Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kirjoittaja

Aihe: Jääkiekon SM-Liiga ja MM-kisat

(382 viestiä)
Aku Vankka
Jessush, Saksa voitti USA:n o__O Tjoo, saa nähdä miten käy Suomen Saksaa vastaan. Tanskaa vastaan pelattavan ottelun voitosta olen varma, mutta Saksa pistää mietityttämään. Tosin jos Saksa voittaa USA:n, niin miksei sitten mekin?
Mac Ducky
Saksa pelasi hyvää puolustuspeliä ja näin myös voitti. Endras pelasi loistavan pelin ja teki monta huipputorjuntaa. Olihan USA:llakin paikkansa, mutteivat Jenkit saaneet survottua sitä kiekkoa maaliin. Saksa näyttää palanneensa sinne parin vuoden takaiselle tasolleen, jolloin se oli tekemässä hyvää nousua. 2007 vuoden kisoissa Saksa pelasi erinomaisesti, mm. hävisi Kanadalle vain 2-3 ja voitti Tsekin 2-0. Suomen ja Saksan matsista on vaikea sanoa, mutta eiköhän Suomi vie.
Imfromfinland08
En toki aio aliarvioida Saksaa, pelasi eilen todella hyvin, mutta enpä usko, että USA laittoi eilen kaikkea peliin. USA ja Kanada on sellasia joukkueita, ettei niitä kiinnosta noi tollaset matsit.
Aku Vankka
Samalla logiikalla USA:ta ei kiinnosta myöskään Tanskaa vastaan pelattava ottelu, jonka he sitten senkin häviävät. Sitten tulee Suomi, kaataa USA:n ja jenkit putoaa heti alkulohkossa :D

Tjoo, luulisi nyt että ainakin Suomea vastaan pelaavat tosissaan.
akkaridekkari
USA oli ottelussa parempi, mutta Saksan maalivahti pelasi hienon pelin. Tietenkin myös valtava saksalaisyleisö ja mahtava tunnelma Schalken kotistadionilla pistivät saksalaiset panemaan kaiken peliin. Ongelma Jenkeillä on se, ettei heillä ole MM-kisoissa ketään huippupelaajia (NHL). Joukkue on aivan toista luokkaa kuin olympialaisissa, paljon huonompi. Näiden asioiden summana tasainen peli Saksaa vastaan oli odotettavissa eikä jenkeiltä sovi odottaa menestystä näistä karkeloista. Kyllä USA kuitenkin ehdottomasti pelaa tosissaan, ja Saksaakin vastaan oli kolmannessa erässä melkoista tekemisen meininkiä. Miehistö ei vain ole priimaa.

Suomi jyrännee tänään Tanskan. Viittauksesta tappioon Valko-Venäjälle haluan vielä myös todeta sen verran, että Valko-Venäjä on mielestäni aivan eri luokkaa Tanskan kanssa. Maan sjoitus IIHF-rankingissa on kahdeksas, ja tappiopelissä Valko-Venäjän maalin suulla torjui Andrei Mezin, joka kiistatta oli tuolloin yksi maailman parhaista maalivahdeista, taidettiin valita tähdistökentälliseenkin..
Mutta siis, eiköhän Suomi Tanskaa tänä vuonna vie, ja Saksa ja USAkin ovat ehdottomasti voitettavissa.
souffleur m
Sangen lupaavasti menee ainakin tällä hetkellä... ???
Aku Vankka
No siis täähän on aivan suoraan hirven takapuolesta.

Jes, Tanska johtaa 3-1, ei hemmetti. Jos Tanska voittaa Suomen, niin mitä himputtia me tehdään kun vastaan tulee Saksa, joka voitti USA:n? Tätä menoa Suomipojat putoaa heti alkulohkossa (jota ei ole varmaan pariinkymmeneen vuoteen tapahtunut?). No, ehkei sentään, mutta eurosta vetoa niin tänä vuonna Suomi ei ole puolivälierissä.
akkaridekkari
Herre gud! Aivan karmaisevaa. Perun pahat puheeni Tanskan viemisestä. Suomi toki painostaa, Tanska ottaa jäähyjä ja tilanteita syntyy, mutta Tanskan hyvä maalivahti ja organisoitu puolustus ovat liian vahvoja. Karu fakta on se, että maalit ratkaisevat, ja niitä Tanskalla on tässä vaiheessa kaksi enemmän.
Mutta kaksikymmentä minuuttia on pitkä aika. Suomalaiset voivat vielä hyvin nousta suosta ja viedä homman kotiin.

Minä uskon suomalaisiin. Veto vain kehiin, mikäs siinä, Vankka! =^)
Aku Vankka
Dekkari, eurosta vetoa niin Saksa voittaa Suomen maanantaina.

Mikäli nyt noita Wikipedian (kyllä, kuulitte oikein, nimenomaan Wikipedian :D) tietoja aikaisempien vuosien kisoista tulkitsin oikein, niin Suomi ei ole ikinä ollut ulkona ennen puolivälieriä, niin kauan kuin puolivälierät siis ovat olleet olemassa. Suomi on monesti hävinnyt puolivälieräottelunsa, mutta ei ikinä pudonnut välisarjassa tai sitten alkulohkossa. Maanantaina tulee kyytiä Saksalta ja sitten on nää kisat Suomen osalta ohitse, sillä Saksaa vastaan tullaan pelaamaan kuolemanottelu: jos Saksa voittaa Suomen ja USA Tanskan varsinaisella peliajalla, niin sitten ei ole enää mitään merkitystä vaikka Suomi hakkaisi USAn 50-0, sillä Suomi on silloin jo päätynyt karsintoihin ensi vuoden kisapaikasta. Ja silloin myös maailmanrankingissa pudotaan semmoset viistoista sijaa alaspäin ja jopa Kazakstan näyttää meille pitkää nenää. Niin että jos Saksa voittaa Suomen nii meikä muuttaa Ruotsiin.

Ja joku vielä sanoi että Suomella on loistava joukkue.
wierii2
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaJa joku vielä sanoi että Suomella on loistava joukkue.
Sitä en ole missään vaiheessa sanonut, muistuttelin Tanskan vaarallisuudesta, ja kas kummaa, niinhän siinä sitten kävi. Huono peli, vielä huonompi viimeistelyprosentti. Paikat pitää käyttää! Mitä jos vastaan tulisikin välisarjassa Kanada, joka voitti nihkeällä, mutta silti varmalla puolivalopelillä Italian 5-1. Varmasti USA ja Kanada parantavat turnauksen edetessä ja jo Suomea vastaan nähdään kentällä aivan toisenlainen USA kuin Saksaa vastaan. Suomi ulkona jatkosta, sanon minä. Epäilen, että Suomi vie Saksan, muttei missään olosuhteissa USAa. Ja jos Saksa voittaa päätöspelissä Tanskan, ja Tanska kokee myös USAn paremmaksi, on Suomi ulkona jatkopeleistä riippumatta Usa-pelin tuloksesta. Ja tuo yhtälö on täysin mahdollinen. Kanadasta pitäisi ottaa mallia, varma voitto, eikä siellä tuhlattu energiaa yhtään enempää kuin oli tarvis... Kanskuille plussat, samoin Tanskalle, Suomelle todella pitkä miinus.

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaNiin että jos Saksa voittaa Suomen nii meikä muuttaa Ruotsiin.
Ja minä menen Kanadaan...

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaDekkari, eurosta vetoa niin Saksa voittaa Suomen maanantaina.
Tällä pelillä se on täysin mahdollista, onhan Saksalla kotiyleisön valtaisa tuki takanaan.
Mac Ducky
Huono puolustus + virheitä, virheitä, virheitä ja vielä lisää virheitä= 4-1 häviö juuteille.

Pelin alku muistutti pelottavan paljon ottelua USA'a vastaan, ja tuli sellainen "Ei voi olla totta O.o"-fiilinki. Suomen puolustuspeli on surkeaa, kuin... http://hfboards.com/images/smilies/facepalm.gif 2. ketju pelasi hyvin, mitään muuta positiivista en nähnyt ottelussa. Mutta respat sille suomalaisfanille joka huusi jotain Jaloselle. Pakkovoitto tosiaankin on Suomella edessä, muuten odottaa samanlainen kohtalo, kuin Slovakialle jokunen vuosi sitten.

Ei tässä muuta, lähdenkin tästä Tanskaan tai Valko-Venäjälle.
djlordi
Olisi kyllä saanut eilen Slovakia voittaa Venäjän. Venäjä johti 2-1, mutta 3-1 meni tyhjään maaliin. Aivan loistava 3. erä Slovakialta. Tänään sitten Suomi - Saksa. Suomella pakkovoitto edessä, ja eiköhän se voitto tule.
akuankka1313
Ei kyllä tule voittoa, luulen ma. Suomelle on aina langetettu ennakkosuosikin viitta, mutta usein on tultu kotomaahan ei-niin-hyvin tuloksin, ja luulenpa, että tänä vuonna tuo saaga saisi jatkoa.
wierii2
Ei Saksa-voitto merkitse edes kovin paljoa. Saksa pöllyyttää lohkon vikassa ottelussa Tanskan, Jenkit nakuttaa suunnilleen 5-0 numerot Suomea vastaan. Sitten katsotaan talukooa, niin kaikilla paitsi Tanskalla on Suomea enemmän pisteitä. Tanska ja Suomi taspisteissä -> Tanska jatkoon, koska voitti keskenäisen peli.

Paras juttu tuossa olisi se, että luultavasti Jalonen saisi vihdoin ja viimein kenkää Suomen peräsimestä.
akkaridekkari
No tjaah. Kymmenen vuoden sisällä Saksaa vastaan ollaan MM-kisoissa pelattu muutama kerta, eikä kertaakaan olla lähdetty tappio niskassa kotiin. Tuorein muisto on kahden vuoden takainen selkeä 5-1-murskaus.
Mutta mikään ei ole selvää, eihän Suomi ollut ikinä Tanskallekaan hävinnyt. Huomenna ollaan lähestulkoon pakkovoiton edessä.

Jos sakemannit sattuisivat viemään Suomelta täydet kolme pistettä, Suomen on vain toivottava että Tanska voittaa Yhdysvallat. Tällöin kaikki jäisi Suomen ja Yhdysvaltain keskiviikkona käytävän kamppailun varaan.
Mutta vaikka Suomi murskaisikin Saksan, jännitys jatkuu varmuudella keskiviikkoon asti.

Kun otetaan vielä huomioon, että kun jatkolohkossa otetaan huomioon myös alkulohkojen pisteet, olisi Suomen puolivälieriin päästäkseen varsin hyvä hoidella kummatkin kaksi seuraavaa peliä... muuten voi käydä niin että euro lähtee Vankalle Kokkolaan.

Tänään ei saa tulla niitä karmeita mokia, joita lauantaina sattui. Kiekot karkailivat eivätkä pysyneet lavassa, ja Tanska sai hyviä maalipaikkoja.
Nyt täytyy pitää pää kylmänä, olla huolellinen ja ottaa tappomeininki heti pelin alkuun. Vehasen valinta maalille oli hiukan outo, kun otetaan huomioon pelin merkittävyys. Tämähän on tärkeä peli jopa Jalosen uran kannalta, eikö silloin kannattaisi pistää kaikki peliin? Ja Rinnehän se on maalivahdeista paras, nähdäkseni.

// Miten niin USA murskaisi Suomen? Ei todellakaan murskaa sillä pelillä mitä se pelasi Saksaa vastaan. Olympialaisia ei kannata katsoa, sillä silloin Jenkeillä oli kentällä ihan eri meininki.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26