Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: KreachJOS lähdet. Ja on se mukavampi muutenkin ostaa sellanen ei kaupassa kaikkien sormien hiplailun alainen kovakantinen kuin lähes koskematon ja uusi. Lisäksi opus tulee ihan kotiovelle, mutta toisaalta kaupasta saisi nopeammin.
Jep... ei se oo hauskaa, ku on ostamas jotain kirjaa/lehtee kaupast nii siin on hirveesti käytönjälkiä.
SSehän ois melkein sama kuin ostais käytetyn. Ja jos menisin jonnekkin katsomaan niin se olisi Itäkeskus (matkaa 20km) voisi melkein mennä pyörällä, mutta ei siellä ole mitään liikettä missä myydään Aku kirjoja halvemmalla, vai onko?

Edit. Nyt lähti tilaukseen kaksi kirjaa... Temppeliherrojen kätketty kruunu ja muita Don Rosan parhaita ja Ankalliskirjasto 3: Sinne, tänne ja takaisin, oisin ottanut Ak:sta 1, mut se oli loppu. :(
Makso postikuluineen 38€ ja tulee kotiovelle saakka, kyllä nyt kelpaa.
hjhh
Kaupassa pitää vaan osata ottaa oikea kappale.
Pitää kaivaa varovasti sieltä perältä kirja, johon ei kukaan ole rasvasia sormiansa laittanut...
Postissakin voi tapahtua mitä vaan. :P
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: hjhhKaupassa pitää vaan osata ottaa oikea kappale.
Pitää kaivaa varovasti sieltä perältä kirja, johon ei kukaan ole rasvasia sormiansa laittanut...
Postissakin voi tapahtua mitä vaan. :P

Niin no tuo on totta, teen noin jos on monta kpl:tta, mutta joskus kun olen ostamassa, jotain joita on 1kpl niin se on ihan huonossa kunnossa, eikä sitä viitti sitten ostaa. Eikä se ole yhtään kivaa!
Onko aihe vähän heittänyt täällä?

Don Rosalla on paras piirrostyyli, se on niin yksityiskohtaista. Hän on yksi niistä tekijöistä miksi aloitin ankan lukemisen!
Barksi
Lainaus käyttäjältä: hjhhKaupassa pitää vaan osata ottaa oikea kappale.
Pitää kaivaa varovasti sieltä perältä kirja, johon ei kukaan ole rasvasia sormiansa laittanut...
Postissakin voi tapahtua mitä vaan. :P

Täysin totta. Suomen Postiin (eli Itellaan) en kyllä hirveästi luota.

Ja jos kirjakaupassa on huonokuntoisia kirjoja, valita myyjälle. Tilaavat sitten lisää. Tai sitten menet muualle ostamaan. Niin helppoa se on.

Ei enää tästä aiheesta. Jatkakaa Don Rosasta.

Don Rosa sanoi eräässä haastattelussa jokunen aika sitten, ettei enää koskaan tee uutta tarinaa. Ja tämä kuulemma pitää. Spekulaatiot saivat siis tässä lopullisen lopun.
Kreach
Ääh, suorastaan rakastan hänen tarinoitaan, mutta en silti halua, että hän väkisin nyt yrittää vääntää jotain. Kun katselee esim. vuoden 2002 lehtiä, niin yhtäkkiä tulee vastaan -lehti, jonka kannessa lukee "Tuliterä Rosa pläjäys johtosarjana!" Enää ei näitä yllätyksiä sitten tule. Jo julkaistujahan tietysti silloin tällöin, mutta nehän ovat jo julkaistuja. Nyt, kun Barksin ja nyt sitten Rosankaan uusia tarinoita ei ole kuulumassa, toivoisin, että joku uusi todella kovanluokan maestro tulisi ja saisi yhtä kovan suosion, kuten Rosa tai Barks.
Crosby
Niin nyt olisi kyllä tarvetta uudelle ykköstähdelle. Lukijathan sinne varmasti jonkun nostavat jossain vaiheessa, mutta saa nähdä saako yhtä suuren suosion ja enemmistön taakseen kuin Barks tai Rosa. Barks oli tuottelias ja kehitti erilaiset tarinatyypit sekä hahmot ja oli kuningas useita vuosikymmeniä. Rosan vahvuudet taas olivat poikkeava ja yksityiskohtainen piirrostyyli, sekä mielenkiintoiset tarinat. Mitä seuraavalla kansansuosikilla pitää olla?

Olisiko jonkun italialaisen vuoro nousta tiennäyttäjäksi? Paljon piirtäjiä, mutta tuntuu, että kaikkien tyyli muistuttaa nykyään vähän toisiaan, mikä ei ole pelkästään huono asia sillä heidän tapansa piirtää miellyttää kyllä silmää. Mutta mestariksi nousu vaatii jotain muista poikkeavaa. Heiltä löytyy jo kyllä Scarpa, Cavazzano ja De Vita, mutta enää näistä miekkosista ei ole nousemaan ykköspallille. Kaikki jo vanhempaa vuosikertaa. Scarpa toki oli mestari, mutta jäi Barksin varjoon silti. Cavazzano ja De Vita taas ovat jääneet terävimpään kärkeen, kun Rosa on ollut komeettana sarjistaivaalla. Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu. Daan Jippes olisi oma suosikkini, mutta ikää on liikaa hänelläkin.
Kreach
Minun suosikkini olisi Marco Rota - omaperäinen piirrustustyyli - omaperäisiä tarinoita. Jippes on vähän kuin Barksin veli, joten en usko, että hän saa mitään suosiota. Barks on häntä hitusen parempi piirtämisessä ja paljon parempi tarinan kerronnassa. Lisäksi uuden maestron täytyisi itse kirjoittaa tarinansa, joten Rota sopisi hyvin.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: KreachMinun suosikkini olisi Marco Rota - omaperäinen piirrustustyyli - omaperäisiä tarinoita. Jippes on vähän kuin Barksin veli, joten en usko, että hän saa mitään suosiota. Barks on häntä hitusen parempi piirtämisessä ja paljon parempi tarinan kerronnassa. Lisäksi uuden maestron täytyisi itse kirjoittaa tarinansa, joten Rota sopisi hyvin.
Olen samaa mieltä, joten luulenpa, että seuraava "maestro" on Marco Rota. Poikkeaa selvästi muista, niinkuin Barks ja Rosa.
Toinen suosikkini on Daan Jippes, joka on loistava piirtäjä, ja kässäritkin erottuvat tarpeeksi muista.
Italialaisista ei ole puhettakaan, eiväthän he kirjoita tarinoitaan mikä mielestäni on olennaista.

Lainaus käyttäjältä: CrosbyDaan Jippes olisi oma suosikkini, mutta ikää on liikaa hänelläkin.
Daan Jippes on 63v, Rota on 66v. ;)

Mutta nyt taisi mennä hieman ohi aiheen? Anteeksi siitä.
Ankka-fani
Don Rosa on paras piirtäjä. Mulla on pari hänen kovakantistaan. Hän voisi myös tulla vierailulle Suomeen.
rhino
Lainaus käyttäjältä: jhoOnko kellään antaa linkkiä, missä olis Vicarin tai Cavazzanon originaaleja myytävänä?
Mä en löytänyt linkkiä, joten voiko joku laittaa? Ja voitteko laittaa linkkiä jossa on Rosan sarjisoriginaaleja?
hjhh
http://www.comicoriginalart.com/seiten_ ... ameset.htm
Tuolla on niitä myynnissä jonkun verran.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: jojo3Pistetääs tänne tälläinen pieni kysely.

Eli mikä on mielestänne huonoin Don Rosan tarina?

Palaanpa tähän vielä. Rosan huonoin tarina on ehdottomasti Ankka Kuningas Arthurin hovissa. Vitsejähän siinä on mutta en ole oikein ikinä tajunnut pääjuonta. Ei se surkea ole, selvästi parempi kuin... öö niin. Avaruuden valloittajat, Vaarojen vuori sekä Nostradamuksen kirous ovat aika huonoja myös. Rosan mittapuulla. ;)
rhino
Lainaus käyttäjältä: jojo3Eli mikä on mielestänne huonoin Don Rosan tarina?
Nyt olen palannut Lontoosta tänne kotisuomeen. Hieno paikka, suosittelen. Sori, offia. Huonoin tarina varmaankin on Mestaripuutarhuri, sillä se ei ole mitenkään hauska ja on jotenkin tylsä. Toinen huono tarina on Windigojen mailla, tylsä tarina.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: jojo3Huonoin tarina varmaankin on Mestaripuutarhuri, sillä se ei ole mitenkään hauska ja on jotenkin tylsä.
Miten voit sanoa noin!? Sehän oli ihan hervoton! Klassikkoainesta!
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: BomberLainaus käyttäjältä: jojo3Huonoin tarina varmaankin on Mestaripuutarhuri, sillä se ei ole mitenkään hauska ja on jotenkin tylsä.
Miten voit sanoa noin!? Sehän oli ihan hervoton! Klassikkoainesta!

Niinpä! Sehän on Rosan yksi parhaista lyhyistä tarinoista.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39