Keskustelujen arkisto

Kirjoittaja

Aihe: Uusin Aku Ankka -lehti

(1067 viestiä)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: KreachLainaus käyttäjältä: MirkkuMitä järkeä suorittaa joku kuvaamataidon tutkinto, jos meinaa mennä leipomoon töihin?
Tuossahan se vitsi juuri piili. Mikki olisi ollut paljon paremmassa ammatissa maalarina, mutta hänestä tulikin kakunkoristelija.


Kuten viimeisestä ruudusta näkee, Mikki taiteilee kakkuun jonkinlaista kuviota. Tästä johtuu kuvaamataidon tutkinnon hankinta. Mikki siis pystyy tekemään muikeammat kuviot, koska on "virallinen" taiteilija.
Peetukka
Uusimman Akkarin tarinassa "Suurin kurpitsa" pormestarin palkkio parhaasta ilmeestä oli viisi kymppiä. Jotkut olivat palkanneet Roomalaisen kuvanveistajän, jonka palkka on varmaan moninkertainen tuohon pormestarin palkintoon verrattuna! Mitä järkeä siinäkin on?! ???
Kreach
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaUusimman Akkarin tarinassa "Suurin kurpitsa" pormestarin palkkio parhaasta ilmeestä oli viisi kymppiä. Jotkut olivat palkanneet Roomalaisen kuvanveistajän, jonka palkka on varmaan moninkertainen tuohon pormestarin palkintoon verrattuna! Mitä järkeä siinäkin on?! ???
Tämähän oli Temppeliherrojen kätketyssä kruunussa suomennettu 300€ ja nyt tähän Akuun vaihdettu 50€. Itsekin ihmettelen tätä hieman.
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: KreachLainaus käyttäjältä: PeetukkaUusimman Akkarin tarinassa "Suurin kurpitsa" pormestarin palkkio parhaasta ilmeestä oli viisi kymppiä. Jotkut olivat palkanneet Roomalaisen kuvanveistajän, jonka palkka on varmaan moninkertainen tuohon pormestarin palkintoon verrattuna! Mitä järkeä siinäkin on?! ???
Tämähän oli THKK:ssa suomennettu 300€ ja nyt tähän Akuun vaihdettu 50€. Mikähän idea siinä on?

Ja Aku Ankan parhaissa puhuttiin vain pormestarin palkinnosta. Tulppu puhui kahisevasta, joten rahaa se ainakin oli, mutta paljon?
Barksi
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaUusimman Akkarin tarinassa "Suurin kurpitsa" pormestarin palkkio parhaasta ilmeestä oli viisi kymppiä. Jotkut olivat palkanneet Roomalaisen kuvanveistajän, jonka palkka on varmaan moninkertainen tuohon pormestarin palkintoon verrattuna! Mitä järkeä siinäkin on?! ???
Tuota mietin itsekin. Alkuperäisessä tekstissä - englanninkielisessä siis- puhutaan 50 dollarista, joten ei ole suomentajan mokasta kyse. Ehkä nuo roomalaiset ja ranskalaiset ovat joitakin perhetuttuja, jotka eivät veloita palveluistaan. Tai sitten kurpitsojen tilaajat ovat erittäin rikkaita ja haluavat saada katu-uskottavuutta voittamalla kyseisen kilpailun. Mene ja tiedä.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: KreachTämähän oli Temppeliherrojen kätketyssä kruunussa suomennettu 300€.
Tuskinpa oli! Kirja on ilmestynyt marraskuussa 2001, jolloin elettiin vielä markka aikaa
(Itsehän en kirjaa omista, mutta uskoisin, että vielä tuolloinkin rahat suomennettiin markoiksi).

Kun hieman laskeskelee, niin 50€ on suora muunnos 300mk:sta.
Jos taas halutaan olla tarkkoja niin tuo 50 summa olisi 297,2865mk(Ellen ihan pieleen laskenut), eli miltei 300.

Eli lehden suomennosta ollaan uskoakseni vain päivitetty.
Itse rahasumman arvohan ei ole juuri muuttunut.
TKal
Millainen oli dollarin arvo 1950-luvulla? Rosan sarjathan sijoittuvat kyseiseen aikaan, joten siinä saattaisi olla yksi selitys tuolle viiden kympin palkinnolle.

E: Kääk13 ehtikin jo kirjoittamaan oman teoriansa, katsotaan löytyykö joku ankkatietäjä, joka vahvistaisi, miten asia on. ;)
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: KreachTuossahan se vitsi juuri piili. Mikki olisi ollut paljon paremmassa ammatissa maalarina, mutta hänestä tulikin kakunkoristelija.Tietenkin, mutta vitsi ei ollut mielestäni kovin hyvä. Mikkihän on yleensä järkevä, eikö?
Barksi
Lainaus käyttäjältä: TKalMillainen oli dollarin arvo 1950-luvulla?
Erittäin hyvä pointti. Disney-lehdet maksoivat jenkkilässä muistaakseni vain parikymmentä senttiä, ehkä jopa 10 senttiä. Eli viisikymppiä ei olisikaan ollenkaan huono palkka.
Mikko M
Lainaus käyttäjältä: MirkkuTietenkin, mutta vitsi ei ollut mielestäni kovin hyvä. Mikkihän on yleensä järkevä, eikö?
Oletko perehtynyt Bill Walshin vitsisarjoihin? Niissä meno voi olla hyvinkin surrealististakin. Nämä vähänkin järkevät jutut kyseiseltä veikkoselta ovat varsin ankeaa luettavaa. Hepun järjettömimmät yksisivuiset ovatkin sitten nerokkuudessaan vertaansa vaille. Ja lehdessä ollut yksisivuinen/yksisivuiset ovat vuosikymmenten takaa. Mikillä ei muutenkaan ole abosluuttista persoonaa, sillä tekijät ovat muokanneet hahmoa Akuakin enemmän. Gottfredsonin Mikki on yksi järjettömimmistä ja lapsellisimmista (tarkoittaa muuten eri asiaa kuin lapsekas, joka meinaa olemukseltaan hyvässä mielessä pikkulapsen tapaista), mutta se on myös luonteeltaan vauhdikkain. Lapsellisellahan tarkoitetaan sitten heppua, joka tekee lapsenomaisesti ajattelemattomia ja järjettömiä tekoja typerien syiden vuoksi (negatiivinen juttu siis, itsestäänselvyyshän näiden ero on, mutta monesti ihmiset tuntuvat sekoittavat lapsekkaan ja lapsellisen toisiinsa).

Walshin yksivuisissa Mikki on ollut järjettömämmälläkin päällä. Osti eräässä tarinassa keskeneräisen taulun, jotta loppujen lopuksi voisi heittää sen roskakoriin. Walshin Hessut ovatkin paljon nerokkaampia kuin Mikit. Tämän viikon yksärit taisivat olla Walshin kehnommalta aikakaudelta. Samanlaista tyhjänpäiväisyyttä nähtiin mm. 2003-vuoden Walshin yksisivuisissa. Hyvä juttu kuitenkin, että pitkästä aikaa nähdään Walshia. Heppu teki omasta mielestäni kaikkien aikojen parhaimmat yksisivuiset.
Mirkku
En ole perehtynyt hänen vitsisarjoihinsa, mutta näiden kahden perusteella ei vaikutakaan kovin mielenkiintoisilta. Toisaalta harvoin yksisivuiset todellakin ovat hauskoja. Periaatteessa Hessu-sarjakin meni niin, että Hessu rikastuu, tajuaa olevansa äreä ja antaa rahansa hyväntekeväisyyteen. Tai no, se olisi suurpiirtein sama idea.
Aku Vankka
Aku Ankka: Aikamatkaaja
Kieltämättä alkaa nämä Van Hornin kehnot tarinat tulemaan korvista ulos. Tarinan juoni oli niin käytetty, että olisi tehnyt mieli jättää koko tarina lukematta. Kuitenkin ihan kelvollinen se oli, ei sinänsä kovin huono, eivätkä piirrokset olleet mitään tuherrusta, vaan ihan kelpo suttauksia. Kuitenkin aika huono johtosarja. Arvosanaksi 7,75

Aku Ankka: Suurin kurpitsa
Tämä oli piristävä näky lehdessä. Olen jo tämän kertaalleen lukenut Rosan Temppeliherrojen kätketty kruunu -kirjassa, mutta tässä väritys oli huomattavasti parempaa, ja tarinaa oli mukavampi lukea. Hauska Akun ja Tulpun välinen Halloweenaiheinen kamppailu Rosan piirtämänä, juoni oli ehkä hieman sekava, ja tuskin kurpitsa taloa tuhoaisi, mutta silti erittäin hyvä tarina. Piirroksista turha mitään sanoa, ne kun ovat niin upeat, vaikkeivat kuitenkaan Rosan parhaita. 9,25

Pelle Peloton: Keksitty loma
No ei mikään kovin ihmeellinen tarina. Mielestäni jälleen aika käytetty juoni, joka ei ollut kovin hauskakaan. Piirrokset olivat ihan mukavia, mutta itse tarina ei ollut parhaasta päästä, lehden huonoin tarina. 7,00

Aku Ankka: Hannun onnenkantamoinen
Aika lupaava alku jatkosarjalle. Nimen perusteella voisi päätellä, että tarina olisi ikäloppu ja sisältäisi kuluneen juonen, mutta hieman erilainen se loppujenlopuksi olikin, mitä ajattelin. Piirroksista ei oikein ole mitään sanottavaa, odotan toista osaa.. 7,75

Kokonaisuus
Ei mikään hirveän huoni lehti, Rosan tarina pelasti todella paljon, mutta silti päästiin selvästi keskiarvon yläpuolelle. Keskiarvo tällä viikolla on 7,93 eli tämän vuodenpuoliskon parhaimpia lehtiä, ellei jopa toiseksi paras..
Crosby
44

Aikamatkaaja

Hohhoijaa kun oli kulahtanut tarina ja vielä todella huonosti tehty uusinta näistä lukuisista avaruusseikkailuista. Ei kovin järkeen käypiä ratkaisuja missään kohtaa, mutta hauskaksikaan en tarinaa voi väittää. Odotin edes jotain kummallista Van Hornilta, mutta tämä oli HMV sekä huono. 6-

Suurin kurpitsa

Rosan laatutyötä alusta loppuun. Loistava tuo lopetus, yksi kaikkien aikojen parhaista. Ei käynyt mielessäkään, että talo olisi muovautunut noin. Hieno homma, että näitä enemmän tai vähemmän vanhoja tekeleitä julkaistaan silloin tällöin. Tahti on itse asiassa aika sopivan tuntuinen. Ei liikaa, muttei liian vähänkään. Tämä tarina yltää harvinaiseen kiitettävien kastiin. 9

Keksitty loma

= huonosti keksitty tarina. Typerää, turhaa nysväystä ja sivujen tuhlausta. Nämä aivan surkeat olivatkin jo jonkun aikaa poissa kuvioista, mutta nyt tuli taas todellista sontaa. 5+

Hannun onnenkantamoinen

Mutkikas juoni mistä tulee plussaa, sillä tänä päivänä liian usein sorrutaan lapsellisen yksinkertaisiin juoniin tai yliselittämiseen. Aika lailla kaikki auki vielä. Jos toinen osa tai jatko-osat ovat yhtä hyviä episodeja kuin tämä valmis tarina on enemmän kuin osiensa summa. Eli koko tarina saisi paremman numeron kuin osansa erikseen. Nyt voin kuitenkin arvostella vain tämän osan ja tässä sille numero.

Yhteensä numerolle 7
Fauntleroy
AA 45/08

Kannesta sen verran, että senhän on taiteillut Jukka "Murtsi" Murtosaari. Hyvin letkeää ja sujuvaa viivaa on. Tarinoita odotellessa...

Aku Ankka: Pallontallaajat

Taas pientä "suominumeron" makua. Perusidea on erittäin hyvä. Piti tarkasti lukea, että pysyi kärryillä missä mentiin. Melkoinen sekamelska tämä oli, tosin harvinaisen onnistunut sellainen. Loppuratkaisu on onnistunut ja onhan se kiva, että Akukin voittaa Roopen välillä. Korhosen piirrokset toimivat taasen hyvin. Onkohan Korhonen saanut vaikutteita Barksilta, ainakin Togonistanin kuninkaasta tulee mieleen Bombastium-tarinan roisto. 8

KK: Konnien kesken

No tämä nyt meni sekavuudessa huippuunsa. Muutenkin nämä KK -tarinat alkavat tulla korvista ulos. Ei tästä löydä mitään sanottavaa muuta kuin sen, että Maximino osaa kuvittaa varsin hyvin. 6+

Aku Ankka: Hannun onnenkantamoinen Part 2/2

Tässäkin sai lukea tarkasti että tajusi kaiken. Piristävää menoa. "Mafiat" kilpailevat keskenään ja päähenkilöillä ei ole mitään aavistustakaan konnien pahoista aikeista. Satunnaisia hymähdyksiä tuli aina silloin, kun joku tajusi että tuo onkin toisen organisaation leivissä jne. Myös muita suht hauskoja kohtia oli. Vaikkapa se, kun Aku jää oven alle ja Hannu toteaa siihen rennosti: "Mitäs sinä siellä konttailet, Aku?". Vaikka Hannu itse meinasi tulla lyödyksi kalikalla. Pidän myös Marsalin jäljestä ja "luomenlurpsauttelut" tuovat mieleen vanhan mestarin Luciano Gatton.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tämän viikon akkari on harvinaisen hyvä. Murtosaartakin oli kiva nähdä, vaikka yksi kansi nyt ei mitään kerrokkaan. Kaksi sekamelskaa ja yksi tavallisen heikko tarina. 8-

Akkarin (?) mukana tuli mainos jossa uusille tilaajille tarjotaan loppuvuoden neljä lehteä (144 sivua) ilmaiseksi. Oletettavasti näistä numeroista kerrotaan jotain:

Nro 49: Matami Mimmin maaginen 40-vuotissynttärinumero.
Nro 50: Roopen sihteeri Neiti Näpsä nähdään tarinan päähenkilönä.
Nro 51: Poliisimestari Sisu seikkailee tiukoissa tilanteissa.
Nro 52: Ankkalinnassa vietetään jouluisia tunnelmia.
Aku Vankka
Aku Ankka: Pallontallaajat
Jopa aika hyvä johtosarja Korhoselta. Idea oli ihan mukava, vaikka onhan Korhonen parempiakin tarinoita toki tehnyt. Mutta kuitenkaan, tämä ei ollut siitä huonommasta päästä, ja voittaa aika monet tämän vuoden johtotarinat. 8,00

Karhukopla: Konnien kesken
Kyllä nämä Maximinon piirrokset tiedetään.. en pitänyt tarinasta, ottaen ensimmäiseksi huomioon, että juoni oli tylsä ja tavanomainen, ja lisäksi tarinassa seikkailivat, ketkäs muutkaan kuin Karhukonnat. Tällaiset alkavat tulla jo korvista ulos... 6,75

Aku Ankka: Hannun onnenkantamoinen (Osa 2)
Alku vaikutti lupaavalta, mutta loppua kohden huononi. Nyt tarina alkaa vaikuttaa jo aika tavalliselta Aku & Hannu -seikkailulta, jonka lopputuloskin oli aika helppo arvata. Ensimmäinen osa oli huomattavasti parempi. 7,25

Kokonaisuus
Nojaa.. ei mikään paras lehti, vaikka Korhosen johtotarina pelastikin paljon.
Keskiarvoksi tuli 7,3333.. eli taisi päättymättömäksi desimaaliluvuksi mennä.