Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kirjoittaja

Aihe: Jääkiekon SM-Liiga ja MM-kisat

(382 viestiä)
Donald-91
No pääasiahan on kuitenkin, että maali tuli ja Sveitsi eteni jatkoon! Eipä siinä olisi kovin hienoja kuvioita ehtinytkään 14:ssä sekunnissa rakentaa paikkaa "ei tuurimaalille". Vai tekeekö se, että ratkaisumaali oli aavistuksen verran tuurimaali, pelin voitosta jotenkin vähemmän ansaitun?
Toke
Onnikin on ansaittava, kuten sanotaan... Kyllähän se nyt Venäjän olisi realistisesti ajateltuna pitänyt pystyä kaatamaan Sveitsi varsinaisella peliajalla. Pientä ylimielisyyttä ehkä havaittavissa, Sveitsin tasoitusmaalissakin kaksi Venäjän miestä lähtee rynnimään hyökkäykseen, mutta kiekko pysyykin sveitsiläispelaajalla hyökkäysalueella. Ja kohta se löytyy Venäjän omasta häkistä.

Ja tuurimaalejahan näkee jääkiekossa harva se päivä...
The Aku Man
Siitä onkin hetki kun olen tänne kirjoittanut. Oletan että täällä saa keskustella myös seuraavasta Jääkiekon jättitapahtumasta eli olympialaisista.
Suomihan on jo tehnyt valinnat, enkä nyt ala täällä valittaa Jussi Jokisen poissaoloa ja muita "omaperäisiä" valintoja. Minua huolestuttaa Suomen tulevaisuus arvokisoissa, Neljän vuoden päästä on jo varmaa, että Selänne, Lehtinen, Peltonen yms kumppanit on lopettanut, ja kun juniori työskentely on mitä on, niin kuka kantaa vastuun neljän vuoden päästä? Tottakai siihen on aikaa nii kauan, että monista pelaajista kehkeytii "miehiä", mutta...
Jos katsotaan Torinon olympialaisten Suomenjoukkuetta ja sen jälkeen tulevien kisojen joukkuetta, niin huomaa, että viimeisessä neljässä vuodessa Suomelle ei ole kehkeytynyt yhtään "huippupelaajaa", kun taas katsotaan rakkaan naapurin eli ruotsin Nhl pelaajia, niin huomataan, että eroa on kuin päivällä ja yöllä.
Tosin neljän vuoden päästä Granlund(it) on/ovat "kypsiä" pelaajia, ja myös Vatasen tulevaisuus näyttää hyvältä. Olisin halunnut nähdä Suomenjoukkueessa myös tuoreempaa jalkaa, jolla tarkoitan Petteri Nokelaista, joka olisi voinnut vetää sitä kuuluisaa jarruketjua/nelosketjua ja Sean Bergenheimiä.

Ps. Nyt kaikki "toivoo" Tapparan vievän Hifkiä, jolla heikko kausi meneillään. Kyllä tuo Sm-liigan keskikastilla on todella tasaista. Nyt pitäisi ottaa pari voittoa, että saisi jollaintavalla eroa toisiin.
Donald-91
Tämän hetken Suomen alle 20-vuotiaista junioreista mitä tiedän, niin nostaisin esille ainakin Mikael Granlundin, Toni Rajalan, Teemu Hartikaisen sekä Sami Vatasen. Siinä on tämän kertaisesta alle 20-vuotiaiden MM-joukkueesta he, joilla olisi ainakin taitojen perusteella mahdollisuudet jo Sotshin talviolympialaisiin 2014. Nimittäin katsotaanpa niin ainakin Kanadalla on viimeistään Sotshin talviolympialaisissa tämän hetkisistä alle 20-vuotiaista junioreista monta pelaajaa. Stewen Stamkos, Jonathan Toews ja kumppanit ovat varmasti tuolloin jo mukana Kanadalla. Niin myös Suomellakin pitäisi olla samanikäisistä parhaimmat pelaajat jo mukana tuolloin.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Tämän hetken Suomen alle 20-vuotiaista junioreista mitä tiedän, niin nostaisin esille ainakin Mikael Granlundin, Toni Rajalan, Teemu Hartikaisen sekä Sami Vatasen. Siinä on tämän kertaisesta alle 20-vuotiaiden MM-joukkueesta he, joilla olisi ainakin taitojen perusteella mahdollisuudet jo Sotshin talviolympialaisiin 2014.
Tietenkin ensin pitäisi avata ura onnistunesti rapakon takana. Rajala oli muuten varsin vaisu MM-kisoissa, mistäköhän se johtui.

Lainaus:Nimittäin katsotaanpa niin ainakin Kanadalla on viimeistään Sotshin talviolympialaisissa tämän hetkisistä alle 20-vuotiaista junioreista monta pelaajaa. Stewen Stamkos, Jonathan Toews ja kumppanit ovat varmasti tuolloin jo mukana Kanadalla. Niin myös Suomellakin pitäisi olla samanikäisistä parhaimmat pelaajat jo mukana tuolloin.
Steven v:llä ja Toews on mukana jo Vancouverissa. Maininnan ansaitsevat mm. viime kesän draftin 1. ja 3. varaukset, eli John Tavares ja Matt Duchene. Eipä tule Kanadalla pulaa ratkaisijoista, sillä kun katsoo Kanadan kisamiehistöä, niin siellä on neljätoista 1980-luvulla syntynyttä pelaajaa. Jenkeillä on vielä enemmän.

Täältä löytyy maiden kisamiehistöt.
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Tämän hetken Suomen alle 20-vuotiaista junioreista mitä tiedän, niin nostaisin esille ainakin Mikael Granlundin, Toni Rajalan, Teemu Hartikaisen sekä Sami Vatasen. Siinä on tämän kertaisesta alle 20-vuotiaiden MM-joukkueesta he, joilla olisi ainakin taitojen perusteella mahdollisuudet jo Sotshin talviolympialaisiin 2014. En nyt itse menisi tuota vannomaan. Vaikka Granlund ja kumppanit ovatkin hyviä pelaajia ikäisikseen, niin heilläkin on kyllä paljon parannettavaa pelissään. Lähtisin veikkailemaan, että ehkä yksi tai kaksi (Vatanen Ja Granlund) noista mainitsemistasi pelaajista saattaa olla mukana Sotshissa. Riippuu ihan siitä, kuinka paljon ovat kehittyneet vuosien saatossa ja kuinka paljon porukkaa on lopettanut jo uransa. Mutta uskoisin kyllä Vatasen ja Granlundin löytyvän vähintäänkin 5 vuoden päästä NHL-pelaajien palkkalistoilta.

Mutta kaikinpuolin Suomen tulevaisuus jääkiekossa tulee olemaan melko synkkä. Huippupelaajia tulee olemaan silloin aika vähän, kuten on tälläkin hetkellä. Kaikki ovat vaan sellaisia tasapaksuja pelaajia, eivät sen kummempia. Uskoisin Suomen kyllä yltävän silloinkin arvokisoissa viiden parhaan maan joukkoon, mutta Venäjän, Kanadan ja Ruotsin tasolla Suomi tuskin tulee silloin olemaan.

Aika selväähän on, etteivät ainakaan Lehtinen ja Selänne tule osallistumaan 2014 vuoden olympialaisiin. Luulisin myös, ettei Saku Koivua ja Sami Saloa tulla näkemään enää jäällä tuolloin.

Suomen olympiajoukkueesta en nyt ala sen enempää jauhamaan. Kokenut ryhmä Vancouveriin lähtee, mutta mielestäni Nokelaisen Petteri tai Bergenheim olisivat tuoneet lisää puhtia joukkueeseen. Molemmat olisivat tuoneet lisäväriä joukkueeseen ja olisivat sopineet hyvin vetämään sitä kuuluisaa, ja Aku Maninkin mainitsemaa jarruketjua. Mutta Jalonen ja kumppanit eivät sitten halunneetkaan minkän sortin jarruketjuja, harmi. Mutta pääasia on, että Jarkko Ruutu on messissä! :D

Olikos se nyt 16. päivä tätä kuuta, kun lähden katsomaan Bluesin ja Lukon matsia. Toivottavasti kehkeytyisi kunnon ottelu.
Crosby
20-vuotiaiden MM-turnaus on jääkiekon saralla usein vuoden parasta antia. Vauhtia, taitoa, enemmän virheitä, uskallusta yrittää, luovuutta, nuoria suurlupauksia joista osa jo lähes tähtiä, varsinkin ne jotka eivät kisoissa esiinny. Hakkaa aikuisten MM-kisat selvästi niin viihdyttävyydessä kuin arvostuksessakin. Olympiaturnaus menee toki näiden 20-vuotiaidenkin kisojen edelle.

Olen kaikki pelit katsonut kokonaan mitä MAX on näyttänyt. Suomelta kaiken kaikkiaan ihan kelpo turnaus, 5. sija on hyvä tulos. Harmittavaa on vain se, että sinne neljänkin joukkoon olisi ollut täysin mahdollista päästä. Venäjä-peli alkusarjassa olisi pitänyt voittaa, ei noin selvän hallinnan ja useiden erinomaisten maalipaikkojen jälkeen vaan saisi ottelua hävitä. Ruotsia vastaan olisi pitänyt iskeä 2-3 maalia ensimmäisessä erässä, jota Suomi dominoi. Peli olisi voinut muodostua tämän jälkeen varsin erilaiseksi. Sitten Ruotsi nostikin tasoaan (joka on parhaillaan todella korkea tällä ryhmällä) ja marssi Suomen yli.

Suomen suurin ongelma oli ja on todella heikko viimeistely. Maalintekijöitä ei löydy mistään, eikä luovia ja taitavia pelaajiakaan Suomella liikaa ole. Tähän on onneksi tulossa muutos, juniorivalmennus vaatii suurta remonttia ja se on alkamassa, Ruotsissahan sellainen tehtiin noin reilu viisi vuotta sitten ja nyt siellä kerätään hedelmiä. Suomen tämänvuotisessa joukkueessa on onneksi muutamia todella lupaavia pelaajia, parina edellisvuonna ei sellaisia ole ollut yhtään. Granlund on supertalentti, kisoissa ei kuitenkaan loistanut ja oli pienoinen pettymys odotuksiin ja rooliinsa nähden. Rajala oli totaalinen floppi, viime vuonna loisti nopeudellaan, nyt ei luistin liikkunut samaan malliin ja peli oli muutenkin täysin jäissä. Ei saanut parista varmastakaan paikasta maaliin, en tiedä mikä mätti, sillä viime vuonna vuotta nuorempana oli Suomen parhaimmistoa ja odotin vähintään samaan pystyvän tänäkin vuonna. Hartikainen, Rask, Pakarinen ja Jormakka olivat hyökkäyksen onnistujia, Elo pelasi myös kelvollisen turnauksen. Vatanen oli Suomen MVP, tiedä miten turnaus olisi jatkunut ilman niitä upeita maaleja Tshekkiä vastaan. Muut pakit eivät kehuja ansaitse. Ortio epäonnistui, joskin joutui monessa pelissä ikävään asemaan heikon puolustuksen ja vähäisten laukausmäärien takia.

Ensi yönä luvassa huima kamppailu - Kanada vs Yhdysvallat volume 2. Alkulohkossa Kanada nousi lopussa tasoihin ja voitti rl-kilpailun vieden tärkeän lohkovoiton. Toisaalta Yhdysvalloille saattaa olla hyötyä Suomen ja varsinkin Ruotsin kaatamisesta. Hyvää kokemusta ja voittamisen rutiinia ja itseluottamus on varmaankin korkealla. Kanada selvisi helpommalla, Sveitsi ei kunnon haastetta pystynyt Kanadalle antamaan, harva maa tosin näissä karkeloissa pystyykään. Sveitsiltä kuitenkin upea turnaus, ai että kun voittaisivat vielä pronssia. Nämä yllätyksen ovat aina positiivisia ja piristäviä, viime vuonnakin tällainen tapahtui Slovakian edettyä mitalipeleihin. Toivottavasti tulevinakin vuosina näitä nähdään, yllätykset tekevät hyvää niin turnaukselle kuin koko lajillekin pienempien pärjätessä.
Eltharion
Näinhän siinä sitten kävi, että Yhdysvallat vihdoin voitti. 6-5 ja vasta ensimmäisessä jatkoerässä tuli ratkaisu eli tiukkaa oli. Pronssille Ruotsi ja 4. oli Sveitsi. Siinä tulos 11-4 Ruotsille.
Aikapommi
Alkukausi näytti Ilveksen osalta erittäin lupaavalta. Mitään samaa tunnetta ei enää ole, eikä edes samaa peliä josta kertoo varmasti runkosarjan jumbosija. Mahdoton sieltä on noustakkaan, kun kaikki pelit hävittään. Viimeisestä 36 mahdollisest pisteestä saatu 4p. Niin kauan minua ei haitannut vaikka ei kärkitaistoissa oltukaan kunhan Tappara oli takana, nyt taas ei jaksa enää oikeestaan kiinnostaa, kun häviöö häviön perään. Hurme hankittiin maalille ja heti leikkaukseen. Toivotaan nyt että noustaisiin edes hieman, tai että edes Mestiksen voittajaa vastaan olisi tuuriakin mukana...eihän sitä kehtaa kouluunkaan mennä joss....
wierii2
Oho! USA voitti Kanadan jatkoajalla nuorten MM-kisojen finaalissa. Hieno juttu, vaihtelua voittajakaartiin!

Mutta, tässäkin topassa on kerrtottu Kanadan olympiajoukkue, ja pakko on sanoa, että on se vaan niin kova. Kanada vastaan Venäjä, se ottelu on pakko nähdä, vuoden paras yksittäinen jääkiekko-otteluhan se ainakin tasoltaan on. Mutta, Kanada tulee kyllä jyräämään varmasti kovaa Olympialaisissa, ei taida Suomen jengillä olla paljon sanavaltaa, etenkään jos kakkosketjun hyökkäyskolmikon keski-ikäkin on yli 40 vuotta.

Jokerit taas on pudotuspeliviivan yläpuolella. Harkimo on lupaillut lisähankintoja hyökkäyspäähän, ja kahdessa viime ottelussa Jokerit on tehnyt 12 maalia ja päästänyt vain 3. Hienoa!
Donald-91
Ai suunnitellun 2.ketjun hyökkääjien iät yli 40? Siis Olli Jokisen, Teemu Selänteen, ja Saku Koivunko? Olli Jokinen on vasta 32, Saku Koivu puolestaan 35 ja tuon kolmikon vanhin ja pelillisesti mielestäni paras pelaaja, Teemu Selännekkin on 39. Siinä niitä "nelikymppisiä" sitten joo...! Sitä paitsi Olympialaisissa ei ratkaista pelejä pelaajan iällä, vaan taidolla. Ja kyllä ne ovat erittäin hyviä pelaajia nuo kolme tässä viestissä mainittua pelaajaa.
wierii2
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Ai suunnitellun 2.ketjun hyökkääjien iät yli 40? Siis Olli Jokisen, Teemu Selänteen, ja Saku Koivunko? Olli Jokinen on vasta 32, Saku Koivu puolestaan 35 ja tuon kolmikon vanhin ja pelillisesti mielestäni paras pelaaja, Teemu Selännekkin on 39. Siinä niitä "nelikymppisiä" sitten joo...! Sitä paitsi Olympialaisissa ei ratkaista pelejä pelaajan iällä, vaan taidolla. Ja kyllä ne ovat erittäin hyviä pelaajia nuo kolme tässä viestissä mainittua pelaajaa.
Aijaa, luulin, että kakkonen olisi Selänne-Koivu-Lehtinen... No, ei siitä sen enenpää...
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: wierii2Aijaa, luulin, että kakkonen olisi Selänne-Koivu-Lehtinen... Näin kyllä oikeastaan minäkin muistelisin, tosin sitä on vaikea lähteä veikkailemaan, koska ketjujakaan ei olla julkistettu.

Selänteeltä nyt sitten murtuikin leuka. Toivottavasti pääsisi olympialaisiin, koska Teemun menetys olisi suuri niitti mitalihaaveille. Vaikka Selänne onkin joukkueen vanhin pelaaja, niin hän on myös mielestäni kaikista paras. On niitannut meneillään olevan kauden aikana tasaisesti pisteitä, vaikka onkin kärsinyt paljon loukkaantumisista. Selänne kyllä pystyisi pelaamaan vielä monia vuosia, mutta jaksaako hän...

Kanukit tekivät nyt olympialaisten kunniaksi Suomelle kappaleenkin: http://www.youtube.com/watch?v=Ka91nMywIR8

Lyriikat ovat kyllä aika kohdillaan.
wierii2
SM-liigan runkosarja lähenee loppuaan, joten pieni tilannekatsaus ennen viimeistä viikkoa lienee paikallaan.

Kauden floppi, Jokerit. Siinä on joukkue, jossa rahaa käytetään, without any results, eli ilman tulosta. Alussa rahankäytön vielä ymmärsin, haluttiinm mestaruutta, ostettiin Hentusta ja Pirnestä, annettiin heidän pelata kesällä yhdessä, kaikki näytti hyvältä, mutta... Maalintekohan ei ollut ongelma, Hentunen osasi sen. Mutta, joukkueessa ei ollut syöttelijää, joten loogisesti semmoinen hankittiin. Bremberg tuli ja homma alkoi toimia. Jokerit nousi kohisten sarjataulukossa. Mitä sitten tapahtui? Aivan oikein, ei mitään. Jostain syystä enää ei Bremberg-Hentunen akseli toiminut, ja heti hankittiin Battaglia ja Nylander. Kaksi kammotusta, jotka tuhosivat Jokerit. Battaglia, Jokereissa tehot 1+1. Mitä ihmettä!? Yli 500 NHL-peliä, kaamea pettymys. Nylanderin vielä ymmärsin, onhan mies nyt löytämässä jonkinnäköistä pelivirettä. Täytyy toivoa vain, että Jokerit voittavat tänään, ja jatkavat Play-offeihin, kenties jopa mestaruuteen asti. Tsemiä Jokereille, Suomen rahakkaimmalle seuralle! :)

Lukko, alkukauden komeetta, alkaa hiipua. Sarjaa johtanut Lukko tippunee Play-offeista jo ensimmäisillä kierroksilla. Alkukaudesta homma toimi kuin unelma, nyt ei enää. Tänään tärkeä ottelu Jokereita vastaan, (toivottavasti) tappio tulee.

Mestaruusveikkauksia? Itse veikkaan Kalpaa. Sarjajohtaja, nälkäinen joukkue, mahdollisuudet vaikka mihin. Jos eivät kohtaa jo aikaisemmin, finaalipari on JYP-Kalpa. Kalpa vie mestaruuden häviämättä otteluakaan. Jokerit kuudes, Tapparaa veikkaan rohkeasti kolmoseksi. Hifkihän tunnetusti hyytyy jo ekalle Playoffi-kiekalle. ;)
souffleur m
Suomen mestaruus olisi kieltämättä hieno päätös Kalpan juhlakaudelle... *unelmoi*

Vaan enpä tiedä. Pelaaminen ei ole ollut enää niin vakuuttavaa, kuin joskus pari kuukautta sitten. Maaleja toki tulee, mutta sellainen punainen lanka tuntuu puuttuvan kokonaan. Tälläkin hetkellä peli on tasatilanteessa ja toissapäivänä tuli tappio. Pahoin siis pelkään, että "Ruotsi" eli JYP nappaa kullan tänäkin vuonna. Tosin hekään eivät missään parhaassa mahdollisessa iskussa tunnu olevan.

Oikeastaan yhdenkään jäljellä olevan joukkueen peli ei ole erityisesti vakuuttanut minua, jos totta puhutaan. Onko tämä muka semifinaalikiekkoa? No, ovathan tasaiset ja ennalta-arvaamattomat ottelut toki aina jännittävämpiä.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26