Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
samppali
Ja se se onkin. Näin ainakin toteaa Kvaakissa asiantunteva herra.
Crosby
Paras käsikirjoittaja selvästi ja piirroksetkin huippuluokkaa.
samppali
Heh. Hauskaa, kun on pitkän aikaa lukenut suorastaan ala-arvoisia taskaritarinoita, niin sitten voikin tarttua opukseen, joka on täyttä tavaraa. Sehän on Don Rosan "Musta ritari"! :)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: samppaliHeh. Hauskaa, kun on pitkän aikaa lukenut suorastaan ala-arvoisia taskaritarinoita, niin sitten voikin tarttua opukseen, joka on täyttä tavaraa. Sehän on Don Rosan "Musta ritari"! :)
Niinpä, haluisin lukaista Mustan Ritarin jälleen, mutta tuossa olla ovat Juhlasarjat 10, Ankalliskirjasto 5, ja Karin Nuarettavat naapurit (Tosin naurettavista naapureista enään pari tarinaa jäljellä).

Ei tämäkään nyt Don Rosaan oikein liittynyt, niin en rupea tähän arvostelemaan, vaan voit käydä, katsomassa "Aku Ankka, arvostelut" sieltä "arvosteluja kovakantisista kirjoista" (Joo, linkkiä en jaksa laittaa, ja varmaan suurin osa on jo lukenut tuon.

Ehdoton lempi piirtäjänihän tuo Don Rosa on. Odotan innolla "Roope Ankan elämä ja Teot II" jossa on kuulemma näitä ns. B-lukuja.
samppali
Eihän siihen nyt loppuenlopuksi kovin älytön aika le kun se RAEjT II tulee. ainahan sitä uutta Rosan kirjaa on odotettu, ja aina on tullut. Kuten nyt.
Toivottavasti se on hulppea! :)
Crosby
Joo tänä vuonnahan se on tulossa. Ja tarinoista sen verran että aika monet olen valitettavasti jo Aku Ankassa lukenut mutta aion silti kirjan ostaa. Jo sen takia että kokoelma täydentyy enkä nyt kuitenkaan ihan kaikkia tarinoita ole vielä lukenut jotka kirjaan tulevat.
Hupu
Minun mielestäni Don Rosa on paras ankka piirtäjä. Hänen tarinansa ovat juoneltaan hyviä ja piirroksien pienet yksityiskohdat ovat hauskoja ja lisäksi hänen tarinoistaan löytyy myös huumoria.
Aapo
Lainaus käyttäjältä: HupuMinun mielestäni Don Rosa on paras ankka piirtäjä. Hänen tarinansa ovat juoneltaan hyviä ja piirroksien pienet yksityiskohdat ovat hauskoja ja lisäksi hänen tarinoistaan löytyy myös huumoria.

yhdyn täysin hupuun olen aivan samaa mieltä rosa on paras pidän eniten rosan yksityiskohdista
voisi muuten järjestää äänetyksen mistä ankkatekijästä tykätään eniten
Anonymous
Rosa on kyllä hyvä piirtäjä, mutta oon nyt vähän enemmän Barksahtanut kuin Rosahtanut = Rosa on rosahtanut barksin alle. :D

Mut oikeestaan periaatteessa melkein kaikki Don Rosan jaksot on hyviä. En kyllä tykkää siitä fortuna kuvasta, missä näkyi Roopen hauta. :( Ja eikös aikuis-Ankanpojat olleet siinä vielä kaikenlisäksi pikkuankka-silmäisiä? :(
Tiikerikakku
Lainaus käyttäjältä: BarksiSe oli kyllä huono siinä uudessa kirjassa kun ei ollu Don Rosan esipuhetta eikä kertonut joka tarinasta erikseen. Mun mielest paras Don Rosan kirja on Roope Ankan elämä ja teot ja Sammon salaisuuskin on aika hyvä.
Minustakin Roope Ankan Elämä ja Teot on paras ;D ja Rosa on yksi kolmesta lempipiirtäjästäni. Ainoa, jonka esipuheita jaksaa lukea ;)
Uka Ankka
Don Rosa Kuuluu lempi piirtäjiini, koska hänellä ei huumori hänen piiroksista ja käsikirjoituksesta puutu, ja on vain muuten hyvä piirtämään
Don Rosa fani
Don Rosa on ollut minun lempi piirtäjäni alusta asti, koska hän tekee hienoja kansikuvia, tarinoissa on paljon huumoria, tarinat ovat tarkasti piirrettyjä, ne ovat jänniä ja aika usein pitkiä.
TKal
Huomasin, etten ole vielä vastannut tähän aiheeseen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Don Rosa on mielestäni erittäin hyvä piirtäjä ja käsikirjoittaja. Roope Ankan elämä ja teot on aivan loistava teos, harmi vain etten omista sitä :( Jatko-osat Barksin tarinoihin ovat loistavia, vaikka useassa tapauksessa on minulla käynyt niin, että luen jatko-osan ennen Barksin alkuperäistä sarjaa (tässä vielä yksi kehu Rosalle: jatko-osat on tehty niin, että niistä saa selvää vaikkei olisi lukenut alkuperäistä tarinaa).
jho
Nyt kun selasin topicin läpi, niin huomasin myös, että en ole viestiäkään kirjoittanut tähän ketjuun, vaikka Rosa on minun lempi ankantekijä.

Don Rosa on ehdottamasti paras piirtäjä ja käsikirjoittaja. Suosikki teokseni on Roope Ankan elämä ja teot. Jos parasta tarinaa haetaan niin valinta on mahdoton. Saari ajan rajalla, Sankari ylitse muiden, Liikenerot, Valvova silmä, Hopealautasella, Paino-ongelmia, Täyttä roskaa ja Seitsemän (miinus neljä) rohkeaa caballeroa ovat hauskan hyviä tarinoita (on niitä muitakin, mutta tässä osa). Rosan parhaat tarinat löytyvät varmasti opuksista Roope Ankan elämä ja teot ja Sammon salaisuus.

Tietääkö kukaan muuten mikä on lyhkäsin tarina, minkä Rosan on tehnyt?
korri
Pikasilmäyksellä Inducksiin löytyi ainakin tällainen 2-sivuinen: http://coa.inducks.org/story.php?c=AR+116
Tosin Rosa ei ole käsikirjoittaja.
Käsikirjoituskrediitti löytyy ainakin tästä nelisivuisesta: http://coa.inducks.org/story.php?c=AR+109

Mutta en kolunnut koko tuotantoa...ja miten sitten ottaa huomioon ne lyhyet stripit mitä Rosa teki Pertwillaby Papers -sarjakuvassa, osa niistä oli itsenäisiä...

Aika lailla kuitenkin keskittynyt noihin pitempiin tarinoihin, alle kymmensivuiset Ankka-tarinat näkyvät olevan yleensä muiden käsikirjoittamia.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39