Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Offtopic-topic III

(643 viestiä)
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Edellä on taas hyvä esimerkki siitä, mitä on hyvä keskustelu. Mielipiteitä osataan esittää ja viestejä on mielenkiintoista lukea. Tällaista sen pitäisi olla myös eräällä nimeltä mainitsemattomalla sivustolla. Mutta nykyään(kin) se on kuitenkin siitä vielä kaukana.
Kyllä me sen tiedämme. :)

Täällä on nyt tullut talvi ( :-O ) ainakin siltä vaikuttaisi. Eilen satoi lunta lisää, ja vielä yölläkin satoi, ja itseaiassa tälläkin hetkellä. Toki on mukavaa että jouluksi näyttäisi sitä lunta nyt tulevan.

Lainaus:Meilläkin on huomenna (illalla) joulujuhla, mutta siitä huolimatta pitää aamulla mennä kouluun 9:00 - 12:30. Aluksi on pari lv:n tuntia koko koululla ja sitten joulukirkko :P
Hah! Meillä on joulujuhla nyt aamupäivällä, joten ei onneksi tarvitse illalla vaivautua koululle. :D

Joo, ja palneetatkin mä osaan luetella järjestyksessä kyllä ilman mitään ongelmia.
Aku Vankka
Aamupäivällä joulujuhla? Kuulostaa jotenkin omituiselta, meillä kun on aina ollut illalla ja tulee varmasti aina olemaankin.

Ja planeetoista sen verran, että nämähän tosiaankin opeteltiin jo päiväkodissa ja olen ne siitä asti ulkoa muistanut ilman mitään propleemia. Ihmettelen kyllä todellakin niitä ihmisiä, jotka eivät viimeistään yläasteelle mennessä osaa näitä (kuten esimerkiksi yksi rinnakkaisluokaltamme.)
Mac Ducky
Minunkin mielestä maantieto on yksi parhaimpia kouluaineita. Tähän välitodistukseen, tosin en saanut numeroa siitä, koska maantiedon kurssi alkoi vasta joulukuun alussa. Ja kyllähän meikäläiseltäkin luonnistuu, kaikkien maailman maiden luettelu. Tosin joitakin Oseanian minivaltioita en muista.

Ja, kun Vaari nyt puhui oman valtion "tekemisestä", niin pitihän meidänkin luoda viime vuoden puolella oma valtio. Jos oikein muistan niin oman valtioni nimi oli Kekkoslovakia. Saari muistutti tietenkin erityisen paljon Kekkosen päätä, enkä kyllä viitsi edes kertoa mitä lipussa oli. ;D

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaAamupäivällä joulujuhla? Kuulostaa jotenkin omituiselta, meillä kun on aina ollut illalla ja tulee varmasti aina olemaankin. Meillä on aina ollut yläasteella joulujuhla klo 8.00 aamulla. Ala-asteella taisi olla aika usein illalla, joskus kuuden tai seitsemän aikoihin.

Tuli nyt saatua ensimmäiset joululahjat. Kummit antoivat parit Akut, joukossa taisi olla Roope-sedän Aarrearkkua ja pari Jumboa.
Vaari
Lainaus käyttäjältä: Imfromfinland08Lainaus käyttäjältä: Donald-91Edellä on taas hyvä esimerkki siitä, mitä on hyvä keskustelu. Mielipiteitä osataan esittää ja viestejä on mielenkiintoista lukea. Tällaista sen pitäisi olla myös eräällä nimeltä mainitsemattomalla sivustolla. Mutta nykyään(kin) se on kuitenkin siitä vielä kaukana.
Kyllä me sen tiedämme. :)
Jotenkin epäilen tätä kun katselen joidenkin viestien pituutta ja asiasisältöä... :) Jostain syystä nekin silti vaikuttavat vielä järkevältä keskustelulta sillä "siellä toisaalla" tätä tapahtuu joka sekunti. En tiedä, mutta meillä vanhemmilla on jokin pakkomielle kirjoittaa siellä vähintään tuhannen merkin viesti ja sitä lyhyemmät leimataan automaattisesti spämmiksi. Täällä on toisin, lyhyestä virsi kaunis sillä ei tarvitse näyttää esimerkkiä muille, muutenhan lyhyt ja ytimekäskin viesti riittäisi sielläkin.

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaJa planeetoista sen verran, että nämähän tosiaankin opeteltiin jo päiväkodissa ja olen ne siitä asti ulkoa muistanut ilman mitään propleemia. Ihmettelen kyllä todellakin niitä ihmisiä, jotka eivät viimeistään yläasteelle mennessä osaa näitä (kuten esimerkiksi yksi rinnakkaisluokaltamme.)Äläs sano, meiltä löytyy ammattikorkeastakin opiskelijoita ketkä eivät osanneet edes isoja alkukirjaimia tai pisteitä vaikka tulivat lukiosta. :P Tämä amispoika aloitti äikän vasta asiantuntijaviestinnässä kun suurin osa vietti alkusyksyn palikkakurssilla. Näin ollen luulen että tähtitiede olisi silkkaa sianhepreaa näille älyköille. ;D

Lainaus käyttäjältä: Mac DuckyJa, kun Vaari nyt puhui oman valtion "tekemisestä", niin pitihän meidänkin luoda viime vuoden puolella oma valtio. Jos oikein muistan niin oman valtioni nimi oli Kekkoslovakia. Saari muistutti tietenkin erityisen paljon Kekkosen päätä, enkä kyllä viitsi edes kertoa mitä lipussa oli. ;DKekkoslovakia. :D Lipun suunnittelu olikin hauskaa, tietysti siinä piti esiintyä ananas. Kenties älyttömin oli valuutta, ananasrenkaat. Näin ollen kaikki saarelaiset viljelijät olivat maailman rikkainta sakkia - tosin vain kotimaassaan. Mainittakoon vielä että kaupunkisuunnittelukin oli hauskaa, tein jopa matkaesitteen merkittävimmistä kohteista. Yksi oli saaren sisäosassa keskellä ei-mitään sijaitseva kasinokaupunki Las Anas. :)
Mattiii
Kyllä harvinaisen huonosti aamu lähtenyt käyntiin. Motivaatio koulussa on alle absoluuttisen nollapisteen, väsyttää, ei huvita koulunkäynti. Ja pitäisi jaksaa vielä kökkiä kolmeen koulussa. Tämä hyppärikin vain pidentää päivää, olisi kaikki tunnit vaan peräkkäin niin pääsisin joulun viettoon jo puoli kahdelta.

Mitä ihmeen listoja täällä yritetään muistaa? Itselläkin on nuo valtiot ja pääkaupungit maailmalta suhtkoht hyvässä muistissa, samoin liput. Toki kiinnostavat asiat jää aina helpoiten päähän ja muistamistakin voi tarvittaessa treenata. Voisi ihan mielenkiinnosta opetella ulkoa nuo eri lintulajien latinankieliset nimet. Joitakin jo osaan, näin harrastajana on tullut lintukirjaa selailtua aika paljon.
July
Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_--- edellisessä jaksossa oli solu ja perinnöllisyys. Parasta siinä kurssissa oli risteytyskaavioiden tekeminen, en enää ihmettele yhtään, miksi olen vaaleahiuksinen.:D Koulussa siis oppiikin jotain hyödyllistä.
Uaaah! Viimeinkin joku, joka tajuaa perinnöllisyysbilsaintoiluni!! :D Ne tietämättömät houkat, jotka eivät ole (vielä) saaneet kiinni perinnöllisyysbilsasta, aina kummastelevat mun risteytyskaavio- ja alleeli-intoiluani, soluhysteriaa ja iik!
Tämä into on vielä kasvanut entisestään sen jälkeen kun aloin lukemaan pääsykokeita varten ihmisbilsaa/-kemiaa/-fysiikkaa.. Solun kalvojännite <3 ionikanavat <3 aktiopotentiaali <3 Pitääpä etsiä mokoma kirja kirjastosta taas ensi kevään pääsykoettelemuksia varten... Tai josko sitä lähtisi yliopistoon. Hoo. Bilsaa opiskelemaan! Iskä olisi ihan kikseissä! :D

Mitä mantsan osaamiseeni tulee, en osaa tai tule koskaan osaamaan kaikkia maailman pääkaupunkeja. Kuitenkin sain lukion mantsasta keskiarvoksi kauniin kympin ilman fibaa puoleen tai toiseen. Ala- tai yläasteella mantsa ei olisi voinut kiinnostaa minua vähempää, mutta lukioon siirtyessäni aiheet muuttuivat radikaalisti opettajan ohella. Mannerlaatat, El Niño-ilmiö, Golfvirta, coriolis-ilmiö, ilmastonmuutos, sääilmiöt... Kaikki edelleen keskustelua ja nenäverenvuotoa aiheuttavia puheenaiheita (kyllä, pistän itseni aina täysillä likoon, jos jokin asia kiinnostaa... Nimim. Lentolippujen hintojen kanssa viimeiset neljä päivää kikkaillut).
Vaari
Lainaus käyttäjältä: JulyNe tietämättömät houkat, jotka eivät ole (vielä) saaneet kiinni perinnöllisyysbilsasta, aina kummastelevat mun risteytyskaavio- ja alleeli-intoiluani, soluhysteriaa ja iik!
Tämä into on vielä kasvanut entisestään sen jälkeen kun aloin lukemaan pääsykokeita varten ihmisbilsaa/-kemiaa/-fysiikkaa.. Solun kalvojännite <3 ionikanavat <3 aktiopotentiaali <3
Hah, kieltämättä bilsakin meni "ihan hyvin", kymppi peruskoulun päättötokariin, mutta aiheet olivat varsin usein niin mielenkiinnottomia ettei tylsemmästä väliä. Ihmisen biologiaan päästessä homma oli jo jotain, mutta muistutti ehkä hieman fysiikkaa. ;D En ymmärrä, miksi kaikki ne inhoamani aineet sujuivat kuten tämä ja äikkä? :D

Lainaus käyttäjältä: JulyAla- tai yläasteella mantsa ei olisi voinut kiinnostaa minua vähempää, mutta lukioon siirtyessäni aiheet muuttuivat radikaalisti opettajan ohella. Mannerlaatat, El Niño-ilmiö, Golfvirta, coriolis-ilmiö, ilmastonmuutos, sääilmiöt... Kaikki edelleen keskustelua ja nenäverenvuotoa aiheuttavia puheenaiheita (kyllä, pistän itseni aina täysillä likoon, jos jokin asia kiinnostaa... Nimim. Lentolippujen hintojen kanssa viimeiset neljä päivää kikkaillut).Oikeastaan mannerlaatat ja golfvirta käytiin jo alakoulussa ja yläasteella näihin perehdyttiin tarkemmin. En sitten tiedä, mutta minusta ne olivat ihan perusasioita joten miksi niitä vasta lukiossa käsiteltäisiin? Maantieto vain oli muutenkin mielenkiintoisempi aine kuin biologia, ei minua liiemmälti kiinnostanut jonkin kukkasen atomitason rakenne vaan mieluummin syvennyn sademetsiin kokonaisuutena tai sitten juuri niihin mannerlaattoihin sekä El Niño-ilmiöihin.
July
Lainaus käyttäjältä: Vaari]Oikeastaan mannerlaatat ja golfvirta käytiin jo alakoulussa ja yläasteella näihin perehdyttiin tarkemmin. En sitten tiedä, mutta minusta ne olivat ihan perusasioita joten miksi niitä vasta lukiossa käsiteltäisiin?
Et selvästi ole käynyt Jallen "Kaikki kuolee"-kurssia.
Vaari
Lainaus käyttäjältä: JulyEt selvästi ole käynyt Jallen "Kaikki kuolee"-kurssia.En, mutta Pätevä piti melkoiset saarnat asiasta. :D Tietysti lukio syventää vieläkin enemmän, mutta ei niitä mielenkiintoisia aihealueita mielestäni peruskoulun mantustakaan puuttunut. Mistä kukin tykkää, johan se on tullut huomattua. :D
kirja
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaKakkosen potenssit ovat monta kertaa helpompia, niitä olen laskenut päässä kolmanteenkymmenenteenneljänteen potenssiin saakka.
Eihän se vielä kovin paljoa ole. :)

Tänä vuonna minut haastettiin opettelemaan sata ensimmäistä piin desimaalia. Onnistuin, opettellen noin 150 kappaletta. =) Oli niin mukavaa, että olen jatkanut opettelua, kuitenkin hieman hitaammin, koska tavoite on jo saavutettu. Kannattaa kokeilla!

~kirja
Vaari
Lainaus käyttäjältä: kirjaTänä vuonna minut haastettiin opettelemaan sata ensimmäistä piin desimaalia. Onnistuin, opettellen noin 150 kappaletta. =) Oli niin mukavaa, että olen jatkanut opettelua, kuitenkin hieman hitaammin, koska tavoite on jo saavutettu. Kannattaa kokeilla!

~kirja
Tästä muistuukin mieleen eräs tapaus yläasteella. Kaveri oli tehnyt kokeen, mutta luokasta sai poistua vasta vartin kuluttua. Aikansa kuluksi tämä sitten kirjoitteli koepaperin reunaan piin likiarvon tuon sadan desimaalin tarkkuudella. Seuraavana päivänä saimme kokeet takaisin, ja opettaja piti pienen saarnan kaverille kun luuli tämän luntanneen. No, kaveri pyysikin sitten lupaa kirjoittaa saman taululle ilman apuja, ja 40. kohdalla open oli pakko perua syytteensä. :D
Salwer1st/
Meikäläiselläkin on maantieto lempiaineena, kaikki valtiot totta kai muistaa, ja pääkaupungeistakin vain muutama on vähän hakusessa. Ehdottomasti paras aine koulussa, valitettavasti tunnin vain vähän tylsiä, kun ei opi mitään itselle uutta. Ainakin läksyt on helppoja. :-P

Lainaus käyttäjältä: VaariPiirsin kartan A3:lle sekä nimesin liki kolmatta kymmentä kaupunkia ja suunnittelin tie- sekä rataverkostonkin joten kuten loogiseksi. Tämä saarivaltio oli erehdyttävästi ananaksen muotoinen ja päävientituotekin taisi olla ananas. ;D
Haa, meikäläinenkin on innokas karttojen ja ilmasta otettujen kuvien tekijä. Olen piirtänyt Paintille 3 vuotta hienoa kuvaa eräästä maasta. Saaria on viitisenkymmentä, paikkakuntia repet 20, taloja monta saataa, ellei tuhatta... Kyllä siinä on hauskaa ja koukuttavaa puhaa. Kuvalla on kokoa vaatimattomat 151 792 kt. Viime aikoina olen keskittynyt pääasiassa alueen ahtamiseen täyteen kaikkea hienoa, sillä koneeni ei oikein pysty käsittelemään isompaa kuvaa. Jos tulostaisin sen 100%-koossa, saisin varmaan 16 A3-arkkia, laskujeni mukaan. Mahdollisesti asetan joskus Ankkikseen näytille.

Ja nyt jatkamaan siivousta.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: kirjaOli niin mukavaa, että olen jatkanut opettelua, kuitenkin hieman hitaammin, koska tavoite on jo saavutettu. Kannattaa kokeilla!
Onneksi on MAOL (itse kuitenkin osaan kolmisenkymmentä ensimmäistä Piin lukua ulkoa)...
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Olen piirtänyt Paintille 3 vuotta hienoa kuvaa eräästä maasta. Saaria on viitisenkymmentä, paikkakuntia repet 20, taloja monta saataa, ellei tuhatta... Kyllä siinä on hauskaa ja koukuttavaa puhaa. .
Todella odotan tuon näkemistä. Miten paintilla muka pystyy piirtämään jotain karttaa?
Toke
Maantieto oli ala -ja yläasteella yksi lempiaineistani. Biologia oli myös ihan mukavaa, mutta kyllä maantieto oli parempi aine. Kaikki eri maihin liittyvät tehtävät olivat erittäin mukavia, avaruuskin menee samaan kategoriaan. Sen sijaan jotkin maaperän koostumukset yms. eivät oikein kiinnostaneet ja eräässä kokeessa sellainen olikin ainoa tehtävä, johon en osannut vastata. Lukiossa en ole vielä maantietoa päässyt (tai joutunut) opiskelemaan, joten noista El Niñoista minulla ei sinänsä ole hajuakaan. Tosin sivistin juuri itseäni selvittämällä, että se on joku merivirran muuttuminen Tyynellämerellä.

Matematiikka on minun heikoin aineeni, enkä millään lähtisi opiskelemaan jotain piin desimaaleja ulkoa, vaikka niitä voisi jonkin matkaa päähän tarttuakin.

Historia on ollut viitosluokasta lähtien (jolloin se siis alkoi) oma suosikkini. Lähes kaikki asiat ovat mielestäni mielenkiintoisia ja niinhän se on, että mistä on kiinnostunut, sitä muistaa ja osaa. Itse osaan esim. luetella ulkoa suomalaiset jääkärikenraalit ja heidän tehtävänsä talvi ja jatkosodassa.

Sitten seuraava kertomaan, mitä osaa ulkoa... 8-)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43