Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Offtopic-topic III

(643 viestiä)
kirja
Ehkä nopanheittoon perustuvat jotkin Käärmeet ja tikapuut tms. pelit, mutta pelit kuten Menolippu tai Carcassone eivät edes sisällä noppia. En itse ole koskaan pitänyt peleistä, joissa tuuri ratkaisee. Pelisi kuuluu tuohon luokkaan. Esimerkiksi Menolippu on todella suosittu peli kansainvälisestikin eikä se perustu millään tavalla tuuriin, koska siinä voi taktikoida paljon, sillä siinä ei ole noppaa ja tuurin sijasta voi valita toisen vaihtoehdon. Taktiikkapelit, kuten Menolippu, ovat mielestäni paras lautapelikategoria. Sama pätee myös internetpeleihin tms. (mukaanlukien myös juonittelupelit, tekemäsi pelit jne.).

~kirja
wierii2
Lainaus käyttäjältä: kirjaHiihtopukua en ole vielä päässyt kokeilemaan, koska täällä on pelkkä latupohja.
~kirja

Vasta latupohja? Helsingissä on jo ihan hyvä latu... :)
_wonderlust_
Lainaus käyttäjältä: kirjaEn itse ole koskaan pitänyt peleistä, joissa tuuri ratkaisee.
Mun mielestä ne on mukavia, nimittäin huonon menestyksensä voi perustella surkealla tuurilla, kipeytyneellä nopanheittokädellä, epätasaisella pelialustalla.. Jos ei pärjää taktikointipelissä, on vain tyhmä, epälooginen tai muuten kapasiteetiltaan vajaa. Ei niin kivaa. Lisäksi tuuripelit (tosin osittain hyvällä mäihällä ja taidolla voitettavat pelit ovat parhaita) on pakko ottaa vähemmän vakavasti, joka usein lisää peli-iloa. Ehkä kilpailuviettini on keskivertoa matalampi, mutten voi sietää ihmisiä, jotka ottavat pienekin pelin täysverisenä kamppailuna elämästä ja kuolemasta.

Omia suosikkilautapelejäni ovat mm. Alias ja Pictionary. Aliaksenhan toki kaikki tietävät, siinä pari on saatava arvaamaan haluttu sana selittämällä se. Pictionaryssa homma toimii piirtämällä.:D Olen siskoni kanssa näissä voittamaton tiimi, aivomme ovat samalla tavalla kieroutuneet, joten meitä vastaan on suhteellisen haastavaa pelata.

Lainaus käyttäjältä: wierii2-Uusi känny (Nokia 6600i)
Iih, samixii! Kai sullakin on se tyylikäs musta?:D
Nuno
En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut tänne. Laitan nyt lahjani tähän:

Harry Potter ja puoliverinen prinssi dvd
Twilight houkutus dvd
Hannah Montana The movie
Anna Abreun uusin levy
Britney Spearssin levy ("born to make you happy" on niin ihana laulu, nytkin kuuntelen sitä koko ajan<3)
Jonas Brothers juliste (niin ihana juliste <3)
Aamunkoi kirja +ilmainen t-paita, joka tuli siinä mukana
Tuossa oli ne kalleimmat, sitten oli vielä: Hajuvesi (tuoksuu niin ihanalle :) )Jouluinen muki, Huppari, Sukkia, Karkkeja.

Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Omia suosikkilautapelejäni ovat mm. Alias ja Pictionary. Aliaksenhan toki kaikki tietävät, siinä pari on saatava arvaamaan haluttu sana selittämällä se.
Itse en tykkää melkein yhtään Aliaksesta, vaikka vähän aikaa sitten en ollut pelannut sitä yhtään niin silti olin ihan varma etten tykkää siitä. Muutama päivä sitten kaverit puhuivat minut ympäri sitä pelaamaan. Oli pakko suostua kun suostuttelivat 10 minuuttia puhelimessa. Ja oikeassa olin, eli en tykännyt siitä paljonkaan. :D
wierii2
Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Lainaus käyttäjältä: wierii2-Uusi känny (Nokia 6600i)
Iih, samixii! Kai sullakin on se tyylikäs musta?:D

Ei, vaan se tylsä harmaa. :D Siinä on teräskuoret. ;)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Bisnesmaailmassa tuurilla on iso merkitys.
No jaa, eihän hyvästä tuurista haittaakaan ole, mutta harva bisnesmaailman todellinen taitaja on tuurilla omaisuuttaan kasannut...
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: TokeLainaus käyttäjältä: DJ RelaKun kerta muutkin laittaa niin kai minäkin voin laittaa saamiani lahjoja.

- Karhukopla huppari (176- 761)

Mistä tuollaisen voi ostaa? Meinaan kuulostaa aika kiinnostavalta. ;D

Kysypä Stan Saanilalta, häneltäkin kun tuollainen löytyy.. ;)
Ankka313
Nyt kun noista lautapeleistä on näköjään ollut puhetta, niin pakko sanoa tähän väliin, että ehdoton lautapelien kuningas on shakki.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: kirjaEhkä nopanheittoon perustuvat jotkin Käärmeet ja tikapuut tms. pelit, mutta pelit kuten Menolippu tai Carcassone eivät edes sisällä noppia. En itse ole koskaan pitänyt peleistä, joissa tuuri ratkaisee. Pelisi kuuluu tuohon luokkaan. Esimerkiksi Menolippu on todella suosittu peli kansainvälisestikin eikä se perustu millään tavalla tuuriin, koska siinä voi taktikoida paljon, sillä siinä ei ole noppaa ja tuurin sijasta voi valita toisen vaihtoehdon. Taktiikkapelit, kuten Menolippu, ovat mielestäni paras lautapelikategoria. Sama pätee myös internetpeleihin tms. (mukaanlukien myös juonittelupelit, tekemäsi pelit jne.).
Nyt puhuu kirja asiaa..
Nopat yms. ovat tuuria, eli pidän peleistä joissa ei ole noppia. Esimerkiksi mainitsemasi Menolippu on loistava peli, ja Carcassonekin ihan hyvä (vaikkei aivan suosikkejani). Myös korttipelit ovat loistavia. Myynti/bisnespeli Bohnanza, jossa pelaajat viljelevät ja kauppaavat papuja toisilleen on loistava, sekä Dominion, korttipeli, jossa on erilaisia toimintakortteja.

Siinä pari lemppariani. Tosiaan, Salwer, aika tuuripeliltä tuo sinun bisnespeli vaikuttaa...

//Lisäystä: Pientä tuuria on hauska olla jokaisessa pelissä, perjaatteessa joku Shakki on ainoa peli, jossa ei ole yhtään tuuria. Mutta ei liikaa. Noissa korttipeleissä on sopivasti tuuria siinä, mitä kortteja pakasta tulee, samoin menolipussa. :)
Eltharion
Juu, tuuripelit eivät niitä minunkaan suuria suosikkeja ole. Juurikin esimerkiksi mainittu Menolippu on aivan loistava, mutta haluaisin nostaa esiin myös esim. Warhammerin plus muut miniatyyripelit (tiedän, hehkutan liikaa :)) sillä niissä toki heitetään noppaa, mutta taktiikalla on mielestäni paljon suurempi merkitys ja pitää tietää omiensa (ja hyvä on jos vihollistenkin) heikkoudet ja vahvuudet. Taktikointi alkaa jo ennen peliä kun valitaan omat joukot joka antaa pelata yhä vahvemmin omanlaisellaan taktiikalla. Suosittelen tutustumaan, jos vähänkään kiinnostaa :p
Donald-91
Niin, hyvää ehtoota tännekkin! olen ollut Lapissa joulua viettämässä, joten en ole kerennyt täällä kirjoittelemaan vähään aikaan. Mutta kun tuossa on ollut joululahjoista puhetta, niin minäkin voisin mainita kolme kärkipään lahjaa. niit5ä ovat paremmuusjärjestyksessään nämä:
1. Aleksander Rybakin Fairytale -CD-levy
2. Valloittaja-romaani
3. Bengalin tiikeri DVD-videovihkonen
Lisäksi sain paljon muutakin, jota en tässä ala kuitenkaan paljastamaan.

Mutta asiasta toiseen. Keksin tässä Ankkis-nimestä Sudenpentujen arvonimityylisen selityksen. Ja tässä se tulee, olkaapa niin hyvät:
A.N.K.K.I.S.*
* = Ankka-asioista Näyttävästi Kiinnostuneiden Kivojen Ihmisten Sivusto.
Aku Baba
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Mistä tuon Formula 1 2009-kirjan saa? Haluaa sellaisen!
Ainakin Alfamerin sivuilta voi tilata. Muuten hyvä kirja, mutta siinä selitetään koko ajan kuinka kaikki ovat schumia parempia kaikessa ja kuinka Senna on suurin.
Ankkaristi
Vai joululahjoja pitäisi tänne ilmoitella.
-Playstation 3 (250 GB muisti, mä leijun, tiedän).
-Carl Barksin joulu 1&2 (+kotelo, of course).
-Rubikin kuutio (harmi vain, sain tämän jo edellisenä jouluna).
-50€ Stockmannin lahjakortti.
-Ohjattava minihelikopteri (vai miksi me nyt sitä arkikielessä kutsumme ;D ).
-College-paita.

Siinähän ne taisivatkin olla. Ps3 oli näistä tärkein, mutta mikä harmi, sen tullessa se ei toiminutkaan ja pelikone on tällä hetkellä Gigantissa tarkasteltavana, jonka jälkeen se siirtyy kunnon huoltoon. Barksin joulukirjat olivat myös todella kivoja ja olenkin kohta lukenut ne (vaihdoin jopa allekirjoitukseni yhden tarinan puhekuplaan).

Tuli nämä hieman myöhässä, kun en tiennyt mitä saan Keuruun isovanhemmiltani lahjaksi ennen siellä käyntiä...
Mirkku
Minä pidän eniten sellaisista lautapeleistä, joissa tuuri ei ole rarkaisevassa asemassa, vaan tärkeimpänä on esim. fiksut ratkaisut. Suosikkipelini on ehkä Rappa Kalja, jota on erittäin hauska pelata mukavassa, humoristisessa porukassa. Pidän myös Scrabblesta, Genialista ja Ubongosta. Nuo Wondyn mainitsemat Alias ja Pictionary ovat ihan hauskoja pelejä, mutta itse olen väsynyt niihin aika nopeasti.

Lainaus:Ja hyvää syntympäivää (ja joulua) Mirkulle!
Myöhäinen kiitos.
Aku Vankka
No jes. On tässäkin meillä talvi. Eilen oli vielä -20 astetta pakkasta ja nyt yhtäkkiä +1 ja taitaa jopa sataa vettä ulkona.. (ja jos ei nyt sada, niin kohta kyllä alkaa satamaan) ei jumankauta :P

Lautapeleistä olen samaa mieltä monen muun kanssa - pelit joissa tuuri ratkaisee suurimmalta osin (tai jopa kokonaan) ovat rasittavia, mutta sellaiset pelit, joissa tuuria tarvitaan, mutta ratkaisevassa osassa on fiksut siirrot ja päätökset yms. ovat useimmat mainioita.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43