Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Kirjoittaja

Aihe: Sivistyneen ankkislaisen käsikirja - Mikä sinua potuttaa?

(532 viestiä)
TKal
Tuo avatarkeskustelun lukottaminen ihmetyttää vähän minuakin, mutta mitäpä tuosta. Loremissa on kuitenkin ollut yleisesti aika vapaa linja, mutta jos ylläpito ei halua keskustelun menevän ohi aiheen, niin ymmärrän lukotuksen.

Lainaus käyttäjältä: PadiMuuten itse haluaisin että voisi pistää isompia avatareja, ei ehkä mikään tärkeä eikä huomioonotettava "ongelma" muttamutta :)
Omasta mielestäni Ankkiksen avatarsäännöt toimivat loistavasti. Itseäni ainakin rupeaisi ärsyttämään, jos täällä näkisi isoja tai liikkuvia kuvia käyttäjien avatarina.
July
Lainaus käyttäjältä: KreachEn ymmärrä, miksei voinut vaihtaa avatar-keskusteluun vain otsikon ja se siitä. Piti lukottaa. En ymmärrä, mikä tuossakin topicissa niin hirveästi ärsytti. Hyvä topic mielestäni.
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaSamaa mieltä Kreachin kanssa, miksi ihmeessä se piti lukkoon pistää? Kuitenkin foorumin ainoa avatareja käsittelevä aihe, missä niistä avatareista nyt keskustellaan?
Lainaus käyttäjältä: TKalTuo avatarkeskustelun lukottaminen ihmetyttää vähän minuakin, mutta mitäpä tuosta. Loremissa on kuitenkin ollut yleisesti aika vapaa linja, mutta jos ylläpito ei halua keskustelun menevän ohi aiheen, niin ymmärrän lukotuksen.
Tässä on nyt kyse sääntöjen rikkomisesta. Pistin kyseiseen topiciin selkeän huomautuksen siitä, ettei offtopicia kaivata, mutta koska ette selvästi ottaneet onkeenne, aihe meni lukkoon. Ensin annetaan keskustelun luisua sivupoluille yhdessä topicissa ja seuraavaksi koko foorumi on täynnä pelkkää offia!

Rakkaat lapset: Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Jos otatte tästä oppia, voin avata kyseisen topicin uudelleen myöhemmin.
Aku Vankka
Lainaus:En ymmärrä, miksei voinut vaihtaa avatar-keskusteluun vain otsikon
Jos tämän olisi tehnyt, niin lukottamista ei olisi tarvinut ollenkaan.
July
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus:En ymmärrä, miksei voinut vaihtaa avatar-keskusteluun vain otsikon
Jos tämän olisi tehnyt, niin lukottamista ei olisi tarvinut ollenkaan.

Jos näin oltaisiin tehty, te ette koskaan oppisi Ankkiksen tavoille. Emme ala vaihtamaan topicin nimeä kulloisenkin offtopicin mukaan. Tällä perusteella Don Rosa-keskustelu muuttuisi kohta Carl Barks-topiciksi. Ajan myötä lukijat ihmettelisivät topicin nimeä "Mikki Hiiri", kun keskustelu on ensin alkanut Rosasta, vaihtunut Barksiin, edennyt siitä Vicariin ja niin edelleen lopulta Mikki Hiireen.

Tervetuloa Ankkiksen IRC-kanavalle IRCNetin puolelle, jos kaipaatte aiheiden nopeaa vaihtumista.
Frodo
Niin, no, se keskustelu tosiaan alkoi luisua pois aiheesta, sillä viimeisimmät viestit koskivat kenen avatar näkyy, ja miksi jonkun näkyy jne., mutta yksi syy, miksi niitä asioita kirjoitettiin siihen topicciin, oli se, että se oli kai ainoa topic, joka koski avatareja, joten miksi sitä asiaa olisi pitänyt lähteä esittämään vaikkapa Off-topicciin tai muuhunkaan, kuin itse avatareja koskevaan keskusteluun.
akkaridekkari
Tuosta ei nyt niin hirveästi kannata enää valittaa, sillä käsittääkseni mikään ei estä meitä aloittamasta uutta, "Avatarkeskustelua"-topicia.
Aku Vankka
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariTuosta ei nyt niin hirveästi kannata enää valittaa, sillä käsittääkseni mikään ei estä meitä aloittamasta uutta, "Avatarkeskustelua"-topicia.
Ei estä, ei ^-^
Hirmu
Kääks, en enää pysty pitämään nokkaani kiinni eräästä asiasta, jonka kohtaa melkein jokaisessa topicissa. :D

Tavis-käyttäjien päteminen! Jos esim. uusi käyttäjä, joka ei vielä kummemmin ole tutustunut sääntöihin, kirjoittaa huonon viestin, seuraa sitä hyvin pian liuta vanhempien ankkislaisten huomautuksia tyyliin "Lol", "Et sitten viitsinyt perustella?" tai muuta vastaavaa. Joo, eihän huonoja viestejä pidä katsoa läpi sormien, mutta eikö niistä huomauttelu ole pääasiassa ylläpidon/modejen tehtävä? Minua ainakin keskustelun seassa olevat offaukset ärsyttävät yhtä paljon kuin perustelemattomat viestitkin. Jos niitä huomautuksia sitten on pakko tehdä, niin eikö sen voisi hoitaa yksärillä (ja hiukan nätimmin)? *puppy eyes* Näin keskustelu pysyisi siistimpänä. Haluammehan näyttää hyvää esimerkkiä uusille käyttäjille?
kirja
Hirmu: Tuntuu, että meidän ajatuksemme ovat aivan samanlaisia. :)

Minkä takia kaikki eivät ole tavallisia? Koska on poliiseja ja ylläpitoa. Mitä he tekevät? Poistavat turhia viestejä, hoitavat foorumia jne. Heille voisi jättää tuonlaiset huomautukset - jos niitä tarvitaan. Kaikkien ei tarvitse kirjoittaa kirjakielellä. (Jos kaikki kirjoittaisivat puhekielellä, ei sitä ihmeteltäisi lainkaan. Kaikki kirjoittavat kirjakielellä, niin puhekieltä ihmetellään.) Hirmun mainitsemat huomautukset tuntuvat joskus siltä, että odotellaan modehakua ja saadaan muutama hyvä esimerkki siitä, että kykenisi modeilemaan.

Usein ihmetellään, kuinka nuoria ihmisiä tänne tulee. Kaikki nuoremmat eivät ole huonoja kirjoittamaan. Usea uusi käyttäjä voittaa tämän foorumin ns. vanhoista käyttäjistä todella monet. Kaikenlaiset ennakkoluulot voisi siis heittää roskiin. Kun valittelette uusien käyttäjien nuoruutta, todistatte sen, että olette itsekin melko nuoria. (Ei uusien ja nykykäyttäjien välillä ole niin paljoa ikäeroa, sitä paitsi aina tulee sukupolvrnvaihdos vaikka tämä ei sitä olisikaan.)

Kuvittelevatko vanhemmat käyttäjät olevansa parempia kuin uudet, kun pitää huomautella uusille? Kukaan ei ole täydellinen. Foorumiuran alussa (akuankka.fi:n keskustelua ei voi foorumiksi sanoa) aluksi tulee totuteltua ja katsottua, mitä saa tehdä ja mitä ei (plus poikkeukset). Se on luonnollista.

Turhia viestejä on myös alkanut tulla uusien käyttäjien mukana paljon, mutta omituista onse, että ne tulevat ''vanhemmilta'' käyttäjiltä. Opastusviestejä (jotain voi mainita yksärilläkin), turhia huomautuksia, muokkausnappulan käyttämättömyyttä jne., vaikka meidän pitäisi olla esimerkkinä!

Kaiken korjaamiseen minulla on yksi ehdotus:
Viestilaskuri pois.

~kirja

// Aha. :D Ehkä tuo tarkoittaa sitä, että pitäisi huomioida omat asiat.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: kirja...on poliiseja ja ylläpitoa. Mitä he tekevät? Poistavat turhia viestejä, hoitavat foorumia jne. Heille voisi jättää tuonlaiset huomautukset - jos niitä tarvitaan.
Itse kun joskus huomauttelin myös noista asioista Offtopicissa, ja sanoinkin siinä että modejen hommia olisi, niin squid vastasi näin:
Lainaus käyttäjältä: squidYlläpidon mielestä on erittäin mukavaa, jos käyttäjät itse huomaavat nämä asiat, niin ei tarvitse meidän puuttua viesteihin.
squid
Käyttäjistä se loppuenlopuksi kuitenkin lähtee. Ylläpidon tehtävä kuitenkin taitaa pääasiassa olla pitää palvelua teille saatavilla. Samalla sitten koitetaan huonoja viestejä poistella ja ohjata käyttäjiä kirjoittamaan parempia viestejä.

Lainaus käyttäjältä: kirjaHirmun mainitsemat huomautukset tuntuvat joskus siltä, että odotellaan modehakua ja saadaan muutama hyvä esimerkki siitä, että kykenisi modeilemaan.
Ylläpidolta asiaan liittyen terveisiä: ei kannata odottaa modehakua :)

Ne nuoret jotka ei ole vielä niin hyviä kirjoittamaan, oppivat kyllä kirjoittamaan vähintään tyydyttävästi pienen ajan kanssa. Täysin luokattomat viestit yleensä kyllä häviävät.
kirja
Säännöissä lukee: "Mielipide ilman perusteluita on turha." (Taisi olla monikossa.)

Sinne voisi lisätä seuraavaa: Kommentti ilman perusteluita on turha. (Monikkoon sitten sekin.)
Piirroksiin ja tarinoihin tulee vain kommentteja tyyliin "hyvä on", "paras aloitus", "paras kuvasi on kuva X" tai "olet taitava, luen lisää".

~kirja
Salwer1st/
Olisi kyllä erittäin jännä jos urlaukset toimisivat myös käyttäjäesittelyssä... :)
Kreach
Tuo veikkausjuttuhan on vain sellaista kisailua, omia mielipiteitä ja sitten katsotaan kenellä osui parhaiten arvaukset/päätelmät. Mutta en sitten tiedä.
Akuhullu97
Lainaus käyttäjältä: KreachTuo veikkausjuttuhan on vain sellaista kisailua, omia mielipiteitä ja sitten katsotaan kenellä osui parhaiten arvaukset/päätelmät. Mutta en sitten tiedä. Niin. Jos ei rahalla pelata, niin mikäs tuota estää. Leikkimielinen kilpailuhan se on...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36