Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
akuankka1313
Aikapulan vuoksi turvaudun neljänneltä luokalta peräisin olevaan joulusatuun. :-P

Kaunis joulusatu
Aku oli hölkkäämässä reipasta hölkkää. Ei kuitenkaan kotiympäristössään, vaan Hanhivaarassa. Hän oli juoksemassa pakoon velkojiaan ja Roope-setäänsä, jotka olivat saaneet tarpeekseen Akun temppuiluista. Lopulta, Kiinassa, hän sai ajatuksen. Hänhän voisi pyytää apua Pelle Pelottomalta. Aku ui seitsemän meren läpi ja kahlasi Korvatunturin yli, kunnes lopulta saapui perille. Pelle olikin juuri keksinyt liuotteen, joka saisi Akun haisemaan niin pahalta, että se karistaisi velojat pois. Valitettavasti Aku ei ehtinyt kokeilla sitä, kun Pelle kompastui ja lähetti Akun vahingossa seuraavan vuosituhannen ensimmäiseen jouluun. Joulupukki oli kylläkin kuollut, eikä joulua enää vietetty. Aku oli päättänyt herättää joulupukin kuolleista. Mutta Pukin hautaa ei löytynyt. Ilmeisesti Joulupukin ruumis oli haudattu ja tuhkat oli laitettu piiloon. Aku pyysi tontuilta apua. Yhdessä tämä riemukas ja rohkea joukkio kohtasi monenmonituiset vaarar ja löysivät vihdoin tuhkat. Sitten Aku lausui muinaisen loitsun "Hopsilopotus lopsihopotus" ja siinähän Joulupukki seisoi!
Nyt Aku lensi jälleen Pellen pajaan samaan aikaan kun oli sieltä lähtenytkin. Mutta nyt kuului uutinen, että Joulupukki oli kuollut. Eikä Aku pystyisi pelastamaan häntä kunnes vasta ensi vuosituhannella!
Aku Vankka
Neljästoista luukku

Tiet olivat liukkaita ja näkyvyys melko huono, jonka takia matka Sodankylästä uuteen kohteeseen kesti odotettua kauemmin. Ankat pelasivat keskenään ja Kalervon kanssa erilaisia sanapelejä ja juttelivat niitä näitä. Yhdentoista aikoihin illalla alkoi näkyä asutusta ja ankat tiesivät, että olivat pian perillä, vaikkeivät tietäneetkään missä. He ajoivat asutuksen läpi ja parkkeerasivat pienen puumökin pihalle.
"Vuokrasin tämän mökin kahdeksi päiväksi juuri tätä reissua varten. Voitte astua ulos autosta." Kalervo sanoi kun he olivat pysähtyneet. Aku hyppäsi ensimmäisenä ulos autosta ja upotti jälleen jalkansa paksuun hankeen.
"Hrr, täällä on todella kylmä ilma!" Aku totesi päästyään ulkoilmaan. "Mennään äkkiä sisälle, tänne jäätyy!"
He siirtyivät sisätiloihin ja katsottuaan lämpömittaria, Aku totesi että ulkona oli kaksikymmentä astetta pakkasta. Ankat siirtyivät pieneen makuuhuoneesen ja purkamatta tavaroita kävivät heti nukkumaan.

Illalla meni myöhään, joten aamulla myös herättiin myöhään. Jälleen kerran - puoli yhdeltätoista laiskuri Aku pääsi ylös, kun kaikki muut olivat heränneet ja syöneet aamiaisen jo tunti sitten. Aku joutui siis syömään yksin. Kun Aku oli syönyt, Kalervo kutsui kaikki koolle pieneen olohuoneeseen ja alkoi puhua:
"Ulkona on edelleen todella kylmä, vieläkin noin 20 astetta pakkasta. En osannut varautua tällaisiin pakkasiin, enkä usko, että kukaan meistä haluaa nyt pihalle lähteä. Meidän on tämän päivän ajan pysyttävä sisällä, mutta huomenna menemme ulos oli ilma mikä tahansa."
Kalervo alkoi kertoa ankoille satuja, jotka olivat lähes kaikiltuttuja. Monia niistä ankat olivat itsekin kuulleet, tosin hieman eri versioina. Luettavaksi päätyivät muunmuassa Punahilkka, Kolme pientä porsasta ja Tuhkimo, sekä liuta hieman tuntemattomampia satuja. Ankat kuuntelivat mielenkiinnolla ja kertoivat myös omia versioitaan saduista.

Satujen kerronta jatkui iltaan asti, jolloin oli aika käydä nukkumaan. Lämpötila painui yhä alemmas, mutta ankat olivat onneksi varustautuneet hyvin paksuilla toppavaatteilla seuraavaa päivää varten.

Aikaa äänestää joululaulukisaan (vasta yksi on äänestänyt!!) ja osallistua joulutarinakisaan on huomiseen, klo 18:00 saakka! Monet ovat tarinakisassa hienosti ymmärtäneet idean, ettei mitään ammattilaisen kirjoittamaa romaania tarvitse rustata, pääasia että tarinasta jää hyvä joulumieli. Laulukisaan heti äänestäjiä, ettei yksi äänestäjä saa päättää koko juttua :P
akuankka1313
Korjailin muutamia virheitä.

Kaunis joulusatu
Aku oli hölkkäämässä reipasta hölkkää. Ei kuitenkaan kotiympäristössään, vaan Hanhivaarassa. Hän oli juoksemassa pakoon velkojiaan ja Roope-setäänsä, jotka olivat saaneet tarpeekseen Akun temppuiluista. Lopulta, Kiinassa, hän sai ajatuksen. Hänhän voisi pyytää apua Pelle Pelottomalta. Aku ui seitsemän meren läpi ja kahlasi Korvatunturin yli, kunnes lopulta saapui perille. Pelle olikin juuri keksinyt liuotteen, joka saisi Akun haisemaan niin pahalta, että se karistaisi velkojat pois. Valitettavasti Aku ei ehtinyt kokeilla sitä, kun Pelle kompastui ja lähetti Akun vahingossa seuraavan vuosituhannen ensimmäiseen jouluun. Joulupukki oli kylläkin kuollut, eikä joulua enää vietetty. Aku oli päättänyt herättää joulupukin kuolleista. Mutta Pukin hautaa ei löytynyt. Ilmeisesti Joulupukin ruumis oli poltettu ja tuhkat oli laitettu piiloon. Aku pyysi tontuilta apua. Yhdessä tämä riemukas ja rohkea joukkio kohtasi monenmonituiset vaarat ja löysivät vihdoin tuhkat. Sitten Aku lausui muinaisen loitsun "Hopsilopotus lopsihopotus" ja siinähän Joulupukki seisoi!
Nyt Aku lensi jälleen Pellen pajaan samaan aikaan kun oli sieltä lähtenytkin. Mutta nyt kuului uutinen, että Joulupukki oli kuollut. Eikä Aku pystyisi pelastamaan häntä kunnes vasta ensi vuosituhannella!
Mac Ducky
En millään kerkeä väsäämään mitää kunnollista tarinaa, joten takaan itselleni nyt sen yhden pisteen:

Joulua tulloo

Roope käveli Akun taloon, ja asettui ruokia notkuvan pöydän ääreen. Syömisen jälkeen Aku toivotti Roopelle hyvää joulua. Roope vastasi: "Samoin."

Että tälläinen. Ankkiksen huonoin tarinoja -titteli on jo lähes hallussani. :D
Aku Vankka
Hyvä tavaton sentään! Edelleenkin vasta yksi on äänestänyt joululaulukisaan ja aikaa on kolme tuntia. Nyt kaikki mukaan tai pisteitä jaetaan vain kolmelle henkilölle ja nekin pisteet on jakanut yksi ainoa henkilö.
Akuhullu97
Ankkojen joulunaika

Tumma ankkahahmo käveli ankkalinnan pimeillä kaduilla. Kello oli 7 illalla, mutta pimeys oli vallannut maiseman. Oli 23. päivä joulukuuta. Kadulla oleva ankkahahmo jatkoi matkaansa eteenpäin. Ja eteenpäin.

”Miksi ihmeessä juuri minä olen maailman epäonnisin ankka, miksi?” ankkahahmo sanoi. Hän oli Aku. ”Miksi rahani täytyvät olla loppu juuri jouluna.”. Surullinen ankka jatkoi matkaansa. Hän näki lihakaupan, jonka ikkunassa oli kyltti ”Kalkkunajoulupöytään erityishalvalla, lähes kaikilla kun sellainen jo on!”. Aku astui sisään ja meni kyselemään myyjältä hintaa. Saatamme jo arvata, miksi Aku tuli apeana ulos kaupasta. Aivan.

”Tuohan on aivan liikaa, minä en saa kokoon tuollaista summaa edes pitkänä aikana Roope-sedän leivissä. 30 euroa!”, Aku sanoi. Aku ajatteli sukulaistensa mielipiteitä, jos Aku ei saisi ollenkaan lahjoja heille. Tai edes joulukalkkunaa pöytään. Varsinkin Tupu, Hupu ja Lupu eivät taitaisi pitää siitä. Samaan aikaan kotona Tupu, Hupu ja Lupu arvuuttelivat toisiltansa, että mitä he saisivat joululahjaksi. ”Mekanoleluja?”, Tupu mietti. ”Ehei, tuskin. Ne ovat nykyään niin halpoja, maksavat ainoastan noin sata euroa, sellainen iso sarja.” Lupu vastasi.

Ankkalinnan pimeillä kaduilla ankka jatkoi matkaansa. Hän ei keksinyt mitä tehdä, sillä rahattomana ei saa kovinkaan helposti mitään. Akulla vierähti kyynel. ”Jospa huomenna olisi parempi onni. En kuitenkaan välttämättä saa lahjoja ollenkaan, tai jos saan, niin en jouluillalliseen mennessä”. Jouluillallinen, joka pidettiin kello viisi usein Ankkojen talossa, oli jouluaaton pääkohokohta. Silloin syötiin kunnolla, ja sen jälkeen avattiin vielä lahjat. Aku oli aikaisemmin lupautunut järjestämään kalkkunan joulupöytään, koska illallinenkin pidettäisiin hänellä. Aku tuli kotiovelle. Hän avasi oven ja meni sisään. ”Missä sin...” Tupu aloitti, mutta Aku painui raivoissaan huoneeseensa ja kävi nukkumaan, sillä hänellä oli stressiä lahjojen hankinnasta. Aku ei saanut kunnolla unta koko yönä, mutta heräsi aamulla kuitenkin kumman pirteenä. Hänen oli pakko saada lahjat hommattua!

Aikaisin aamulla Aku lähti kierrokselle, kaupungille, etsimään superhalpoja lahjoja. Sitä etsintää jatkui aina iltapäiväkahteen, jolloin Aku ei jaksanut enää. ”Tämä on toivotonta, en minä lähes rahattomana saa mistään mitään.” Aku lähti kävelemään lumisateessa kohti kotiansa. Hän oli todella ikävystynyt, hän ei vain voinut kuvitella, että mitä muut sanoisivat kun hän ei tuo mitään. Kello oli neljä, ja Aku koputti ovelle. Ankanpoikien pitäisi tulla avaamaan. Joku avasi oven. Sisällä oli aivan pimeätä. Aku pani valot päälle ja kuului ääni: ” Hyvääää jouluaa, Akuuuuu!”

”Mitä ihmettä?” Aku sanoi.
Tupu, Hupu ja Lupu tulivat Akun luokse. ”Saimme kuulla Roopelta heikon rahatilanteesi ja osasimme varautua siihen. Muut sukulaisemme ostivat sinunkin edestäsi meille, ja sinulle joululahjoja. Ja muutenkin, kaikkein tärkeintä on vain saada aikaan kunnon joulumieli!”
”Mennäänpäs nyt syömään.” Pelle sanoi.
”Ööh... Anteeksi, olen tosiaan rahaton, enkä saanut kalkkunaa ostettua joulupöytään.” Aku änkytti.
”Hahhah, ei se mitään!” Kaikki sanoivat yhteen ääneen. ”Mummo toi niitä kaksikin kappaletta!” Tupu sanoi.

Kaikki istuutuivat pöytään. ”Eikös olisi aika huutaa?” Lupu sanoi.
”Huutaa mitä?” sanoi Aku. ”Ai joo...”
””HYVÄÄ JOULUA!!”, kaikui Akun talosta, ja ääni kuului ympäri Ankkalinnan, ja aina tänne lukijoille asti!

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Eltharion
Tässä minun :p

Joulun ihme

Roope Ankka oli kadonnut. Ankkavanhus oli lähtenyt kiertämään palmuplantaasejaan. Hän oli lähtenyt jo joulukuun 1. päivänä ja sanonut palaavansa kuun loppuun mennessä. Aku oli kysynyt ehtisikö Roope edes perinteiselle joulupäivälliselle Mummon tykö. "Katsotaan..." oli Roope vastannut. Hän oli kiiruhtanut yksityissuihkariinsa ennen kuin Aku ehti kissaa sanoa. Nyt oli kuitenkin jo joulukuun 24. päivän aamu. Aku alkoi olla jo pikkaisen huolestunut sillä tiesi Roopen rakastavan Mummon sapuskoja eikä jättäisi päivällistä väliin mistään hinnasta.
"Joulukin on bisneksen aikaa", Roopen viimeiset sanat kummittelivat Akun mielessä.
"Ehkä meidän pitäisi etsiä hänet" ehdottivat muut. Ja niin tehtiinkin. Pellen suurperheille rakennettuun kopteriin ahtautuivat kaikki ja etsintä alkoi.
"Hän lähti eteläiselle Tyynellemerelle" muisti Aku. Pian he näkivätkin allaan palmusaaria. Yhtäkkiä Tupu, Hupu ja Lupu huudahtivat yhteen ääneen: "Tuolla Roopen suihkari on, tuusannuuskana". Pelle laskeutui romun viereen peläten pahinta. Pieni hahmo juoksi paikalle kuullessaan roottorin äänen "Se on Roope" huudahtivat kaikki yhteen ääneen. Kaikki syleilivät vuorostaan resuista Ankkaa. "Olen virunut täällä jo kolme viikkoa ja ruokana on pelkkiä kookospähkinöitä. Koneeni joutui tekemään pakkolaskun kitsastellessani polttoaineen määrässä" Roope valitti. "Joulu on pilalla"
"Ei niin nopeasti" sanoi Mummo ja tempaisi eväskorin helikopterista. "Pakkasin koko päivällisen mukaan ja lahjat myös"
"Valitettavasti emme ostaneet lahjaa sinulle" huomautti Aku.
"Olen jo saanut lahjani, joulu ystävien kanssa on paras mahdollinen lahja" vastasi Roope. Kuin taikaiskusta alkoi sataa hiljakseen lunta. "Tämä on oikea joulun ihme" sanoi Roope hiljaa.

Mitäs piditte? :p
Pullasorsa
Akun ja poikien joulu

Oli joulukuun kahdeskymmenesneljäs ilta. Eräs yksinäinen ankka laahusti lumipeitteistä katua pitkin kohti suurta rakennusta. Rakennuksen nimi oli rahasäiliö ja ankka oli nimeltään Aku. Aku avasi kohmeisilla käsillään oven ja talsi rappuset ylös Roopen toimistoon. Aku oli hädin tuskin astunut ovesta sisään, kun huoneesta kuului luja ääni: "Rahaa ei tipu!". Aku ei huudosta piitannut, vaan astui muutaman askeleen lähemmäksi Roopen toimistopöytää. Aku kertoi Roopelle, että hän ei pystyisi hankkimaan sisarenpojilleen ainoatakaan joululahjaa, sillä matti oli jälleen kerran asettunut asumaan Akun lompakkoon. Kertomuksensa lopuksi Aku kysyi varovasti: "Olisiko mitenkään mahdollista saada viitisenkymppiä lainaksi? Maksaisin kyllä takai...". Roope oli kohottanut kätensä vaikenemisen merkiksi. Aku ymmärsi. Roopella ei ollut aikomustakaan maksaa rahasummaa. Roope pudisti kevyesti päätään ja Aku poistui toimistosta allapäin. Hän käveli kotiinsa ja meni suoraan nukkumaan. "Tänä jouluna poikarukat jäävät sitten ilman lahjoja...", Aku mietti. Näiden surullisten ajatusten siivittämänä Aku lopulta nukahti. Toisaalla Roope ei nukahtanut.

***

"Aku-setä! Aku-setä!", ankanpojat huusivat jouluaamuna kuorossa. Aku pukeutui nopeasti ja juoksi vikkelästi rappuset alakertaan. Aku hämmästyi. Lattialla oli tusinoittain lahjapaketteja, jotka vain odottivat avaajiaan. Niin Aku ja ankanpojat saivat kuin saivatkin onnellisen joulun. Eräs asia, mitä Aku ei huomannut, oli pakettien lomasta pilkistävä silinterinnauha.

Sen pituinen se
Aku Vankka
Viidestoista luukku

Kalervo oli edellisillan päätteeksi kertonut, missä he parhaillaan olivat; Kittilässä, Suomen yhdessä ehdottomasti kylmimmistä paikoista. Kalervo kertoi, että Kittilässä oli mitattu joka talvi erittäin korkeita pakkaslukemia ja myös Suomen pakkasennätys, -51,5 astetta. Ankat kauhistelivat lukemaa: ei Ankkalinnassa juuri koskaan päästy edes yli kahdenkymmenen viiden asteen.

Aamulla ankkojen herätessa jo kymmeneltä (Aku mukaanlukien) he huomasivat makuuhuoneensa pöydällä muistilapun, jossa luki:

''Aamiainen on katettu pöytään. Syökää ja tulkaa sitten ulos. Odotan teitä reilun puolen kilometrin päässä olevan rinteen juurella, t. Kalervo''

Ankat siirtyivät keittiöön syömään aamiaista kaikessa rauhassa ja syötyään pukivat vaatteet ja siirtyivät ulos. Ulkona oli käsittämättömän kylmä; vaikka kaikilla ankoilla oli paksuimmat toppavaatteet mitä löytyi yllään, he kaikki palelivat silti. He kävelivät lähellä olevan rinteen juurelle, jossa Kalervo odotti heitä kelkkojen, suksien ja lumilautojen kanssa - tänään oli ohjelmassa laskettelua.
"Tiedän, että kaikki ankkalinnalaislapset pitävät varmasti laskettelusta ja sitä harrastetaan sielläpäin hyvin paljon." Kalervo sanoi ja pojat nyökkäsivät innoissaan. "Suomessa on useita varsinaisia laskettelukeskuksia, mutta koska ne ovat kauhean kalliita, päätin valita meille paremman ja kaiken lisäksi ilmaisen rinteen." Roope huokaisi helpotuksesta ''ilmaisen'' -sanan kohdalla. Kalervolla oli mukanaan digitaalinen lämpömittari, joka näytti -29,7 astetta. Kalervo kuitenkin vakuutti, että lasketellessa tulisi lämpimämpi.

Pojat nappasivat ensimmäisenä kelkan ja ryntäsivät mäen huipulle. Muut katselivat, kuinka he kolmestaan laskivat ihan mäen huipulta alas todella kovalla vauhdilla. Pian Aku tarttui suksiin ja suksi mäen huipulle ja sieltä alas. Hän melkein kaatui puolessa välissä, mutta onnistui kuitenkin pitämään tasapainonsa. Roopella ei ollut valinnanvaraa: hänen oli pakko ottaa lumilauta, vaikkei hän ikinä ennen ollutkaan sellaisella laskenut - ja sen huomasi: Roope ei päässyt metriäkään eteenpäin itse laudalla, vaan kaatui ja kieri koko matkan mäkeä alas ja hänen päänsä oli alhaalla aivan sekaisin.

Laskettelu jatkui iloisissa merkeissä, vaikka koko päivänä ei aurinko pilkahtanutkaan, vaikka oli pilvetön taivas. Aku tiedusteli, mistä oli kyse ja Kalervo kertoi ankoille kaakaonjuontitauolla kaamoksesta. Pimeästä ei siis välitetty, koska valoisaa ei koko päivänä edes olisi. Siispä laskettelu kirpeässä kolmenkymmenen asteen pakkasessa jatkui aina iltamyöhään saakka. Ankat lähtivät mökille päin ja Kalervo kertoi heidän vaihtavan jälleen huomenna maisemia, mutta uutta kohdetta hän ei vielä suostunut paljastamaan

Joululaulukisan tulokset:

1. Mac Ducky: 11p
2. Akuhullu97: 6p
=. Ankka313: 6p
4. akuankka1313: 3p
5. Karhula: 2p
=. Toke: 2p
7. Bomber: 0p
=. kirja: 0p
=. Salwer1st/: 0p

Kaikki osallistujat saavat kuitenkin edelleenkin vähintään sen yhden pisteen, joten kukaan ei jää nollille. Tämänhetkinen pukkitaistelutilanne näyttää tältä:

1. akuankka1313: 38p
2. Mac Ducky: 32p
3. Toke: 30p
4. Akuhullu97: 29p
5. Salwer1st/: 26p
6. Ankka313: 22p
=. Peetukka: 22p
8. kirja: 20p
9. akkaridekkari: 19p
10. Kreach: 16p
11. Pullasorsa: 12p
12. T@IK@VIITTA: 10p
13. Hiidenkirnu: 9p
=. Mattiii: 9p
15. Karhula: 8p
16. Bomber: 7p
=. Frodo: 7p
18. Niketin: 6p
19. Eltharion: 5p

Joulutarinakisan äänestys
Monet ymmärsivät tarinakisan idean mallikkaasti ja nyt on aika valita Ankkiksen paras joulutarina 2009. Jälleen kerran tuttuun tapaan annat 3 pistettä parhaalle tarinalle, 2 pistettä toiseksi parhaimmalle ja 1 pisteen kolmanneksi parhaimmalle. Jokainen osallistuja saa sen verran pisteitä kuin muut hänelle antavat, mutta kaikki saavat vähintään yhden pisteen. Aikaa parhaimman joulutarinan äänestämiseen on torstaihin 17.12, klo 16:00 saakka! Nyt haluan paljon äänestäjiä! :)

''Hyvää joulua'' kolmellakymmenelläseitsemällä kielellä (15.12 - 17.12)
Joulukalenterin kahdeksas kilpailu on kaikkea muuta kuin helppo. Siirrymme jälleen visaisten tehtävien ihmeelliseen maailmaan. Alla näet ''hyvää joulua'' - toivotuksen kolmellakymmenelläseitsemällä eri kielellä ja sinun tehtäväsi on päätellä, millä kielellä mikäkin toivotus on. Lähetä vastaukset minulle yksärillä ja kirjoita jokaisen toivotuksen järjestysnumeron kohdalle se kieli, jota epäilet toivotuksen olevan. Toivon todellakin, ettei kukaan säälittävä heppu, jonka ainoa tavoite on ehdottomasti voitto, rupeaisi tsekkailemaan vastauksia sanakirjasta, vaan kisan on ennen kaikkea oltava hauska, vai eikös se ole aika hauskaa puuhaa alkaa arvailemaan eri kieliä? Kannattaa siis arvata, sillä arvaus saattaa mennä jopa oikein. Jokaisesta oikeasta vastauksesta saa pisteen, joten maksimipistemäärä tästä kisasta on jopa 37 pistettä. Tosin lyön vaikka koko omaisuudestani vetoa, ettei kukaan pääse yli kolmeenkymmeneen pisteeseen lunttaamatta. Aikaa osallistua visaiseen kielivisaan on torstaihin 17.12, klo 16:00 saakka! Nyt paljon osallistujia :)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Mac Ducky
Oho, oho en olisi uskonut menestyväni noinkin hyvin laulun tekemisessä. Noh, nousin näköjään jopa toiseksi, eli hyvä, hyvä. :) Kielivisa vaikuttaa houkuttelevalta, toivottavasti menee hyvin. ^^
Akuhullu97
Kappasta! Kaksi peräkkäistä kakkossijaani ovat vankistaneet asemaani kärkiviisikossa! Kyllä minä (lähes) tyytväinen olen tulokseen, onnea vain Mac Duckylle. ;)

Ja helppo tehtävä näyttää olevan.

// Eipäs näytäkään. ;D
Aku Vankka
Helppo se on, jos sanakirjaa käyttää (joka ei siis ole sallittua.) Muussa tapauksessa epäilen suuresti, että tämä olisi helppo :P
Eltharion
Täytyy kyllä tässä vaiheessa kiittää Vankkaa oikein olan takaa. Erittäin hyvä idea tällainen joulukalenteri. Luukut ovat hauskoja ja kisat mukavia ja kekselijäitä. Sormet jo syyhyävät päästä arvailemaan maita :D. Ja pohjalla ollaan tässä vaiheessa, mutta täältä ei pääse kuin ylöspäin.
Pullasorsa
Kukaan ei nähnyt mitään... En voinut poistaa...
Peetukka
Vastaukset yksärille Vankalle, Pullis.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20