mielenkiintoinen, valitsin sen tähän väliin. Kaikki tietävät varmasti nämä mukavat pikku sivistyssanat. Olen koonnut sivistyssanakirjasta kymmenen sivistyssanaa, joihin jokaiseen on annettu neljä vastausvaihtoehtoa. Tehtäväsi on arvata (tai jopa tietää!) mitä mikäkin sivistyssana tarkoittaa. Oikea vastaus on siis jokin annetuista vaihtoehdoista. Jokaisesta oikeasta vastauksesta saa pisteen. Kukaan ei sitten tietenkään katso netistä, vaikka kovinkaan montaa näistä ei edes löydy mistään netin syövereistä, ellei puolta vuotta etsi. Laitoin tällaisen melko yksinkertaisen kilpailun tähän väliin, johtuen erittäin lyhyestä osallistumisajasta, sillä kilpailu päättyy jo lauantaina 19.12, klo 12:00 johtuen omasta poissaolostani. Jos vastausaikaa olisi yhtään pidempään, en ehtisi julkaista tuloksia, uutta luukkua ja uutta kilpailua ollenkaan.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Bomber
Kielivisan vastaukset?
Eltharion
Miten minä nyt noin hyvin arv...tiesin noita jouluntoivotuksia :D. Pistepotti kohosi kohisten.
Aku Vankka
Lainaus käyttäjältä: BomberKielivisan vastaukset?
Lisätty.
akuankka1313
Tuo kymri jäi vähän mietityttämään... Itsehän laitoin vastaukseksi walesin kieli, koska en muistanut tarkkaan sen oikeaa nimeä. Mutta käytännössä nehän ovat täysin sama asia?
Aku Vankka
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Tuo kymri jäi vähän mietityttämään... Itsehän laitoin vastaukseksi walesin kieli, koska en muistanut tarkkaan sen oikeaa nimeä. Mutta käytännössä nehän ovat täysin sama asia?
Ai ovat vai? Tuota en tiennytkään..
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20