Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Kirjoittaja

Aihe: Sivistyneen ankkislaisen käsikirja - Mikä sinua potuttaa?

(532 viestiä)
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: Imfromfinland08suurin osa peleistä oli Disney-aiheisia. Mutta ne kiellettiin.
No höh, Olis ne edes pitänyt säästää. Jos foorumin nimi kerran on Ankkis ja se liittyy ankkoihin ja muuhunkin Disneyyn, niin pitää sen aiheisia viihdykkeitäkin olla. Mutta vahinko on jo tapahtunut. Ja tuskin ylläpito enää palejä laittaa tänne.

Sen verran palaan edellisiin kommenteihini, että kyllä mä joskus viihdyn nettipelien ääressä, mutta harvoin.
ankkaetsivä
Lainaus käyttäjältä: Vince AnkkaSen verran palaan edellisiin kommenteihini, että kyllä mä joskus viihdyn nettipelien ääressä, mutta harvoin.
Niin minäkin, lähinnä foorumeilla käyn kun olen tietokoneella, minäkin pelaan nettipelejä melko harvoin. Lähinnä jos foorumeilla ei ole ketään paikalla, niin saatan pelata, silloinkin yleensä vain vähän aikaa. Mutta jos pelit ovat foorumilla, niitä voi pelata samaan aikaan kun muutenkin on foorumilla. Eli minunkin mielestäni kaikilla foorumeilla - en puhu nyt pelkästään Ankkiksesta - voisi olla aihealueeseen liittyviä pelejä (tietovisailuja esimerkiksi), kunhan foorumi ei painotu pelkästään siihen kisailuun (paitsi jos foorumin aiheena on kisailu). Mutta ylläpitohan sen kuitenkin päättää, jääköön päätös siis ylläpidolle.
akuankka1313
Te uudet ette selvästikään tiedä Ankkiksen historiasta ja sen kohtalosta kaikkea, joten kannattaa lukea tämän topicin viestit vuoden 2010 alusta asti...
kirja
Ankkis on hiljainen, koska sillä ei ole kävijöitä. Miksi?

* nuoremmat ovat aa.fi:ssä
* vanhempia ei kiinnosta Ankka tai ovat Kvaakissa
* siinä välillä olevat eivät pidä ylläpidon toimintamenetelmistä
* osa vain on hiljaa (esimerkiksi itse olen IRL-syistä ollut kuukauden kerran viikossa -aktiivisuudella, valitettavasti kaikki tehtäväni kärsivät sen johdosta)

Mielestäni nyt pitäisi linjata, keitä Ankkis pyrkii tavoittelemaan. Nuorimpia tuskin, sillä nykyaktiivit eivät muutosta sulattaisi. Vanhempia tuskin, sillä heitä on liian vähän. Siinä välillä olevat eivät halua palata. Ongelma on se, että entinen sukupolvi ei pysty hyväksymään muutosta eikä heistä enää aktiiveja saa. Ongelma ratkaistaan saamalla pari heistä aktiivisiksi (Miten?) ja tuomalla uusia kävijöitä (Miten?). Vanhan ja uuden summa auttaisi foorumia kehittymään.

(Siihen pelikysymykseen oma kantani on se, että peleillä oli liiallinen rooli, mutta täysin niitä ei olisi pitänyt kieltää.)

~kirja
Ankkaristi
Nopeasti sanon jotain, kun on kiire erään koulun projektin kanssa.

Eli, tämä epäaktiivisuushan johtuu hyvin paljon siitä, että kisat lopettettiin. Toki väki täälläkin vielä voisi olla ja pelata jossain muualla, mutta kun Ankkiksen väki on vähän nuorempaa sakkia ja mieluummin mennään toisen foorumin nurkkaan mököttämään, kuin keskustellaan mistään. Ja, kun aktiivisuutta on vähän, ne kunnonkin ankoista keskustelevat henkilöt helposti lähtevät, vaikka ankka-aiheissa olisi miltei yhtä aktiivista kuin ennenkin.

Toki taso täällä nyt voi olla parempaa, mutta en tiedä onko siltikään erityisen hyvä, että keskustelijoita on n. 4 kappaletta...

//Yhdyn monissa asioissa myös kirjaan.
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: kirja* vanhempia ei kiinnosta Ankka tai ovat Kvaakissa
Voin ehkä olla väärässä, mutta minusta tuo yleistämistä. Tuskin kaikki vanhemmat ovat tuollaisia. Varmasti niitä poikkeuksiakin on. Itsekin olen kohta 26v ja Ankka kyllä kiinnostaa. Ja tuosta Kvaakista en ole kuullutkaan. Mulle sitäpaitsi riittä muutama ankkafoorumi ihan hyvin, eli tämä ja kaksi muuta.

Lainaus käyttäjältä: AnkkaristiToki väki täälläkin vielä voisi olla ja pelata jossain muualla, mutta kun Ankkiksen väki on vähän nuorempaa sakkia ja mieluummin mennään toisen foorumin nurkkaan mököttämään, kuin keskustellaan mistään.
Tuollainen on jo lapsellista käyttäytymistä, ja jollain tavalla luovuttamista. Ei pelaaminen ole maailman tärkein asia. Eikä poistaminen ja kieltäminen foorumilta koko maapalloa kaada.
AkeMake
No ei nyt varsinaisesti voi sanoa, että minua potuttaisi mikään, joten siinä mielessä kirjoitan nyt väärään paikkaan. Ajattelin kuitenkin tuoda huoleni julki nykyisestä Ankkiksen tilasta. Kaikki kyllä varmasti huomaavat missä mennään tällä hetkellä eikä asiasta tarvitse itkeä kellekään. Itsehän en ole ollut läsnä koko Ankkiksen historian ajan, joten en tiedä kuinka pohjalla ollaan pahimmillaan aikoinaan oltu, mutten usko, että tätä kriittisempään tilaan Ankkis on koskaan mennyt. Varmasti ylläpitokin joutuu jo myöntämään, että ollaan ajauduttu kriittiseen tilaan ja jotain täytyy tehdä asian parantamiseksi. Jotkut käyttäjät ovat keskittäneet energiansa ylläpidon syyttelyyn asiantilan aiheuttamisesta. Paljon järkevämpää olisi kuitenkin keskittyä etsimään ylläpidollekin kelpaavia kiertoteitä Ankkiksen eloon herättämiseksi. Koska pelit yms. ei enää tule kysymykseen, niin mitä pähkinää tänne saadaan, jotta keskustelu virkoaa taas eloon? Nyt tarvitaan nopeita ja radikaaleja ratkaisuja tilanteen parantamiseen! Ehdotuksia kehiin, miten saadaan Ankkis taas kiinnostavaksi paikaksi!!

Nyt kun innostava esipuhe on kirjoitettu, niin annan itse joitain vaihtoehtoja asian ratkaisemiseksi. Tiedän, että suurta osaa porukasta ei enää edes kiinnosta Ankkiksen henkiin herättäminen ja iso osa heistä vain periaatteesta haluaa saattaa Ankkiksen ahdinkoon ylläpidon nuivan kanssakäymisen käyttäjien kanssa ja pelien totaalisen kieltämisen vuoksi. Vetoan teihin käyttäjät: yrittäkää nyt aikuistua tässä asiassa. Nämä kaksi eivät ole mitään kunnollisia syitä lähteä ajamaan sivustoa alas. On lapsellista ajatella, että "koska pelit kiellettiin, niin lähdenpä sivuilta lopullisesti enkä edes yritä pelastaa sivustoa, joka on ollut osa elämäämme jo useamman vuoden ajan." Hei, nyt kaikki yhdessä Ankkista pelastamaan! :)

Ai niin niitä omia ehdotuksia ;D
Ensimmäinen mikä tuli mieleen oli ylläpidon asennoituminen tähän sivustoon. Tämän vuoden aikana mitä olen täällä pyörinyt olen selvästi huomannut ylläpidon kiinnostuksen lopahtaneen tätä sivustoa kohtaan. Eikö pidäkin paikkaansa July, squid ja Anaconda? Mikä olisi tähän sitten ratkaisu? Tuskin kukaan väkisin saa kiinnostustaan takaisin, joten on varmaan turha odottaa ylläpidolta oikeaa kiinnostusta sivuston herättelemistä kohtaan. On siis tehtävä jotain radikaalimpaa. Olisiko nyt sukupolven vaihdoksen aika? Siirretään hiljalleen vastuuta niille, joilla on aitoa kiinnostusta tätä sivustoa kohtaan. Ainakaan Anacondaa ei selvästi enää tämä sivusto kiinnosta eikä squid:nkaan asenteessa ole kehumista. Haluaisivatko he jo siirtää tämän vastuun taakan eteenpäin? Tietenkään tällaista vastuuta ei pidä antaa kelle hyvänsä vaan jatkajat pitää tarkkaan harkita.

Varsin potentiaaliset alueet Ankkiksen herättelemisen alkuvaiheissa ovat varmastikin Fanart-galleria ja Jatko- ja fanitarinat. Jos siellä aikoinaan pyörineitä aktiivikäyttäjiä saadaan takaisin, olisivat muutkin alueet "vaarassa" saada tartuntaa. Itse ainakin innostuin Aku Vankka:n meneillään olevasta tarinasta pari kuukautta sitten, mutta jouduin huomaamaan, ettei tarinalle näy jatkoa. Jos taiteilijat innostuisivat taas julkaisemaan kuviaan täällä, luulisi että näitä taideteosten ihailijoitakin ilmaantuisi.

Miten saada sitten taiteilijoita tai tarinaniskijöitä tänne takaisin? Kilpailut ovat varmasti se ratkaisu, joka kiinnostaa monia ja toisi viihtyvyyttä tänne. Miltä kuulostaisi sen perinteisen piirustuskisan henkiin herättäminen? Tarinoiden kirjoittajia taas voisi innostaa jonkinlainen suurempi kerran vuodessa järjestettävä tarinakisa, jossa äänestettäisiin sen vuoden parasta tarinaa. Se siis sekä innostaisi äänestäjiä lukemaan tarinoita, että tarinaniskijöitä tekemään niitä tarinoita.

Pelkkiä spekulointeja ja epätoivoisia ehdotuksiahan nämä ovat. Mitään en itse saa aikaiseksi, vaan näihin ideoihin tarvitsisi useamman käyttäjän tuen. Kukaan ei voi näihin yksin vaikuttaa, mutta yhdessä voisimme saada jotain kiinnostavaa aikaiseksikin. :D Lisää hyviä (ja huonoja) ehdotuksia vain tulemaan!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36