Keskustelujen arkisto

Kirjoittaja

Aihe: Uusin Aku Ankka -lehti

(1067 viestiä)
Aku Vankka
Rättätätäää...

Akkari 52-53/2009 - Vuosikymmenen viimeinen lehti!

Aku Ankka: Kuonakartanon kaverit
Että oikein jätteistä tehty asumus kaatopaikalla... Vaikutti ihan kelvolta tarinalta ja sitähän se olikin, vaikka jotenkin jäi hieman vaisu maku tästä, aivan kuin jotain olisi puuttunut - mutta mitä, siinäpä vasta kysymys. Arvostelutaitoni (milloinkas minulla sellaisia on ollutkaan?) ovat heikenneet, enkä tästä sen enempää osaa sanoa. Kuitenkin ihan kelpo vuosikymmenen viimeiseksi johtosarjaksi. 7,50

Roope-setä: Kymmenen avataran aarre
Tämä(kin) kuuluu mielestäni Don Rosan tarinoiden parhaimmistoon. Olen tämän jo lukuisia kertoja lukenut, mutta eipä se haitannut, sillä yhtä hauska ja loistava tämä oli siltikin. Jo pelkästään se elefantti oli huvittava heppu. Lisäksi idea kymmenestä avatarasta ja nuo ansat sunmuut olivat nerokkaita. Loppu oli myöskin erinomainen keksintö - nolla. Pidemmittä puheitta kymmenen pistettä ja papukaija merkki ja sen lisäksi 9,75 arvosanaksi.

Aku Ankka: Mölymaakari
Miksi, oi miksi meitä lukijoita pitää kohdella tällä tavalla kaltoin? Miksi pitää änkeä vuosikymmenen viimeiseksi tarinaksi edellisen mahtipläjäyksen jälkeen kolmisivuinen, jonka piirtäjäkin on joku puskasta hypännyt randomi? Nosiis, yllättävän hyvä kolmisivuiseksi. En ole muistaakseni näin lyhyelle tarinalle koskaan yli seiskaplussaa antanut, enkä sitä nytkään tee, mutta kumminkaan tarina ei mitenkään täyttä roskaa ollut, vaikkei siinä erikoisempaa juontakaan ollut. Kahden vaiheilla olin numeron kanssa, mutta nyt ihan joulun kunniaksi päätin pyöristää numeron yläkanttiin. 7,00 (ja kohta tulee kauheat haloot miten joku voi antaa seiskan kolmisivuiselle :D)

Kokonaisuus
Eikä se sitten loppujen lopuksi tullutkaan mitään vuoden parasta lehteä, ei tainnut edes kärkikolmikkoon päästä. Ilman avataroja lehti olisi ollut todennäköisesti täynnä kolmi- ja nelisivuisia tynkiä ja olisi saanut keskiarvosanakseen jotain seiskan hujakoilla, ehkä jopa allekin. Viime vuoden lopetus oli melko hyvä, mutta siihen verrattuna oistava arvosana tämäkin. Ja siis eihän kukaan täysjärkinen voisi sanoa, että lehden keskiarvo olisi huono, koska sitä se ei todellakaan ollut. Odotin vain, että muut sarjat olisi valittu ''hieman'' paremmin. Näin päättyy siis tämä vuosikymmen akkareitten osalta. 8,08

**

Yhteenveto vuoden 2009 Aku Ankka -lehdistä

Näin on jälleen yksi vuosi, tällä kertaa 2009, akkareiden osalta pulkassa. Kun tämän vuoden arvosanoja silmäilee, voisin sanoa, että uskoisin vuoden keskiarvosanan olevan viime vuotta korkeampi. Ikävä kyllä aloitin arvosteluni vasta viime vuoden puolivälissä ja alussa ''hiukan'' liioittelin antamiani arvosanoja, joten viime vuoden keskiarvoni ei ole todellinen. Tarkoituksenani on jossain vaiheessa tulevan vuoden aikana lukea ja arvostella kaikki vuoden 2008 alkupuoliskon lehdet (ja muunnella liioiteltuja arvosanoja) ja laskea sitten todellinen keskiarvo, jota voi vertailla tämänvuotisen kanssa. Yleistasolla tämä vuosi taisi kuitenkin olla viime vuotta parempi.

Vuosi alkoi käsittämättömän hienosti, kun jokainen vuoden kolmesta ensimmäisestä lehdestä pääsi vähintään kahdeksikkoon, kolmas jopa niin korkealle, että onnistui ottamaan itselleen vuoden parhaimman lehden paikan - sikäli uskomatonta, ettei kyseisessä lehdessä edes julkaistu mitään Rosan tarinaa (Barksin tarina kylläkin), koska ne ovat yleensä niitä, jotka nostavat keskiarvot pilviin. Lehdissä 4-9 koettiin kauhea taantuma, kun lehtien arvosanat putosivat monta kertaa alle seiskaan, mutta siitä toivuttiin nopeasti ja päästiin taas ylämäkeen, jonka aikana tavattiin jopa yksi yli kasin lehti (nro. 13.) Numero 26 eli kevätpuoliskon päättävä lehti oli kaikkien arvostelijoiden mielestä(?) vuoden ehdottomasti huonoin lehti, enkä minäkään sille antanut kuin 6,15 arvosanaksi. Vuoden loppua kohden lehden yleistaso nousi todella kovaa vauhtia ja kolmitarinajärjestelmääkin alettiin vihdoin käyttää oikein kunnolla, mikä oli todella hyvä asia. Koko vuoden johtosarjat ovat olleet todella mahtavia ja tasokkaita, enkä kovinkaan montaa alle seiskan johtosarjaa muista - kasin ylittäneitä sen sijaan todellakin monia. Varsinkin vuoden alkupuoliskolla nelisivuiset kuitenkin pilasivat muuten loistavia lehtiä laskien keskiarvoa alaspäin. Loppuvuodesta niistäkin tunnuttiin päässeen eroon ainakin hetkeksi. Vuosi oli kaikin puolin mallikas ja sitten itse asiaan, eli vuoden 2009 keskiarvoon, joka on... rättätätäää.... 7,3798113!!! Erinomainen keskiarvo vuodelle, jota voidaankin sitten lähteä pian vertailemaan aikaisempien vuosien kanssa, sillä pian olen lukenut ja arvostellut vuoden 2005 akkarit, joten niistäkin tullaan saamaan keskiarvoa jossain vaiheessa. Sitten vielä vähän muita tilastoja kuluneelta vuodelta:

Vuoden 2009 parhaat lehdet (top-5):
1. Nro 3 - 8,58
2. Nro 1 - 8,50
3. Nro 32 - 8,16
4. Nro 52-53 - 8,08
5. Nro 13 - 8,06

Vuoden 2009 huonoimmat lehdet (top-5):
1. Nro 26 - 6,15
2. Nro 6 & 7 - 6,75
3. Nro 22 - 6,80
4. Nro 9 & 37 - 6,81
5. Nro 30 - 6,83

Lisäksi vuoden parhaaksi tarinaksi voin julistaa tasapistein Don Rosan tarinat ''Paino-ongelmia'' ja ''Kymmenen avataran aarre'' arvosanoin 9,75.

Nyt on tämä vuosikymmen siis pulkassa ja pian sitten alkaa uusi vuosikymmen ja uudet kujeet myös akkarien osalta. Ensimmäisestä numerosta luonnollisesti odotan tasokasta ja onhan ensi vuonna tulossa ''Temppeliherrojen kätketty kruunu'' ja kaiken lisäksi Rosa&Barks -spesiaali! Aion vuoden 2010 alusta lähtien arvostella akkareita ja toivon että muutkin kuin Kreach ja souffleur olisivat kanssani niitä arvostelemassa. Muutamakin sana tarinasta riittää! :) Ainakin yksi on mitä ilmeisimmin jo lupautunut tähän...

Lainaus käyttäjältä: Pullasorsa 8. syyskuuta 2009Minähän olen lopettanut arvostelun jo lähes kokonaan. Enköhän vielä arvostele muutaman lehden tänä vuonna ja ensi vuonna sitten enemmän.
Muistaakos sorsa tällaista? ;)

Toimitukselle kuitenkin iso kiitos hienosta vuodesta ja vuosikymmenestä!

- Vankka-setä, arvostelujen unohtamisen kiistaton maailmanmestari
kirja
Vuoden viimeinen numero oli niin poikkeuksellinen, että se on pakko arvostella.

Kansi:
Positiivisen piristävä. Mukavaa vaihtelua edellisvuosien joulunumeroiden tylsiin kansiin. ''Kakkoskannesta'', seuraavalla sivulla olleesta Rosan Avatar-tarinaan tekemästä kannesta, ei ole mitään huonoa sanottavaa.

Johtotarina:
Juoni oli mukava, ja idea oli piristävä. Tarinan huumori oli loistavaa, koska se oikeasti sai nauramaan. En muista, koska ennen joku muu kuin Rosan tarina, olisi saanut minut hymyilemään. Tämä tarina onnistui siinä, sillä sen huumori oli sanatonta, mikä on keino, jota tarinoissa pitäisi käyttää enemmän, koska sitä käytetään oikeassa elämässä niin paljon, koska se saa ihmiset helpommin iloisiksi (joillekin se tosin tekee juuri päinvastoin). Tarinassa oli myös yhdistetty hienosti hauskat vuoropuheet ja sanaton huumori, jonka oli pakko vaikuttaa. Tarinan juoni oli ihanan ennennäkemätön monilta osilta, mikä on pelkkää plussaa. Tarina oli selkeä piristysruiske, koska se oli monin tavoin ainutlaatuinen. Piirroksista ei voi valittaa; ne olivat hienosti tehty. Mikäli jonkinlainen kouluarvosana tästä pitäisi antaa, se olisi mainio, koska tarina oli uniikki. Se olisi noin yhdeksikkö.

Kakkostarina:
Rosan ikimuistoiset tarinat, osa ties kuinka monta. Mitään negatiivista sanottavaa minulla ei ole Rosasta, hänen tarinoistaan, hänen kansistaan tai misään häneen liittyvistä asioista. Tämä kuuluu niihin. Tarinaan oltiin panostettu uskomattoman paljon, ja historiallisia piirteitä siinä oli sanoinkuvaamattomasti. En lue tarinoita, joita en ole lukenut, internetistä enkä ollut lukenut kovakantisia, joissa tämä tarina olisi ollut, joten tarina oli minullekin uusi tuttavuus. Kuitenkin heti ensivaikutelmasta alkaen se oli virheetön. Rosa on panostanut uskomattoman paljon tarinoihinsa! Niiden huumorit, taustat, pienet yksityiskohdat, historiallinen totuuspohja, idea, toteutus, kaikki on täysin virheetöntä, ja pidän ehdottoman paljon hänen tuotannostaan. Tähänkin tarinaan oli panostettu yliluonnollisen paljon ja kaikki vaiva näkyy. Avatar-tarinassa oli paljon huumoria, yksityiskohtia ja kaikkea, mitä Rosa yleensä käyttää. Juonen idea on tyypillinen Rosalle. Silti se tuntuu käyttänättömältä. Piirroksista ei voi sanoa mitään muuta kuin positiivisia asioita. Rosan tarina on ehdottomasti hänen parhaimmistoaan (kuten mielestäni jokainen hänen tekemänsä tarina). Arvosanan antaminen ei ole hankalaa. 10+. Tuhat. Sata miljardia.

Kolmostarina:
Idea oli välttävä. Toteutus hyvä. Huumoria ei kovin paljoa ole, mutta se vähä mitä sitä on, on useimmiten onnistunutta, koska se on piristävän erilaista. Tarinaa on hieman hankala arvostella, koska se on Rosan 100+-tarinan jälkeen, mutta tarina ei kuitenkaan mikään surkein luokassaan ole. Juonen idea ei ole kovin erikoinen. Lähtökohdat ovat todella tavallisia ja siten tylsiä, koska niitä on käytetty niin paljon. Loppuhuipennus kuitenkin onnistui, koska sitä ei ole käytetty niin paljoa. Tarinan piirroksissa ei paljoa valittamista ole. Kaikki yksityiskohdat eivät ole onnistuneet täydellisesti, mutta piirrokset ovat silti hyviä. Kolmisivuisen olisi voinut supistaa yksi- tai (mieluiten) kaksisivuiseksi. Nyt se sisältää muutaman turhan ruudun, jotka ovat ilmiselvästi vain täytettä, jotta tarinasta tulisi tasan kolmen sivun pituinen. Tarinan lähtökohta ei ole kovin hyvä, mutta loppuhuipennus ja tarinan toteutus ovatkin parempia. Tiivistystäkin olisi voinut harkita. Arvosana on seiskan ja kasin paikkeilla.

Kokonaisuus:
Yksi mahtava sarja vaikuttaa helposti muidenkin arvosteluihin. Rosan huipputarina nostaa keskiarvoa. Lehti oli hyvä lopetus vuodelle.

Keskiarvo:
Reilu 30 miljardia.

~kirja
Kääk13
Hieno lehti ja hienoja tarinoita.
Johtosarja, vaikkei ollutkaan se Vainiomäen mitä toivoin, oli oiken mukava ja kuten kirja tuossa edellisessä viestissä hehkutti, tuoreen tuntuinen. Vaikka idea oli hieman samansorttinen kuin jokunen vuosi takaperin: Aku jättää Ankkalinnan oman surkeutensa takia.

Kymmenen Avataran aarre oli itselleni tuntematon Don Rosan tarina ja siksi sitä lukiessa tuntui kuin olisi pitkästä aikaa nauttinut uudesta Don Rosasta. Hyvä valinta toimitukselta vuoden viimeiseen lehteen. Olisin kehaissut sarjavalintaa toimituksen blogissakin, mutta en muista enää tunnuksiani. Noh, yhdentekevää...

Viimeinen sarja olisi voitu laittaa edellisen eteen ja valita siitäkin jouluaiheinen. Muuta en tästä virka.

Koko vuonna ei julkaistu Akkarissa ensimmäistäkään Rosa-kantta. Toivottavasti oli tietoinen valinta ensi kuun mahdollista kansiäänestystä varten. Roope-sedässä kansiänestystä ei enää ollutkaan, mutta nyt toivon, että Aku Ankassa vielä on.
Äänestyksestä tulisi taatusti ennalta-arvaamattomampi.
souffleur m
52-53/2009

Aku Ankka: Kuonakartanon kaverit
Tarinalla oli ihan hyvä idea ja siinä oli havaittavissa hieman sitä viime kerralla kaipaamaani erikoisuutta näiden joulutarinoiden suhteen. Mutta minunkin mielestäni tästä jäi puuttumaan jotain, tunnelma olisi esimerkiksi voinut olla jollain tapaa "synkempi" ja muutama lisäsivukaan tuskin olisi ollut pahitteeksi (jatkosarjana tämä olisi saattanut täyttää paikkansa vielä paremmin, mene ja tiedä). Kuitenkin ihan hyvä johtosarja näinkin.

Roope-setä: Kymmenen avataran aarre
Tasaisen hyvä seikkailu Rosalta. Tarinan parasta antia oli se, kun Aku ja Roope joutuivat mitä erikoisimpiin ansoihin aarretta etsiessään. Niissä kohdissa oli mukavasti jännitystä ja vauhtia, jota kaipaisi myös nykytarinoihin. Toki myös muutkin kohdat sisälsivät paljon niin huumoria kuin "asiaakin", joten lopputuloksena oli, kuinkas muutenkaan, kiitettävä tarina. Ei mitään sen suurempaa valittamista, mainiota työtä. 9+

Aku Ankka: Mölymaakari
Osuva valinta vuoden viimeiseksi tarinaksi; koko vuosikerta kun on ollut yhtä täytesarjaa. Minun mielipiteeni tästä tarinasta tuntuu olevan täysin päinvastainen esimerkiksi kirjan kanssa; idea olisi ollut ihan hyvä Aku vs. pojat -kamppailu, mutta toteutus ontui erityisesti pienen sivumäärän takia. En vaan voi edelleenkään käsittää, miksi melkein kaikki hollantilaiset tarinat ovat nykyään niin lyhyitä! Vielä pari vuotta sitten tuli esimerkiksi todella hyviä n. 10-sivuisia hupailuja, mutta nyt on vain tällaisia tynkiä, joissa on hankala päästä tunnelmaan. Sama ongelma oli tässäkin tarinassa, mutta kuitenkin omassa luokassaan tämä oli vuoden parhaimmistoa mm. ihan hyvän loppuratkaisun takia. Mutta kuten numerosta näkyy, se ei vaadi paljoa: 7

Yhteenveto
Hyvä lehti, tosin periaatteessa mahdollisuudet vielä parempaan numeroon olisivat olleet olemassa. Eipä mitään sen suurempaa sanottavaa, lisää sitten alempana... 8

Ensimmäinen vuosikerta, jolloin olen ainakin pari sanaa jokaisesta lehdestä sanonut, on nyt siis plakkarissa. Itse henkilökohtaisesti pidän tätä ja viime vuotta suhteellisen samankaltaisina; ymmärrettävistä syistä taso ei ole ollut yhtä korkea päättyvän 2000-luvun ensimmäisiin vuosikertoihin verrattuna, koska monien hyvien ankantekijöiden jälki alkaa olla hieman ruosteessa (Vicar, William Van Horn, Marco Rota...) ja osa on lopettanut jopa kokonaan (Don Rosa, Branca...). Kuitenkin pitäisin tätä vuosikertaa ainakin edeltäjäänsä tasaisempana, viime vuonna kun joukkoon mahtui paljon enemmän surkeita numeroita (esimerkiksi 46 ja 51A/2008) ja nyt oikeastaan vain yksi (26/2009). Olen myös huomannut, että ainoastaan yleistaso on ollut vaihteleva, ei niinkään yksittäisten numeroiden taso (esimerkiksi miltei kaikki numerot väliltä 26-41 olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta melko vaisuja, numerot 42-53 sen sijaan jo paljon parempia). Vuoden keskiarvo on 7,33962264 = 7,34 = 7+ eli aika tasainen.

TOP3-arvosanat
1. (Nro 1)
2. 8+ (Nro 3 ja 32)
3. 8 (Nro 13, 14, 24 ja 52-53)

BOTTOM3
1. (Nro 6 ja 26)
2. 7- (Nro 7, 18, 22, 37 ja 48)
3. 7 (Nro 4, 8, 11, 15, 17, 31, 34, 35, 38, 40, 41, 50 ja 51B)

Kuten huomata saattaa, 7 oli yksi vuoden yleisimmistä arvosanoista. Itse en pitäisi sitä kovin huonona asiana, koska koulujen kokeissakin saa seiskan, jos on jo puolet oikein. Se siis vaatii ainakin yhden ihan hyvän tarinan. Myönnän kuitenkin, etteivät seiskan lehdet ole mitään maailman parhaita...

Vuoden parhaita sarjoja en viitsi listata, koska erityisesti vuoden alussa annoin joillekin tarinoille vähän turhankin korkeita arvosanoja, jolloin koko lista saattaisi olla nyt hieman vääristynyt. Yritän tulevaisuudessa säilyttää arvosteluasteikkoni samanlaisena vuoden alusta loppuun, mutta nyt tyydyn vain mainitsemaan kaksi mielestäni vuoden parasta uutta tarinaa, jotka ovat Mikki Hiiri: Pidä ystävät lähelläsi (nro 31-32) ja ennen kaikkea Aku Ankka: Akustuksen aarre (nro 44-46), joka oli jopa yksi parhaista uusista tarinoista moneen vuoteen.

Uuden vuoden suhteen toivoisin, että mahdollisimman monessa 36-sivuisessa numerossa olisi ainoastaan kolme tarinaa, mieluummin jopa vähemmän. Mikkiä ja jatkosarjoja toivoisin myös näkeväni enemmän. Muuten olen ihan suhteellisen tyytyväinen.
Aku Vankka
Melkein sama keskiarvo souffleurin kanssa :D Vain pari sadasosaa eroa. Vaan missä on Kreach ja hänen vuosikymmenen viimeisen lehden arvostelu & vuoden keskiarvo?

Onko muuten kenelläkään tietoa, milloin vuoden 2010 ensimmäinen lehti ilmestyy? Ei se ainakaan tämän viikon keskiviikkona voi ilmestyä(?) sillä silloin on vielä tämä vuosi meneillään, eikä seuraavan vuoden akkari tietenkään voi ilmestyä tämän vuoden puolella :P Seuraava vaihtoehto lienee seuraavan viikon keskiviikko, mutta kun se sattuu olemaan loppiainen. Joten tuleeko se sitten ensi viikon tiistaina tai torstaina vai milloin?
kirja
Se mainittiin muistaakseni Akkarin nettisivuille. Tämän viikon keskiviikkona ei tule Akkaria (koska edellinen oli tuplanumero), mutta sen jälkeisellä eli ensi viikolla Akkari ilmestyy jo tiistaina.

~kirja
Barksi
Muistanko aivan väärin, vai luvattiinko aikoinaan (kesällä), että tänä vuonna julkaistaisiin Don Rosan käsikirjoittama Ankronikka-tarina vihdoin myös Suomessa? En ainakaan muista lukeneeni sitä suomeksi vielä, joten taisi jäädä julkaisematta...
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaVaan missä on Kreach ja hänen vuosikymmenen viimeisen lehden arvostelu & vuoden keskiarvo?
Täällähän minä. Mutta laitan tarkat arvosanat vielä yhteen vihkoseen ja lasken siitä keskiarvon (helpompaa) ja olen vasta vuoden keskivaiheilla, ajattelin tänään aloitella siitä sitten tekemään (ei siinä kauaa mene). Siksi tarinoiden ja lehtien arvosanat voivat hieman muuttua, kun "päivitän" arvosanat. Esim. "Paino-ongelmia" -tarinan loppuarvosanaksi ajattelin 9½:ta, tännelaitetun 10- sijaan.

Mutta tässä tämän vuoden viimeisen lehden arvio.

AA 52-53

Aku Ankka: Kuonakartanon kaverit

Mukava, jouluinen perusjohtosarja rattoisalla tunnelmalla höystettynä. Ihmetyttää hieman, miten Kuonakerhossa on kaikenmaailman tamineita ja yleisavaimia. Siksi siitä jäi vähän "pakko laittaa tälläinen paikka" -maku suuhun, vaikka ko. paikka oli jopa tarinan nimessä. Loppu on aika tuurista kiinni, mutta perjaatteessa ihan oikein, että Kuonakerholaiset pelastivat Akun ja pankinjohtajan. Viimeinen sivu taas on "kaikki hyvin" -tyyppinen, mikäs sen parempaa. Jouluteemaa ei kyllä tarinasta sen kummempaa löytynyt, pelkästään se, että Aku ja pankinjohtaja pukeutuivat pukiksi ja tontuksi. Mutta, mukava johtosarja. 7,50

Roope-setä: Kymmenen avataran aarre

Tarinassa viehätti ympäristön (Intian) lisäksi tietty "menetelmällisyys", eli Ankat menevät ansasta toiseen. Se perjaatteessä kääntyy taas tarinaa vastaan, sillä jos ansat eivät olisi olleet niin hauskoja (tai hauskoja ja hauskoja, mutta Akun ilmeet olivat hauskat :D) niin tarina olisi alkanut jo toistamaan itseään. Ihan kiva seikkailu, avatarista oli ihan hauska tietää. Muuten ei kyllä ihan Rosan parhaimmistoa, ainakaan vitsien suhteen. Mainio kokonaisuus kuitenkin. 9,25

Aku Ankka: Mölymaakari

Ei huonoimpia täytesarjoja, muttei mikään erityisen hyväkään. Ei näistä 3-sivuisista paljoa pysty turisemaan. Napakka kokonaisuus, ainakin näin täytesarjaksi. 7,00

Kokonaisuus
Yksi vuoden parhaimmista lehdistä, kaikki tarinat olivat ihan hyviä, helmenä vielä Rosan Avataran aarre. Ehkä viides kerta, kun sen luin, heikensi hieman lukukokemusta. Mutta ei aivan päästä kasin yli... 7,92
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: BarksiMuistanko aivan väärin, vai luvattiinko aikoinaan (kesällä), että tänä vuonna julkaistaisiin Don Rosan käsikirjoittama Ankronikka-tarina vihdoin myös Suomessa? En ainakaan muista lukeneeni sitä suomeksi vielä, joten taisi jäädä julkaisematta...
Luvattiin kyllä, että tarina julkaistaan. Tosin ei sanottu, että tänä vuonna vaan lähitulevaisuudessa. Liekö sitten ensi vuosi kyseessä. Toivottavasti nyt eivät ainakaan siihen Barks/Rosa-spessuun laita.

Itsekin odotin, että tuo Ankronikka sarja olisi tullut samaan aikaan Paino-ongelmia sarjan kanssa tai sitten tässä vuoden viimeisessä lehdessä, vaan ei tullut.
Crosby
Vuosi on sitten paketissa viikottaisen Aku Ankankin osalta. Meille lehti tuli vasta tänään, yleensä se on saapunut ajallaan, mutta nyt ilmeisesti postissa oli jotain sekoilua. Hyvä näinkin, pääasia että lehti saapuu perille.

Don Rosalle jälleen kerran syvä kumarrus ja hattua pois päästä. Miehen omassa ketjussa lisää aiheesta. Johtosarja oli kelpo tuotos, kuten ne olivat koko vuodenkin ajan. Sellainen tuntuma jäi, että keskimäärin sellaista 7-8 tasoa johtosarjat olivat koko vuoden mikä on aivan riittävä taso. Yhtään helmeä en nyt osaa nimetä kuluneelta vuodelta, pitäisi lueskella vuosikerta uudemman kerran niin voisi tarkemmin ''analysoida''. Täytesarjoja on (edelleen) liikaa, pitkät tarinat loistavat poissaolollaan (tästäkin lisää Don Rosan-ketjussa) ja jatkosarjat eivät onnistuneet säväyttämään. Joskin muistelen joukossa olleen pari ihan hyvääkin.

Kelvollinen ankkavuosi takana, ehkä piirun parempi kuin 2008. Klassikkojen ja toiveuusintojen osuus vuoden tasoon on aina hieman ongelmallinen, sillä tärkeimpänä kriteerinä laadukkuudelle/laaduttomuudelle pidän uusien ja ennennäkömättömien sarjojen tasoa. Sopivasti käytettynä klassikot yms. ovat tietenkin tärkeitä piristäjiä ja tuovat osalle vaikkapa nostalgisia muistoja. Tänä vuonna määrä tuntui olevan varsin sopiva, tällainen mielikuva ainakin itselleni jäi.

Kari Korhosen jälkeä taisi olla mukavasti mukana, mikä on positiivinen asia. Kansallisuuden lisäksi tekee myös oikeasti hyviä sarjoja. Selvästi keskitasoa parempia. Parhaat tuotokset kestävät vertailun lähes mihin tahansa. Vainiomäkeä kun saisi myös lisää. Suomalaisille tekijöille peukku täältä, ammattimiehiä molemmat ja heistä voi olla ylpeä.
Kääk13
Saiko kukaan muu vuoden ensimmäistä Aku Ankkaansa jo tänään?

Ihan onnistunut lehti. Barksin johtosarja oli todella upea ja sykähdyttävä. Hienon opetuksen se sisälsi myös ja koska tarina oli minulle ennestään tuntematon oli sen lukeminen vieläkin nautittavampaa.

Kakkosena julkaistu Mikki-sarja oli myös oikein hyvä. Viitattiin taas Gottfredsoniin ja sehän ei ole ollenkaan pahasta.
Mukavaa oli myös huomata kansikuvaäänestyksen mukana oleminen. kahdeksannessa numerossa saamme viimein nauttia jonkun muun kuin Rosan piirtämästä julisteesta. Lehden lopussa oli myös paljastuksia ensi viikon numerosta mitä pidän hauskana uudistuksena. Toivottavasti tulee jäädäkseen.

Olihan lehdessä kaksi muutakin tynkäsarjaa, mutta ne jätän omaan arvoonsa.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Kakkosena julkaistu Mikki-sarja oli myös oikein hyvä. Viitattiin taas Gottfredsoniin ja sehän ei ole ollenkaan pahasta.
Millä tavoin viitattiin? Itse en ainakaan huomannut mitään, ellei hahmoja lasketa viittaukseksi.

Lainaus:Mukavaa oli myös huomata kansikuvaäänestyksen mukana oleminen. kahdeksannessa numerossa saamme viimein nauttia jonkun muun kuin Rosan piirtämästä julisteesta.
Korhoselle taitaa mennä ääni tänä vuonna.

Lainaus:Lehden lopussa oli myös paljastuksia ensi viikon numerosta mitä pidän hauskana uudistuksena. Toivottavasti tulee jäädäkseen.
Uudistuksena oli myös se, että Aki Hyyppä on nykyisin päätoimittaja. Tosin, Jukka Heiskanen toimii edelleen vastaavana päätoimittajana eikä Hyypän pesti kata ilmeisesti kuin käytännössä vain Aku Ankan- kotisivut...
Kääk13
Käsittääkseni se, mitä Lassen menneisyydestä puhuttiin viittaa Gottfredsonin tarinoihin. Voin toki olla väärässäkin. Kyllä kai hahmojakin voidaan viittauksena pitää? Ainakin Lassen tapauksessa...
Miksei toki Eka Vekarankin?

Lisäksi sivuhahmot olivat jälleen aikas Gottfredsonmaisia. En tiedä oliko tämä siten Feriolin päätös vaiko Ericssonin pyyntö, mutta itseni mielestä sarjassa oli jotain Gottfredsonmaista. :)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Käsittääkseni se, mitä Lassen menneisyydestä puhuttiin viittaa Gottfredsonin tarinoihin. Voin toki olla väärässäkin.
No joo, tavallaan tuokin on totta. Mutta itse en tuota kuitenkaan varsinaisena viittauksena näe. Viitataanhan usein Aku Ankankin lukuisiin työpaikkoihin, mutta harvapa niistä kuitenkaan ihan "oikeita" viittauksia sinänsä ovat...

Lainaus:Lisäksi sivuhahmot olivat jälleen aikas Gottfredsonmaisia. En tiedä oliko tämä siten Feriolin päätös vaiko Ericssonin pyyntö, mutta itseni mielestä sarjassa oli jotain Gottfredsonmaista.
Ferioli on aina melko uskollinen Gottfredsonin hiirimaailmalle, joten eiköhän tuo ollut hänen päätöksensä.
Kääk13
Mukava tarina joka tapauksessa.
Johtuisiko tästä D/D-koodisiakin, että kaipa tarina luokiteltiin jollain tapaa erikoiseksi?

Huomasiko kukaan muuten lehden yliviivattua hintaa? 2,50€
Melkoinen korotus viime vuoden 2€:sta jos tuo nyt normilehden hintaa tarkoittaa.

Mitähän muut julkaisut mahtavat vuosikymmenen vaihduttua maksaa..?