Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Offtopic-topic III

(643 viestiä)
akkaridekkari
Olen pelannut melko paljon lautapelejä, ja pidän strategia- ja seurapeleistä. Tuuria saa olla vähän mukana, muttei liikaa. Tärkeää on myös, että pelaajat joutuvat toimimaan toistensa kanssa mahdollisimman paljon, eivätkä vain pelaa omaa peliään.

Aiemmin mainitut Menolippu ja Carcassonne ovat hyviä ja hauskoja pelejä (omistan molemmat), mutta toki niissäkin on mukana tuuria, ja Carcassonnessa jopa mielestäni liikaaa. Siinä nostetaan täysin sattumanvaraisesti kortteja, ja haluamaansa yksilöä ei välttämättä saa koko pelin aikana. Lisäksi pelissä on hyvin mahdollista tulla pelipöydälle paikka, johon mitäkään korttia ei saa laitettua. Aiemmin peliä paljon pelanneet yleensä osaavat välttää tätä ongelmaa, mutta uudet pelaajat eivät tiedä, minkälaisia erilaisia kortteja pakassa on, joten heillä on pieni altavastaajan asema.
Menolipussa on vähemmän tuuria (vaikka siinäkin nostetaan reitti- ja vaunukortteja, joten tuuriton peli ei ole kyseessä), ja aikanaan se oli minustakin loistava. Nyttemmin kuitenkin olen itse lopen kyllästynyt siihen kymmenien pelikertojen jälkeen.

Kreach mainitsi pari aivan loistavaa peliä. Bohnanza todellakin on mahtava! Siinä yhdistyvät mahtavalla tavalla seurallisuus, kun pelaajat tekevät kauppaa toistensa kanssa, mutta mukana on myös tiettyä päättelyä ja strategiaa papupeltoja suunnitellessa, hyvä pelaaja voi käyttää muistiaankin hyödyksi (ja jonkin verran tuuriakin on toki mukana (mutta ei liikaa), kun papukortteja nostetaan).
Myös toinen Uwe Rosenbergin vähemmän tunnettu peli Mamma Mia! vaikuttaa hyvältä, mutta en ole vielä päässyt kokeilemaan käytännössä. Se on kuulemani perusteella vähän samantyyppinen kuin Bohnanza, mutta siinä pelataan pizza-aineksilla ja säännötkin ovat jonkin verran erilaiset.
Dominionia olen pelannut kerran, ja sekin oli kyllä melko mielenkiintoinen.

Myös melko uusi peli Pandemia on hyvä. Siinä pelaajat yrittävät yhdessä kaataa pandemian, ja joko pelaajat voittavat yhdessä, tai sitten he häviävät yhdessä. Lautapeleissä tuo on melko harvinaista. Tosin pelkona on, että peli alkaa kyllästyttää, sillä se toistaa jonkin verran itseään joka pelissä.

Toki Pictionary (joka myös nimellä Piirrä ja arvaa tunnetaan), sekä Alias ovat mukavia pelejä. Ne tosin menevät vähän eri kategoriaan peleissä, ovathan ne pikemminkin leppoisia seurapelejä. Ne sopivat hetkeen, jolloin paikalla on enemmänkin pelaajia, neljä on mielestäni ehdoton minimi.
Myös sanapelejä rakastan. Scrabble on ihan hyvä, ja Boggle on ehdoton ykkönen. Bogglessa tarkoitus on etsiä sekalaisessa järjestyksessä olevien kirjaimien jokosta sanoja esim. kulmittain, väärinpäin, tai vaaka- tai pystysuoraan. Käytännössä kyseessä on eräänlainen ristikonratkaisupeli, paitsi että se syntyy vain kirjainnoppia sekoittamalla, ja että suuntaa saa myös vaihtaa sanan aikana.

Jep, täälläkin mittari näyttää nollaa, ja ulkona sataa jonkinlaista lumen ja rännän välimaastoa. Että kiva. Mut koko loppuviikoksi on kai luvattu ihan koviakin pakkasia (yli 15 astetta).
kirja
Toissapäivänä avasin hiihtokauteni. Surkea voitelu, vanhat sukset, ei latuja. Viisi kilometriä lipsuvilla suksilla ja puolisen tuntia kului. Eilen käväistiin suksiostoksilla, ja tänään olisi tarkoitus hiihtää sitten kunnolla. Hiihto on parasta talvisuunnistustreeniä.

Mahtaako Oscareita tulla tänä vuonna oikeassa ajassa? Vuodenvaihdehan se on virallisesti ollut, epävirallisesti helmikuu. :D

Bomber: Ankkiksen historiikki II?

~kirja
squid
Oscarit pidetään aina ajallaan. Oikea aika vaan riippuu hyvin pitkälti miten July jaksaa/haluaa/viitsii. Mahdollista on että Oscarit tuossa alkuvuoden aikana pidetään.
Imfromfinland08
Huomenna olisi tarkoitus mennä hiihtämään, ensimmäisen kerran tänä talvena. Lunta täällä nyt on siihen malliin, että hiihtokelit ovat mitä mainioimmat. En mä nyt mikään hiihtäjä ole, mutta se on yksi niistä harvoista talvilajeista, joista mä edes jonkun verran tykkään. :)

Mä tuskin (ainakaan vielä näillä ansioilla) saisin mitään oscareita, eli siinä mielessä on sama milloin oscar-gaala järjestetään (toki jos jotain tunnustusta saisin, muttaisin mieleni ;D ), mutta toki oscarit ovat Ankkikselle tärkeä asia, enkä kuitenkaan niitä missään tapauksessa aio vähätellä.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: kirjaBomber: Ankkiksen historiikki II?
Mihinkäs sitä nyt tarvitaan? Ei tuon ensimmäisen jälkeen ole mitään merkittävää tapahtunut.
kirja
Edelliseen kerättiin ainakin aktiivien rekisteröitymispäivät. Heitä on tullut lisää. Onhan foorumillamme tapahtunut paljon, esimerkkinä Julyn ylläpitäjyys ja yksi Oscar-gaala. Ankkalinnake-blogistakaan ei ole mitään. (Ei kyllä historiikissa ollut mitään Ankkalinnakkeestakaan.)

Päivityksiä, päivityksiä vain. :)

~kirja
hjhh
Lainaus käyttäjältä: kirjaAnkkalinnake-blogistakaan ei ole mitään. (Ei kyllä historiikissa ollut mitään Ankkalinnakkeestakaan.)
~kirja

Ei kai ankkiksen historiikkiin tartte sentään muiden sivujen juttuja änkeä?
kirja
Ei tarvitsekaan, siksi se suluissa oleva. Mainitsin sen vain, kun väitettiin, että tällä ei ole tapahtunut mitään.

***

Sunnuntai: Vanhat sukset, lipsumista, surkea voitelu, ei latuja, 3 km
Maanantai: Uudet sukset kaupasta, 200 €, uudet ladut
Tiistai: Uudet sukset, lipsumista, surkea voitelu, hyvät ladut, 5 km
Keskiviikko: Välttävä voitelu, huono keli, välttävät ladut, 5 km

Hiihtokausi avattu.

~kirja
Aku Vankka
Se on nyt sitten 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen viimeinen päivä. About kolmentoista tunnin päästähän ei siis vaihdu pelkästään vuosi vaan myös vuosikymmen. Saa nähdä, kuinka hyvin täällä ne ilotulitukset sitten oikein näkyy, kun on illaksi lumisadetta luvattu.. muutenkin kun on pilvistä, niin ei näy niin hyvin kuin selkeällä ilmalla. Onneksi ei kuitenkaan liian kylmää ole luvattu.
Mattiii
Jahas, vuoden viimeistä päivää viedään. Aamulla olinkin tuossa vähän kolaamassa ja on muuten aika rapsakka keli täällä päin. -13 pakkasen puolella ja on suht koht poutaista, vähän aurinkokin paistaa. Toivottavasti sää pysyy tällaisena iltaan saakka, jotta ilotulitukset näkyvät hyvin. Saas nähdä, että kuinka kauan joutuu tuolla ulkona oleskella, kun on tuota ammuttavaa taivaalle rutkasti ja kahteen mennessä pitäis kaikki saada taivaalle. :D

Vaarin ja Wondyn uudenvuoden kuvia odotellessa... ;D
Vaari
Lainaus käyttäjältä: MattiiiVaarin ja Wondyn uudenvuoden kuvia odotellessa... ;DVoijei, ajattelin jo porukan unohtaneen ne! Viimeyönä piti laittaa esille, mutta kuinka ollakaan skanneri oli (ja on edelleen) jossain ihan muualla kuin tässä käsilläni. Yritän saada jotakin järkättyä iltaan mennessä, mutten lupaa mitään. Onnittelut kuitenkin etukäteen Mattiiille 19 ikävuoden johdosta, uusi vuosi, jälleen vuoden vanhempi. :D
Aku Vankka
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1845821

Että semmoista tänään. Joku ulkomaalainen (ainakin nimen perusteella) mies ampui neljä ihmistä Espoossa Sellon kauppakeskuksen Prismassa tänään aamupäivällä. Leppävaaran asema suljettu junaliikenteeltä ja kauppakeskus evakuoitu. Semmoista siis tänään.
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankkahttp://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1845821

Että semmoista tänään. Joku ulkomaalainen (ainakin nimen perusteella) mies ampui neljä ihmistä Espoossa Sellon kauppakeskuksen Prismassa tänään aamupäivällä. Leppävaaran asema suljettu junaliikenteeltä ja kauppakeskus evakuoitu. Semmoista siis tänään.

Joo. Iffe asuu noin 5 kilometrin päässä Sellosta. Eilen vielä suunnittelimme, että menisimme ostoksille Selloon tänään aamupäivällä, mutta menimme kuitenkin eilen pariin urheiluliikkeeseen täällä Espoossa, emmekä Selloon tänään, onneksi. :)
Aku Vankka
Kävi melkoisen hyvä tuuri :D Olisi voinut muuten käydä huonosti.
kirja
Tietenkin olisi voinut käydä huonosti, mutta kuinkakohan monta prosenttia siellä tänään käyneistä kuoli? Todennäköisempää olisi ollut selviytyminen täydellisesti.

~kirja
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43