Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Offtopic-topic III

(643 viestiä)
July
Lainaus käyttäjältä: VaariKoskahan sitä kehtaisi kysyä kolmelta ravintolanpitäjäsukulaiselta lentolippuja kotimaahansa? --- Kutsuivat vaihteeksi sinne päin, mutta cashia kun ei koskaan ole moiseen, pitäisi saada hieman tukea vieraanvaraisilta isänniltä.
Rakas lapseni, älä yritä lyödä tuota ei-ole-rahaa-korttia pöytään. :D
Myönnetään, pienen sponssin pyytäminen on ihan oikeutettua (ja rakkaat vanhempani maksoivatkin puolet törkykalliista [~692e] lentolipuista Bankkariin), mutta kyllä sitä nyt aina jotenkin saa tarpeeksi rahaa kerättyä matkusteluun! Viime kesänä kävin Dublinissa viiden päivän lomalla, koko loman rahanmeno lentoliput mukaanlukien: alle 200e, mutta en silti nuukaillut varsinaisesti minkään muun kuin majoituksen (pelkkää nukkumista varten, rakkaat lapset, ei siellä hotellissa/hostellissa asuta koko lomaa!) ja lentojen (Raiski) mukavuuden suhteen, joista kummastakaan ei ole varsinaisesti mitään pahaa sanottavaa. Tuliaiset ja kaikki "omat kivat" sekä ruuat ostettiin aina fiiliksen mukaan, ei hintalappua tuijottaen.

Nytkin kahden kuukauden reissubudjetti on enemmän kuin riittävät ~500e, sillä veljeni tarjoaa minulle mielihyvin loisimispaikan ja yhden aterian päivässä. Ja jos rahojen suhteen menee tiukille, broidi tarjoaa todella kevyttä duunia raflassa ja/tai ihanan veljenpoikani lastenvahtina. Ei siis ollenkaan huono diili, jos minulta kysytään.

Jos tiedät sukulaistesi ottavan sinut mielihyvin hoiviinsa ilmaiseksi/pientä korvasta vastaan, kannattaa alkaa varaamaan lentoja nyt jo. Omien lentolippujeni hinnan suuruus johtuu vain ja ainoastaan siitä, etten varannut pilettejä yhtään aiemmin. Puoli vuotta etukäteen lentojen hinnat ovat aina halvemmat kuin myöhemmin ostettuna. Ja jos olet kesällä menossa Thaikkuihin, muista monsuunikausi. :) Lämpötila ei kärsi, eikä sadetta oikeasti ole kovinkaan paljoa, vaikka se siltä saattaisi tuntuakin monen kuukauden kuivuuden jälkeen. Monsuunikausi on virallisesti off-season, joten lippujen hinnat ja yleisesti ottaen hinnat koko Thaimaan alueella ovat alhaisemmat kuin lomaseasonin aikana. Kysele lisää vaikka yksärillä, jos tahdot (vastaus tosin saattaa tulla vasta 1.1. jälkeen). Mä olen aika hyvä näissä matkailuasioissa, vaikka itse sanonkin (jotkut sanovat että olen liian hyvä, menojalka vipattaa heti kun taskussa on pari hunttia ylimääräistä, way to go, eläkkeen kartuttaminen!). :D

Ja hikke-keskustelu voitaisiin nyt lopettaa. Tämä ei ole pyyntö.

//MUOKSIVIIKATE Voisin myös sanoa tässä ennen ihmisten mahdollista kysymysryöppyä: Mistäkö saan rahaa työttömänä ilman valtion tukia? No, Thaimaan matkaani varten suurin osa hynästä tuli ylioppilaslahjaksi. Omistan varsin pienen suvun, joten rahasummalla en hirveästi pääse ilkkumaan, mutta sain silti tarpeeksi puolta lentolippua varten.

Entä mistäkö hankin rahaa, jos en käy valmistumassa kerran kuukaudessa ylioppilaaksi? Vastaus tähän on todella yksinkertainen: jätän ostamatta ne pelit ja karkit, vaatteet ja meikit, kalliit ruuat ja leffaliput, joita keskiverto itseni ikäinen ihminen ostelee. Sen sijaan että ostaisin 20e maksavat kengät, joita en välttämättä edes tarvitsisi, mietin niitä (hyvällä tuurilla ja paikasta riippuen) jopa neljää hostelliyötä, jotka voisin viettää lämpimässä. Tai niitä kuutta raflaruokailua Thaimaassa keskellä rantaa palmujen katveessa. Ja jos materialisteiksi heittäydytään, kuudesta kymmeneen vaatekappaletta tai seitsemää keittiöveistä. Nuukailu kotimaassa on hauskaa kun osaa odottaa jotain :)
Bomber
Olen ihan samaa mieltä kuin Niketinkin. En todellakaan ole tunnollinen koulussa, läksyt teen välitunneilla, luen kokeisiin koulupäivää edeltävänä aamuna ja useimmilla tunneilla olen nukuksissa. Minulla on kuitenkin vahva perustietämys ja sen avulla nostan hyvää numeroa. Hyvänä esimerkkinä ruotsin koe, josta en ollut millään tavalla tietoinen, en ollut kerrannut yhtään mutta silti kokeesta nappasin ysin.

Hiken käsitys on mielestäni paisunut hirveästi.

//Mutta July, raapustin tätä viestiä niiin pitkään..
akkaridekkari
Ah, yli kahden viikon loma alkoi!
Itse en nyt niin hirveesti kouluun panosta, en esim. lue kokeisiin kuin vain edellisenä iltana ja läksyt teen suht usein välkällä, mutta keskiarvoksi tuli peräti 9,6 (lukuaineet 9,8). Ilmeisesti maikat antaa täällä yläasteella numeroita lähinnä kokeiden perusteella, ja ne ovat kyllä menneet hyvin... Liikasta valitettavasti kasi, joitain ysejä, sekä 12 kymppiä. Oon tyytyväinen. :D No, ei siitä sen enempää.

No, taidanpa laittaa joulutervehdykseni ankkislaisille tähän, kun joulu on jo niin lähellä. Olen piirtänyt kuvan itse, paitsi että toinen taloista ja lumiukko ovat kopioitu melko suoraan eräästä tarinasta... Hyvää Joulua! Olen myös ajatellut perustaa oman fanart -galleriani sitten ensi vuoden puolella.

Jaahas, ja nyt taidan lähteä keskustaan ostelemaan viimeisiä joululahjoja.
wierii2
Minun osalta on kaikki joululahjat ostettu jo, eli ei huolta minulla... :)

Mutta, oma keskiarvoni on niitä Ankkiksen huonoinpia, nimittäin kaikista aineista 8,3 ja lukuaineista 8,1. Läksyt teen laiskuuden vuoksi välkällä (syyslukukautena 6 läksyt tehty kotona) ja kokeisiin luen 1-3h/koe. Silti löytiin 120€ käteen kuulemma hyvin sujuneesta syyslukukaudesta. Tuo summa oli pelkkä vanhempien avustus... :D
Aku Vankka
Dekkari herranjumala, siehän olet kunnon h.. eikunsiiseimitään. Pitäs varmaan keväällä hiukan niihin kokeisiinkin lukea (ja ofc muistaa olla tunnilla aktiivisempi) niin vois sen keskiarvon joskus sinne ysiinkin nostaa. 8,7 - enkä koko vuonna lukenut ainoaankaan kokeeseen, paitsi ruotsin kokeeseen viisi sanaa tarkistin ja fysiikasta luin yhden yhteenvetosivun :P

Tjoo, ylihuomenna on jouluaatto, näin nopeasti se aika menee. Pitäis kyllä vielä käydä kaverille ostamassa jokin lahja kun kaverikin on mulle ostanut ja sitten pitäisi vielä oma huonekin siivota ja kaikkea mahdollista. Kiire kyllä tulee.
Vaari
Lainaus käyttäjältä: JulyRakas lapseni, älä yritä lyödä tuota ei-ole-rahaa-korttia pöytään. :D --- Tuliaiset ja kaikki "omat kivat" sekä ruuat ostettiin aina fiiliksen mukaan, ei hintalappua tuijottaen.Kun se menisikin noin, mutta satanen opintotukea kuussa häviää heti auton maksuihin. Ja vaikken autoa omistaisikaan, saisi tuolla menolla säästää kuukausia. En ostele mitään turhaa roinaa, koska sitä rahaa ei riitä sellaiseen. Itse asiassa ihmettelen miten selviän nytkään, sen verran näyttävät nuo menot ylittävän tulot. Seuraavaan miittiin saakin squid sitten tarjota kyydin, muuten ette välttämättä enää näe tätä miestä. :D
_wonderlust_
Lainaus käyttäjältä: JulySen sijaan että ostaisin 20e maksavat kengät, joita en välttämättä edes tarvitsisi, mietin niitä (hyvällä tuurilla ja paikasta riippuen) jopa neljää hostelliyötä, jotka voisin viettää lämpimässä.
Sen sijaan, että hinaisin itseni toiselle puolelle maapalloa saamaan vatsataudin, ajattelen niitä ihania kenkiä, jotka voin sillä parikymppisellä saada.:P Tosin tuntien viehtymykseni yli-hinnoiteltuihin kenkiin 120€ alkaa olla lähempänä totuutta. En ole koskaan tuntenut suurempaa vetoa matkustelemiseen, varsinkaan etelänmaihin (Norja kuulostaa jo joltain), mieluummin ostelen kaikenlaista kiwaa (lue: kenkiä) ylimääräisillä rahoilla. Ongelma tosin on rahanpuutteen sijaan se, että olen toiseksi pihein tuntemani henkilö heti äitini jälkeen.

Toivottavasti saisin vähän rahaa joululahjaksi, kävin nimittäin alustavasti tutkiskelemassa massavaateketjujen tarjontaa, ja siellä oli jopa ostettavaksi kelpaavia tuotteita tällä kertaa.:D Eräskin hame oli juuri sellainen kuin olen haaveillut, toivottavasti se ei ole liian lyhyt. Alennusmyyntejä odotellessa.:P

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaTjoo, ylihuomenna on jouluaatto, näin nopeasti se aika menee. Pitäis kyllä vielä käydä kaverille ostamassa jokin lahja kun kaverikin on mulle ostanut ja sitten pitäisi vielä oma huonekin siivota ja kaikkea mahdollista. Kiire kyllä tulee.
No älä, ihme kyllä olen ostanut jo lahjat, mutta muuten on läjä tekemättömiä hommia. Eivät ne kyllä tähän tyyliin etenekään, kenties pitäisi yrittää edistää niitä jotenkin sen sijaan, että vaan istun tässä.
July
Lainaus käyttäjältä: VaariSeuraavaan miittiin saakin squid sitten tarjota kyydin, muuten ette välttämättä enää näe tätä miestä. :D
:D Joopa, taitaa seuraava miitti olla kuitenkin kevät/kesämiitti. Tässä välissä luultavasti vain ylläpidon kokous, sillä minä en ainakaan ole täällä järjestämässä mitään ennen kesäkuuta (=pääsykokeiden jälkeen).

Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Sen sijaan, että hinaisin itseni toiselle puolelle maapalloa saamaan vatsataudin, --- En ole koskaan tuntenut suurempaa vetoa matkustelemiseen, varsinkaan etelänmaihin (Norja kuulostaa jo joltain) ---.
Njoo. :D Matkusteleminen on makuasia. Jotkut eivät voi elää ilman sitä (kuten allekirjoittanut) ja jotkut eivät voi sietää ajatusta matkustelemisesta. Omalla kohdallani matkustaminen on vaan aina kuulunut normaaliin elämään, enkä voisi kuvitellakaan koskaan jämähtäväni tänne Suomeen kesämökki-ihmiseksi. Ei, että arvostelisin kesämökkeilijöitä. :)

Jokainen tyylillään :P
Mac Ducky
Jaahas, minnekkäs päin Thaimaata July on menossa? Pängkökkiin vaiko jonnekkin vähän rauhallisempaan paikkaan?

Itsekkin tykkään matkustella ja käydä ulkomailla (hyvähän se on mun sanoa, kun en ikinä niitä matkoja maksa :D). Luultavasti saatan lähteä joskus keväällä tai lopputalvesta jonnekkin Aasiaan (Vietnam tai Thaimaa) tai jonnekkin tuonne Ämöriikkojen seudulle. Meksiko houkuttaisi meikäläistä ja isäpappaa, äiti taas ei oikein haluaisi mennä minnekkään, kun nyt vasta oltiin Turkissa.

// Hitto, saapa nähdä tuleeko valkoista joulua, kun mittari näyttää jo +2 ja lumikin alkaa muuttua loskaksi.
Aku Vankka
No jesh. Järjestelin tuossa ylipientä akkarihyllyäni, jossa on kaikki taskarini (jotain 110 varmaan), teemataskarit, jumbot, minitaskarit ja ylähyllyllä kovakantiset (+ ei-ankka -kirjoja, kuten Taru sormusten herrasta -kirjat ja kaikki Harry Potterit.) Ja miten kävikään? Aku Ankan juhlakirja ja pari Ankantekijät -kirjaa hyökkäsi kimppuun ja lopulta kaikki kovakantiset tuli alas juuri kun olin ne fiksuun järjestykseen saanut. Hiano homma, meni taas aikaa laittaa ne uudestaan järkkään, nyt ei ainakaan vielä ole uutta katastrofia tapahtunut :P
Lily
Kaikki lahjat hommattu, muttei paketoitu ja kortit uupuu. Pitäisi viedä serkkujen lahja isovanhemmille, ja mennä isotädille viideksi. Kaiken lisäksi olen aivan ulalla Tsekin tutkielmassani. Tarkoitus oli aloittaa kirjoittamaan tänään muistiinpanot Prahasta, mutta on niin evvk-asenne, ja mitäköhän maikkakin tuumaa, kun lähteinä on Wikipedia ja 30-luvulla painettu tietosanakirja. Ysin mantsa taitaa laskea tuntuvasti. Katsoisin niin mielummin jotain hyvää leffaa, mutta pikkusiskoni katsoo Autoja ::_______::
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaNo jesh. Järjestelin tuossa ylipientä akkarihyllyäni, jossa on kaikki taskarini (jotain 110 varmaan), teemataskarit, jumbot, minitaskarit ja ylähyllyllä kovakantiset (+ ei-ankka -kirjoja, kuten Taru sormusten herrasta -kirjat ja kaikki Harry Potterit.) Ja miten kävikään? Aku Ankan juhlakirja ja pari Ankantekijät -kirjaa hyökkäsi kimppuun ja lopulta kaikki kovakantiset tuli alas juuri kun olin ne fiksuun järjestykseen saanut. Hiano homma, meni taas aikaa laittaa ne uudestaan järkkään, nyt ei ainakaan vielä ole uutta katastrofia tapahtunut :P
Itsekin järjestelin kaikki taskarit ja lehdet joulunkunniaksi, mutta tuli tästä "kirja hyökkäyksestä" mieleen, kun n. kaksi kuukautta sitten järjestelin AA lehtiäni, (n500->) kun kaikki oli järkässä ja hienoissa pinoissa ( juu nuuka olen, kansiota en osta) niin tietenkin hylly pettää liiasta Ankkapainosta ja romahtaa lattialle. Siinä sitten järjestelee uudestaan sekasin menneitä vuosikertoja...
Ankka313
Lainaus käyttäjältä: The Aku ManLainaus käyttäjältä: Aku VankkaNo jesh. Järjestelin tuossa ylipientä akkarihyllyäni, jossa on kaikki taskarini (jotain 110 varmaan), teemataskarit, jumbot, minitaskarit ja ylähyllyllä kovakantiset (+ ei-ankka -kirjoja, kuten Taru sormusten herrasta -kirjat ja kaikki Harry Potterit.) Ja miten kävikään? Aku Ankan juhlakirja ja pari Ankantekijät -kirjaa hyökkäsi kimppuun ja lopulta kaikki kovakantiset tuli alas juuri kun olin ne fiksuun järjestykseen saanut. Hiano homma, meni taas aikaa laittaa ne uudestaan järkkään, nyt ei ainakaan vielä ole uutta katastrofia tapahtunut :P
Itsekin järjestelin kaikki taskarit ja lehdet joulunkunniaksi, mutta tuli tästä "kirja hyökkäyksestä" mieleen, kun n. kaksi kuukautta sitten järjestelin AA lehtiäni, (n500->) kun kaikki oli järkässä ja hienoissa pinoissa ( juu nuuka olen, kansiota en osta) niin tietenkin hylly pettää liiasta Ankkapainosta ja romahtaa lattialle. Siinä sitten järjestelee uudestaan sekasin menneitä vuosikertoja...

Juu. Itsellänikin on kokemusta hyllyn romahtamisesta. Tai siis mulla romahti kaapista yksi sellanen taso, siinä oli kaikki ropsut.. Niitä oli silloin ilmestynyt jotain vähän päälle kolme sataa, ja kaikki niskaan. Jes. Eniten harmitti se, kun joihinkin ropsuihin tuli taitoksia tippumisen johdosta.
Peetukka
Ei muuten kannata ostaa niitä Aku Ankan kansioita, jonne ei saa lehtiä mahtumaan ja jotka tuhoavat lehdet. Ostakaa lehtikoteloita, puoli vuosikertaa mahtuu hyvin yhteen koteloon. Itselläni on kaikki Akut vuodesta 2006 muovisissa lehtikoteloissa ja vuosille 2004 ja 2005 tarkoitus olisi vielä hankkia sellaiset. Sen lisäksi on vielä 10 pahvista lehikoteloa, jotka ovat täynnä Akuja.
Niketin
Kyllä mulla ainakin on Aku Ankka-kansiot toiminut. Lehdet pysyy ihan siistinä ja ne on helppo lukea.
Ei ne mennyt mitenkään rikki siitä, pariin ehkä tuli repeämä kulmaan.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43