Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
Jenni
Nyt vielä mattimyöhäiset Lahteen:

Kuuluisa Disney-piirtäjä Don Rosa vierailee Tuurissa ja Lahdessa
3.12.2007 17:21

Kuuluisa sarjakuvapiirtäjä Don Rosa saapuu Lahteen ensi viikonloppuna, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Aku Ankkojen piirtäjä vierailee Lahden joulumarkkinoilla Suurhallissa sunnuntaina 9. joulukuuta.

Parhaillaan Rosa on kyläkauppias Vesa Keskisen vieraana Tuurissa.

Etelä-Pohjanmaalta Rosa matkustaa suoraan Lahteen, josta suuntaa kotimatkalle.
IS

Edit. edit. edit.
-Ess.fi tapahtumakalenterin mukaan markkinat klo 9-18
positiivarit.fi:
-Maailman tunnetuin Aku Ankka -piirtäjä Don Rosa on Positiivareiden osastolla vieraana Lahden Suurhallin joulu-myyjäisissä su 9.11 klo. 11-16
Samuel
Itse olen ajatellut, että Rosahan voisi alkaa tehdä taskarimuotoisia tarinoita Egmontille tai Topolinolle, jolloin hän voisi tehdä pidempiä tarinoita. Olisi hienoa, jos Topolino palkkaisi Rosan tekemään heille yli satasivuisen Roope-seikkailun.
Kääk13
Munkin mielessä on käynyt aivan sama asia, mutta luulempa, etteivät he huolisi Rosaa tekemään sarjakuvia pokkarimuotoisiin julkaisuihin ja itse asiassa luulenpa myös, ettei Rosalla ole itselläkään intoa tehdä kolmirivisarjakuvaa.
Taskareissa on kuitenkin oltava se tietynlainen italotyyli, mikä kyllä näkyy kaikilla piirtäjillä.
Ei kuitenkaan välttämättä täysin hukkaan heitettävä ajatus.
Sitäpaitsi, kustantajahan olisi sama ja säänötkin muuten, paitsi tarina pituuden osalta.
En tiedä onnistuisiko.
Voisihan joku toki laittaa viestiä Aku Ankan toimituksen suuntaan.
Harmillista tosiaan on, ettei Rosalta ole suomessa julkaistavana kuin kaksi itsensä piirtämää sivun pituista.

Mahtavatkohan toimituksen väki laittaa Rosan kansikuvia niihin lehtiin joissa julkaistaan Barksin klassikkosarjoja?
Niitähän herra on piirtänyt jo aika liudan...
akuankka1313
Tämänpäiväisen Akkarin Rosa-strippi oli ihan kelpo luettavaa, mutta jokseenkin kuiva. Toivottavasti on lisääkin Rosaa tulossa joskus.
Crosby
Eipä taida pahemmin olla tulossa. Suomessa julkaisemattomia tarinoita on hyvin vähän ja nekin ovat lyhyitä. Taskari piirtämisestäkään en ainakaan itse innostu sillä kyllähän se Rosan tyyli sopii parhaiten lehtiin ja kirjoihin. Hän ei saisi taskariruutuun mahtumaan juuri mitään siihen nähden mitä hän on piirtänyt ja mikä on hänen tavaramerkkejään. Eli ruudut täynnä hauskoja yksityiskohtia. Täytyy vain toivoa että joskus vielä tekisi tarinoita. Ja pitkiä seikkailutarinoita. Mutta kun ei ole tilausta niille niin... Ottaa kyllä aivan %&¤%sti päähän ettei häneltä toivota seikkailutarinoita vaikka monet lukijat niitä toivovat.
mastermind
Tulihan sitä hommattu Rosan nimmari Roope Ankan elämä ja teot kirjaan. Siis siihen uudistettuun painokseen ei sentään 1.painokseen. ;) Kauhestihan tuolla Keskisen kaupassa oli nimikirjoituksen hakijoita, joten ei sillä rahalllsita arvoa ole, mutta sitäkin suurempi tunne arvo. Oli se vaan niin hienoa kätellä itse maestroa... :o
ilwes
Piti itte käydä vielä uudestaan tervehtimässä maestroa, kun tuolla Tuurin liikkeessä olen töissä.
Tällä kertaa otin ja ostin elämä ja teot kakkosen. Sattui olemaan hiljainen hetki, joten sain kuvankin ja mukavan rupattelu tuokion samalla hintaa. :D Tuurissa herra on vielä ainakin tämän viikonlopun ajan, vielä kerkiää!
Kääk13
Mä oon menossa Lahteen parin kaverini kanssa ens sunnuntaina. Toivottavasti meillekin käy yhtä hyvä tuuri vaikkei Tuuriin matkustetakaan. ;D ;)
Lainaus käyttäjältä: ilwesSattui olemaan hiljainen hetki, joten sain kuvankin ja mukavan rupattelu tuokion samalla hintaa. :D
EDIT:
Mahtaakohan kukaan osata suomentaa alla olevaa tekstiä tarkalleen?
En tiedä, mutta tuntuu, että siinä saattaisi lukea jotain kiintoisaa...
Lainaus:News of November 4th, 2007:
Unfortunately, still no news regarding a new story, but here is the second to last "60 years of Uncle Scrooge" poster.

http://www.donrosa.de/english/?DuckMania
Crosby
Lainaus:Mahtaakohan kukaan osata suomentaa alla olevaa tekstiä tarkalleen?
En tiedä, mutta tuntuu, että siinä saattaisi lukea jotain kiintoisaa...
Lainaus:News of November 4th, 2007:
Unfortunately, still no news regarding a new story, but here is the second to last "60 years of Uncle Scrooge" poster.

http://www.donrosa.de/english/?DuckMania

Yritin suomentaa tuon lauseen. Suomennos on tosiaan tehty vain minun taidoillani ja suomensin vain tuon lauseen minkä olit lainannut. En tiedä olisiko sivustolta pitänyt katsoa jotain muutakin sitten? Ja suomennokseen ei tosiaan ole luottamista.

Valitettavasti ei edelleenkään tietoa uusista tarinoista, mutta tässä on toisesta viimeiseen ''60 vuotta Roope Ankkaa'' julisteet.
jho
Heti kun näin uusimmassa Akkarissa Daan Jippesin Ankkalinnan pillipiiparin tuli heti mieleeni Don Rosan vastaava tarina (AA 49/01). Kolme ensimmäistä sivua ovat täysin identtiset (tietenkin, koska Barks oli kuvakäsikirjoittanut ne joskus aikaisemmin), mutta sen jälkeen alkaa Rosan näytös. Määränpää on molemmilla sama, mutta vertailkaa juonien kulkua eri vaiheissa, niin huomaatte kuinka paljon Rosan juoni eroaa Jippesin juonesta (hyvällä tavalla). Lopputulos on kuitenkin lähes sama, mutta vaiheet tarinoiden on ihan erilaiset.

Yleensä Rosaa pidetään vaan hyvänä piirtäjänä, mutta hänen käsikirjoitukset on lähes yhtä hyviä (jossain tapauksissa parempiakin!). Ei ole montaa muuta ankkataiteilijaa, jolla olisi yhtä hyvä tarinankerrontatapa. :)

Mitä mieltä te olette molempien herrojen Ankkalinnan pillipiiparista?
Crosby
Itse pidän ja olen pitänyt Rosaa parempana käsikirjoittajana nimenomaan kuin piirtäjänä. Piirtäjänä hän on loistava mutta käsikirjoituksista pidän varsinkin. Kaikki seikkailutarinat ovat aivan loistavia esimerkiksi. Piirrokset myös todella hyviä ja voi olla että jos hän ei piirtäisi itse tarinoitaan käsikirjoituksetkaan eivät tuntuisi niin hyviltä. Pillipiipari-tarinan molemmista versioista tykkään sillä niin Rosa, Barks kuin Jippeskin ovat omia suosikkejani. TOP 5:dessä kaikki kolme. Rosa tietysti ensimmäisenä.
Kääk13
Kuinkas moni oli Donia katsomassa eilen Lahdessa?
Mä ainakin olin ja sain poistua sieltä tyytyväisenä kahden itselleni ja yhden kaverilleni omistetun nimmarin kanssa.
Vastapalvelukseksi annoin Rosalle oman piirustukseni jota hän vilkaisi nopeasti. Kiire miehellä oli sen kyllä huomasi. Kun hän oli kirjoittanut nimensä Roope Ankan elämä ja teot 1 ja 2 kirjaan tuntui siltä, kuin Don olisi halunnut kiittää minua suomeksi... Kiitin kuitenkin ensin englanniksi josta hän piti ja puhui englantia takaisinkin. Lopuksi vielä kättelin mestaria ja hän toivotti minulle hyvää joulua "Merry Chrismas".

Piirustusta en saanut, mutta omani tulee näytille tämän kuun puolessa välissä "Ankkiksen himoitussa piirustuskisassa" jonka aiheena oli Roope 60v. Minun kuvani pohjautuu kokonaan Rosan Roope Ankan elämä ja teot kirjaan, siksi uskon, että työ oli Rosalle mieleen.

Rosa pääsi muuten erään lehden etusivulle. Tämän päivän Etelä-Suomen sanomissa oli kokonaisen sivun kokoinen juttu Don Rosasta jossa hän mm. kertoo mielipiteitään Disneyn kustannuspolitiikasta ja jos he muuttaisivat sitä hieman, voisi Rosa piirtää vaikkapa uuden Kalevala tarinan. Mutta kun ei....

Alla pari valokuvaa tilaisuudesta.
marire
Minäkin kävin hakemassa nimmarit kahteen kirjaan. Mukanani toin Eläm ja teot 2 ja ostin paikalta Sammon Salaisuuden. Oli itseasiassa tarkoitus ostaa Kadonneen Kirjaston vartijat,mutta ilmeisesti muiltakin puuttuu se,koska ne oli myyty loppuun. Ostin sitten vanhimman kirjan minkä omistan.
Kääk13 sain näköjään nimmarinsa vielä kojulta. Itsekin ehdin jonottaa sinne n.1/2 tuntia, mutta juuri kun sain Rosaan näköyhteyden, niin jono siirrettiin ylätasanteelle. Pääsinkin sitten jonottamaan vielä reilun tunnin lisää...

Mutta kyllä jonottelu oli sen arvoista, oli upeaa nähdä oma suosikki niin läheltä. Rosa kirjoitti nimmarit kirjoihin ja kätteli vielä lopuksi. Olin ajatellut etukäteen kehuvani miehen töitä enemmänkin, mutta olin sen verran täpinöissäni etten osannut kuin kiittää englanniksi. Ilmeisesti Rosakin huomasi sen, häntä näytti kovasti naurattavan.
Muutenkin minuun teki vaikutuksen se,että Rosa jaksoi kätellä jokaisen nimmarinhakijan ja hymyillä kaikille. Nimmarinhakijoita oli niin hirveästi että kuka tahansa (lue:minä)ei kyllä siinä vaiheessa jaksaisi olla ystävällinen. Mutta onhan Rosalla kokemustakin nimmarikeikoista jo jonkin verran. ;D
Tiala
Minunkin piti kuvani Tuurista postata tänne, mutta asia jäi unholaan...
Pistän nyt kuitenkin otokseni:

Rosa 1
Rosa 2
Rosa 3

Lisäksi tässä on vielä nimmari, jonka Rosalta sain ostamaani Sammon salaisuus -kirjaan:

Merry Christmas to Joonas!
HN Erkka
Itse en ole käynyt tapaamassa Don Rosaa,
vaikka olisi kyllä mukava tavata.
(Ei sitä joka päivä pääse tapaamaan idoliaan.)
Itselläni ei ole kenenkään piirtäjän nimmaria, mikä on aika harmillista. :(
Muuten kyllä hyvä juttu että Don on Suomessa.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39