Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Niketin
Öö... Onko mitään syytä, miksi tähän ei kannata osallistua? Siis kaikki osallistujat saavat ilmaisia pisteitä?
No joo, mukana!
Ankkaristi
"Mukana", sanoo henkilö, joka haluaa ohittaa Karhulan ;D .
Toke
Mukana. Haluan 15 pistettä. :D
Salwer1st/
Hiivatti, unohtui osalistua sivistyssanoihin. Tai siis olin pois, sama se.

Mukana.
Ankka313
Mukana ollaan!
akkaridekkari
(Pihkura, multakin unohtui osallistua sivistyssanavisaan, kun aikaa oli niin vähän...)

Mutta siis, joo, mukana. Otetaan se sijoitus sieltä kymmenen sakista.
Pullasorsa
Ei jostain kumman syystä vain jaksanut osallistua sivistyssanoihin. Noh, eipä minun motivaatiollani ansaitakaan pukkititteliä. :)

Mukana.
T@IK@VIITTA
Mukana. Pariin muuhun juttuun en ole oiekin ehtinyt vastata ja muutenkin lähestyvän loman takia on jo hieman joulumieli, eikä jaksa oikein olla koneella (ihme ja kumma!).
Akuhullu97
Miten ne arvotaan?

Mukana.
Peetukka
www.random.org/ on kätevä. Jokaiselle osallistujalle oma numero ja sitten vain randomilla pisteet.
Aku Vankka
Kahdeskymmenes luukku

Uusi aamu alkoi melkoisen hilpeissä merkeissä:
"Kahdeskymmenes päivä - enää viisi yötä jouluun!" kuului ankanpoikien suusta heti aamutuimaan. He onnistuivat huudollaan herättämään kaikki muutkin, mutta eipä siinä mitään, kun viiden minuutin päästä itse Joulupukki tulikin jo katselemaan, ovatko ankat heränneet. Pukki johdatti heidät jälleen valtavaan ruokailusaliin aamiaiselle (eli toisin sanoen aamupuurolle) ja kertoi syödessään, mitä tänään olisi luvassa.
"Täällä Korvatunturilla lauletaan todella paljon, nimenomaan joululauluja. Jokainen tonttu osaa varmasti vähintään viisikymmentä eri joululaulua, mutta parhaimmat taitavat jopa sata. Minä itse osaan kaikki suomenkieliset joululaulut yhtä lukuunottamatta ja sen lisäksi useita meille tuttuja joululauluja muilla kielillä. Nyt on teidän vuoronne päästä opettelemaan joululauluja. Koko joulukuun ajan olemme päivittäin järjestäneet koko pajan väen kesken laulutuokioita suuressa salissamme ja tänään onkin sopivasti vuorossa kansainvälisten joululaulujen harjoitus, joten tekin luultavasti osaatte ainakin jotain."

Syötyään aamiaisen he kiiruhtivat valtavaan, ainakin kaksi kertaa ruokailusalin kokoiseen saliin, johon oli kerääntynyt satoja ja taas satoja tonttuja laulamaan. Joulupukki asteli joukon etupäähän ja kääntyi kohti väkijoukkoa jättäen ankat ja Kalervon eturiviin, jotta näkisi, kuinka nämä suoriutuisivat.
"Aloitetaan varmasti kaikille tutulla kappaleella, jonka laulamme tällä kertaa vieraidemme äidinkielellä englanniksi.."
Pian salissa alkoivat kajahdella sanat ''taas toivotus hyvän joulun, taas toivotus hyvän joulun.."
"En muista näitä sanoja kunnolla." Aku kuiskasi.
"Ole hiljaa ja laula." Roope kuinkasi takaisin.
"Taas toivotus hyvän joulun, joulukauhan näin tuo!" Aku hoilasi.
Laulutunti jatkui tunnin verran ja ainakin Aku oppi lukuisia uusia joululauluja, vaikkeivät sanat menneetkään aina ensimmäisellä kerralla ihan nappiin. Laulutuokion jälkeen Joulupukki kehui ankkoja erinomaisiksi laulajiksi ja piti Akun pikkumokia ainoastaan huvittavina. Jälleen ilta vietettiin omassa huoneessa odotellen yhä innokkaammin pian saapuvaa joulua.

Aikaa osallistua pistepottiin on huomiseen, klo 17:00 saakka!
Mattiii
Helppoja pisteitä tulossa, niin jos tuuri käy. Mukana.
Aku Vankka
Kahdeskymmenesensimmäinen luukku

Kalervo oli edellisenä iltana kadonnut jonnekin noin kymmenen aikoihin. Hän oli sanonut vielä hereillä olleelle Roopelle lähtevänsä hoitelemaan hieman asioita. Roopea ei ollut illalla väsyttänyt lainkaan, joten hän oli ajan kuluksi muistellut piin desimaaleja, joita muisti useita satoja. Hän oli käynyt nukkumaan kahdeltatoista, eikä Kalervoa ollut silloinkaan vielä näkynyt, sillä hän oli tullut nukkumaan vasta yhden aikoihin yöllä.

Aamu sarasti ja ankanpojat hyppäsivät sängystä ylös ja avasivat suklaajoulukalenterinsa seuraavan luukun todeten samalla, että jouluun oli enää neljä yötä aikaa. He herättivät Akun ja Roopen, plus tietenkin Kalervon ja lähtivät tuttuun tapaan jättimäiseen ruokailusaliin aamupuurolle. Pöydässä Roope tiedusteli Kalervolta, missä tämä oli käynyt yöllä.
"Noh, katsokaahan taaksenne" Kalervo sanoi vastaukseksi. Ankat kääntyivat katsomaan taakseen ja näkivät ruokailusalin reunalla valtavan joulukuusen, joka oli koristeltu useilla sadoilla palloilla ja nauhoilla ja huipulla oli iso kultainen tähti.
"Kävin eilen illalla parin tontun kanssa hakemassa tuon läheisestä metsästä ja sitten vielä koristelimmekin sen. Meni vähän myöhään."
"Tuo on upein joulukuusi jonka olen ikinä nähnyt!" Aku sanoi ihaillen. "Minäkin tahdon kotiini tuollaisen!"

Aamiaisen jälkeen Kalervo kertoi ankoille, mitä tänään olisi ohjelmassa.
"Kun aloin suunnittelemaan matkaamme marraskuun puolivälissä, kun asiasta oli sovittu, päätin heti ensimmäisenä, että tämä on heti aivan ehdoton juttu. En oikein tiennyt, missä vaiheessa tämä onnistuisi, mutta sain eilen kuulla Joulupukilta, että täällä se olisi mahdollista, joten se on sitten tämän päivän ohjelmassa."
"Mikä se? Mistä oikein puhut?" ankat ihmettelivät.
"No tietenkin saunasta - asiasta, josta Suomi todellakin tunnetaan!" Kalervo julisti. "Kyllä te varmaan saunan tiedätte?"
"Njoo.. olen yhdesti ollut saunassa, mutta se ei mikään kunnollinen laitos ollut." Aku sanoi. Muut ankat kertoivat, että tiesivät mikä sauna on ja mikä sen ideana on, mutteivät olleet koskaan käyneet saunassa.

Pajan itäosasta löytyi suuri sauna, jota Joulupukin mukaan käytettiin melko usein, erityisesti jouluna. Ankat ja Kalervo siirtyivät ripeästi saunaan vihdat mukanaan. Aku sai kunnian heittää ensimmäisen kauhallisen löylyä ja ilma kuumeni heti hieman. Ankanpojat innostuivat heittämään enemmänkin löylyä ja pian pistettiinkin pystyyn kunnon löylykisa.
"Paras ankka - tai mies - voittakoon!" Aku huusi ja heitti ison kauhallisen löylyä. Lämpötila nousi entisestään ja ensimmäisinä alalauteille siirtyivät Kalervo ja pojat. Aku ja Roope jäivät vielä ylös kamppailemaan keskenään. He heittivät löylyä koko ajan lisää, kunnes lopulta kun lämpötila oli yli yhdeksänkymmentä astetta, Roope siirtyi syrjemmälle ja Aku voitti kilpailun. Kisan jälkeen ankat menivät Kalervon perässä takaovesta ulos ja hyppäsivät kaikki paksuun lumihankeen ja sitten heti takaisin saunomaan. Heidän saunareissunsa kesti jopa pari tuntia ja Aku päättikin heti joulun jälkeen hankkia itselleenkin saunan - jos mahdollista.

Pistepotin arvotut pisteet:

1. Kreach: 18p
2. Mac Ducky: 17p
3. wierii2: 16p
4. akkaridekkari: 15p
5. akuankka1313: 14p
6. T@IK@VIITTA: 13p
7. Toke: 12p
8. Mattiii: 11p
9. Akuhullu97: 10p
10. Pullasorsa: 9p
11. Ankkaristi: 8p
12. Bomber: 7p
13. Niketin: 6p
14. Ankka313: 5p
15. Frodo: 4p
16. Peetukka: 3p
17. Salwer1st/: 2p
18. Eltharion: 1p

Kamppailu joulupukkitittelistä näyttää nyt tällaiselta:

1. akuankka1313: 91p
2. Mac Ducky: 78p
3. Akuhullu97: 72p
4. Kreach: 62p
=. Toke: 62p
6. akkaridekkari: 48p
=. Ankka313: 48p
8. Mattiii: 45p
9. Peetukka: 44p
10. Pullasorsa: 38p
=. Salwer1st/: 38p
12. Niketin: 32p
13. Bomber: 30p
14. Frodo: 27p
15. Eltharion: 24p
16. T@IK@VIITTA: 23p
17. kirja: 20p
18. wierii2: 16p
19. Ankkaristi: 11p
20. Hiidenkirnu: 9p
21. Karhula: 8p

Arvoituksen ratkaiseminen (21.12 - 23.12)
Joulukalenterin yhdennessätoista kisassa pärjääminen edellyttää sitä, että olet lukenut joulukalenteritarinaa tarkasti. Tarinan alkupuolella Akulta varastettiin tämän ilmaiseksi saama kultakello, mutta varasta ei sen koommin jääty etsiskelemään. Nyt on sinun vuorosi - selvitä kuka on varastanut Akun kultakellon ja millä perusteella ja lähetä vastauksesi minulle yksärillä keskiviikkoon 23.12, klo 23:00 mennessä! Nopein oikein vastannut saa 15 pistettä, toiseksi nopein 12 pistettä, kolmanneksi nopein 10 pistettä, neljänneksi nopein 8 pistettä, sitten 6p, 5p, 4p.. jne. Kaikki osallistujat saavat kuitenkin vähintään sen yhden pisteen. Arvauksia saa lähettää korkeintaan kolme kappaletta ja jos yksikään niistä ei ole oikein, saat kuitenkin sen yhden pisteen.

Jouluinen Carl Barks -aiheinen tietovisa (21.12 - 23.12)
Koska arvoitustehtävä on vähän kuin nopeuskilpailu, tässä tulee kaikille mahdollisuus tienata vielä kymmenen pistettä. Joulukalenterin kahdestoista kilpailu on tietovisa, jossa aiheena on Carl Barksin jouluaiheiset sarjakuvat, öljyvärityöt yms. Kysymyksiä on kymmenen (ja ne ovat melkoisen helppoja) ja jokaisesta oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen. Vastaukset lähetetään minulle yksärillä keskiviikkoon 23.12, klo 23:00 mennessä! Huom: Tämä on joulukalenterin viimeinen kilpailu, joten tässä on viimeinen mahdollisuutesi tienata pisteitä!
Salwer1st/
Jee-e... 2 pistettä. Ai että kun olen iloinen. Muutamassa osiksessa tippunut kolmannelta sijalta kymmenenneksi. Vissiin neljän viime osiksen saldo 2p., ja nekin pinnat tästä osiksesta, kun sivistyssanoihin en pystynyt osalistumaan. Hianoo!
Viimeisissä tehtävissä Salwukka rökittää teidät kaikki! :-P
//Enpäs rökitäkään, koska en ole lukenut tarinaa kovin tarkkaan ja kysymyksetkin on jossain hukassa.
wierii2
Niin, missäs muuten on Barks-visan kysymykset?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20